Vad fan ska vi ha på väggen?

09:44 2016-04-13

img_4997.jpg

JAHAPP.

Ber om ursäkt för gräslig bild. Men så ser ju det oftast ut.

Men vad fan ska vi ha på väggen i vårt vardagsrum?

Den vita kuben ska självfallet bort, där TROR jag att vi ska sätta upp 120 cm Elfa-hyllor med massa böcker + prydnade + växter. Och över soffan tänker jag flera stora tavlor – kanske ända upp till taket. Tycker det är superfint.

Eller?

Bara personer med riktigt bra inredningssmak får svara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Vet att ni är många).

Och tipsa gärna om fina tavlor.

40 kommentarer | “Vad fan ska vi ha på väggen?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Lisa skriver:

    hallå hanna! var på loppis i helgen och köpte en affisch på kim kardashian som skyddsängel, asfin!! den var från ”ameh form”, deras hemsida är amehform.com, kolla in den vetja. kram!

  2. Elin skriver:

    Vaaaaaar är soffbordet ifrån?!? EXAKT ett sånt har jag letat efter men inte hittat..?
    snälla svara master <3

    1. Hanapee skriver:

      IKEA!!!!!!!!!!!! :D

      1. Elin skriver:

        MEN VAA!!!! Hoppar högt av lycka, 599 pix?! frågan är ju hur jag ens kunnat missa det… tack!!

  3. Hanna skriver:

    Jag tycker det är jättekul att köpa ”riktig konst”. Ja, alltså oftast blir det ju gicleer (numrerade tryck) eftersom original är så vansinnigt dyra. Köpte nyss en Karin Broos och den är så himla fin!

    Annars skulle jag köpa en print av Severus Tenenbaum, hon är så sjukt duktig. Och jag tror att du skulle tycka att det vore gött med nåt naturmotiv på väggen? https://www.facebook.com/SeverusTenenbaumPhotography/

    Om du vill köra på budgetalternativ så kanske affischer från nåt museum? OBS viktigt att du lämnar in dem på inramning, om det så är på Gallrix. Det är så himla värt vartenda öre. Heminramat med såna där bubblor som blir hur noggrann man än är förstör allt, imo.

  4. Ebba skriver:

    En stor gammaldags världskarta är fint men kanske inte är ”hippt” längre hehehe

    Jag hade en jätteobehaglig mardröm inatt, du hade dött och jag och alla andra fanz var såklart förkrossade, jag stod och grät i mitt badrum och sen kom det fram att Martin hade mördat dig??? Var helt kallsvettig när jag vaknade, jag är fan störd:(

  5. Emilia skriver:

    Kolla på dina pins på pinterest och verkligen *studera* varje bild. För av någon anledning tycker du ju bilderna är tilltalande – kanske är det pga helheten eller någon litenlitenliten detalj! Så gjorde jag! T.ex. en bild på en bokhylla: kom fram till att det var ett par bågformade bokstöd som lyfte det hela. Lycka till!!

  6. Liza skriver:

    Tavlor blir nog jättebra men var försiktig så det ej blir plottrigt! Tänker att en bokylla med grejer i gör att det händer mkt på väggen så några ganska enkla/lugna tavlor som kan lugna ner väggen och balansera upp det lite? Roama Pinterest så kan du säkert hitta exempel!

  7. Anna skriver:

    Hej!

    Om du inte redan har varit inne på denna sida så har de sjukt fina posters och ramar:
    https://desenio.se/

    Dessa ramar är också coola. Hade nog passat hos er:
    http://www.reform.se/

    Denna är galet fin att ha i t ex köket:
    http://www.artilleriet.se/shop/art-prints/#fruits-de-mer-no-1

    Kram påre!

  8. Moa skriver:

    Personligen tycker jag att det är väldigt snyggt med ett antal mindre tavlor arrangerade lite huller om buller.

    Karin Ohlsson är en illustratör som är värd att googla upp gällande förslag på planscher

  9. Malin skriver:

    Kolla society6.com! Massa ”småartister” som är samlade. Ganska mycket riskerar väl att bli plottrigt så det är en liten djungel, men finns en hel del fint också! Ett hett tips är graphic design-kategorin!

  10. Gutterflower skriver:

    Jag har svårt för planscher och dussintryck som säljs i möbelaffärer, Gallerix eller liknande. Det känns så opersonligt och tråkigt… Älskar å andra sidan etsningar och tavlor (både akvareller och olja) som någon har gjort själv, oavsett konstnär egentligen. Det är nåt med hantverket i sig som ger sakerna själ. :)

    Man kan köpa så himla fina etsningar och andra tavlor på typ Tradera för nästa ingenting och lämnar man in dom för inramning blir de superfina! :) Så det är mitt tips: köp mer unik konst att ha på väggarna och var inte rädda för att blanda olika stilar. Ta dock inte för små tavlor om du vill ha många, det blir lätt plåttrigt.

    Blir spännande att se vad ni väljer! :)

  11. Emelie skriver:

    Jag tror att Kevin Russ’s fotokonst skulle göra sig hima fint ovanför er soffa. Mycket natur som skulle matcha er matta!

    https://society6.com/kevinruss/prints

    Tycker också att en större växt skulle vara fint till höger om soffan, mellan den och ugnen. Gärna med blad!

    Gällande hyllorna där kuben står, tycker att ni ska köra! Men om du vill ha en tavelvägg över soffan, tycker jag ni ska hålla hyllorna relativt cleana. Så det inte blir för mycket för ögat. Satsa på några ”skrytböcker” (helt ärligt, så resonerade jag med vår hylla haha) och några färre, lyxigare detaljprylar och små växter.

    Blir det kalt under hyllorna kan du alltid sätta en kaktus i en snygg korg under!

  12. Jessica skriver:

    Tycker dessa är lite roligt ironiska ;)

    https://www.etsy.com/shop/BadlyDrawnRappers

  13. maja skriver:

    Kolla bukowskis! Riktiga tavlor behöver ej kosta 20 k. Eller sätt upp typ ett armeringsjärnsnät som man kan hänga både växter och mindre tavlor, speglsr och grejs på. Och så kan man ju byta runt och byta grejer när man tröttnattttt

  14. alex skriver:

    Hallo!! Jag är helt med på spåret att ha tavlor bakom soffan, skitsnyggt! Gärna i olika storlekar. Har tips på en svinbra sida med fina planscher som man kan rama in http://permild-rosengreen.dk de har allt från vintage/retro till lite mer stilrena. De kostar från 100kr och upp till flera tusen! Tips tips iallafall!!!

  15. Alma skriver:

    Jag är så HIMLA sugen på att köpa den här printen: http://klarawiksten.tictail.com/product/kom-ih%C3%A5g-lapp , är inne på sidan kanske 3 gånger i månaden (extra stressad av att upplagan är begränsad!) men jag tänker att den kanske är för stor för min studentetta. Plus att den kanske skulle ses som någon for av hot om jag t.ex skulle hänga den över min säng eller så här i mitt enda rum :/

    Men jag tror den skulle passa bra på er vägg. Den är ju stilren och så och skulle passa till det mesta! Och budskapet är ju så fint <3

  16. Elin skriver:

    Kolla in Dan Isaac Wallin: http://www.danisaacwallin.com/index.php
    Drömmiga fotografier med naturmotiv <3

  17. Nikki skriver:

    Alla mina grejer är 4 sale B-))))) mvh målare

    1. nikki igen skriver:

      Här finns en del av mina grejer, om det på riktigt skulle vara intressant. Eller om någon annan som läser skulle vara intresserad!

      http://nikkifager.tumblr.com/

  18. Karin skriver:

    Hej, hallå! Jag tror att det blir lite för mycket med hyllorna och en tavelvägg, ofta när en har en tom vägg känns den JÄTTETOM men bara en får upp några saker ser det bra ut. Ett tips är att han någon tavla lutandes i hyllan så kan du klämma in någon extra, perfekt i elva-hyllor också ju!

    Mina favvoposters är Elin Sandströms ”Sisterhood saints” bara att välja och vraka bland starka qvinns! Annars är den här postern från Po Tidholms bok Norrland så himla fin! Vill verkligen ha den men kommer ej från Norrland så ger den till dig istället. Så drömsk liksom http://drella.com/product/po-tidholm-norrland-i-vinterskrud-affisch
    Annars är ju konst egentligen roligast men också svårast. Maria Pohl såg jag sålde lite grejer och hon är superduktig!

    Lycka till Hanna! Kommer bli svinsnyggt, även om du inte alls lyssnar på mig för smaken är ju som baken!

  19. Ida skriver:

    Jag kände direkt att en STOR världskarta skulle vara SÅ snyggt! Men jag är ingen inredningsguru och som någon skrev ovan kanske det är väldigt ohippt nuförtin?
    Jaja, jag skulle ha satsat på en sån i alla fall!

  20. T skriver:

    Jag tycker att ni ska köra en tavelvägg! Tycker det blir allra finast om ni har typ två stora sen resten lite mindre. Några prints kan vara lite mörkare eller kanske till och med ett fotoprint och sen matcha detta med väldigt nätta bilder med endast svarta konturer typ. Och tunna, svarta ramar!! Tycker inte ni ska gå i sönderfällan och köpa ramar på loppis osv utan köp allt nytt och fräscht. Jobbar på Gallerix (som alla ratar i kommentarerna haha) och ni aaanar inte hur ofta folk kommer in med sina gamla ramar och ba fixa denna:-) men ba den är rutten?
    Sen några bilder med passepartout och några utan!

  21. Linda skriver:

    (är väl inte först med detta förslag men jaja) du kan ju ha en tavelvägg med en massa tavlor med bilder som du tycker om, finns ju gratis på nätet du kan printa ut i högkvalitet, i udda ramar från loppis :)
    insp: https://www.google.se/search?q=tavelv%C3%A4gg&espv=2&biw=1280&bih=619&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj-utyLy4zMAhWH3SwKHcJVDfwQ_AUIBigB

  22. Linda skriver:

    ELLER! kom på detta sekunden jag skickade kommentaren!
    en ”tapestry” (försöker inte slänga med engelska ord för att va nån, men kmr verkligen inte på ordet på svenska :( googlade och ”gobleäng” kom upp och det lätt gubbigt)

    inspo: lite wannabe hippie, passar nog inte in tiktigt, men tänk en sån här med annat tryck på om du fattar hihi https://www.google.se/search?q=tapestry&espv=2&biw=1280&bih=619&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwikwbjSy4zMAhVIlSwKHTO8DYwQ_AUIBigB#tbm=isch&q=tapestry+hipster&imgdii=d-pTYJgikwIuqM%3A%3Bd-pTYJgikwIuqM%3A%3BYoYk2gRkw2eAXM%3A&imgrc=d-pTYJgikwIuqM%3A

    eller en står sån här, elr några medelstora https://www.google.se/search?q=tapestry&espv=2&biw=1280&bih=619&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwikwbjSy4zMAhVIlSwKHTO8DYwQ_AUIBigB#tbm=isch&q=tapestry+inspo&imgrc=VxXdFQZCwGVNJM%3A

    något mer *hipster* med nåt *inspirerande* quote på https://www.google.se/search?q=tapestry&espv=2&biw=1280&bih=619&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwikwbjSy4zMAhVIlSwKHTO8DYwQ_AUIBigB#tbm=isch&q=tapestry+quote&imgrc=O0lXC3YRhEOfEM%3A

    EN SÅN HÄR YAS https://www.google.se/search?q=tapestry&espv=2&biw=1280&bih=619&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwikwbjSy4zMAhVIlSwKHTO8DYwQ_AUIBigB#tbm=isch&q=tapestry+yarn&imgrc=GukNQV4ClzzflM%3A

    här finns oxå med *stil* https://www.google.se/search?q=tapestry&espv=2&biw=1280&bih=619&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwikwbjSy4zMAhVIlSwKHTO8DYwQ_AUIBigB#tbm=isch&q=new+york+tapestry&imgrc=3mIlSUbcL-iTHM%3A

    också lite *hippt* https://www.google.se/search?q=tapestry&espv=2&biw=1280&bih=619&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwikwbjSy4zMAhVIlSwKHTO8DYwQ_AUIBigB#tbm=isch&q=tapestry+diy&imgrc=5AA4-oRlLzh2pM%3A

    även denna om du känner att du vill att gud ska vaka över dig :) https://www.google.se/search?q=tapestry&espv=2&biw=1280&bih=619&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwikwbjSy4zMAhVIlSwKHTO8DYwQ_AUIBigB#tbm=isch&q=tapestry+jesus&imgrc=Ekk_KtQZbDCUSM%3A

  23. Jenny skriver:

    Konst och folk på Hornsgatan har jättemånga fina grafiska blad! Hemsidan är inte jättebra men gå dit och spana i butiken. http://konstochfolk.se
    Annars finns ju alltid Bukowskis Market, love it. Society6.com har mycket att välja på i lite enklare kvalitet. Och museishoppar har ofta fina affischer, Fotografiska eller Moderna museet tex. Lycka till!

  24. Ellen skriver:

    Soffan?? Ser mkt cozy ut. Ska flytta snart behöver en jag kan använda som se på glee och got när jag inte jobbar. Vart är din ifrån ???????

  25. Hej!
    Jag är inredare och tidigare jobbat med grafisk form och mode. Vet inte vad du gillar för stil men jag har precis öppnat egen webbshop med mina egna alster i blandteknik. Kika gärna in. http://www.inbedesignshop.tictail.com

  26. Veronica skriver:

    Jag har ett par mönstrade gardiner bakom soffan (de hänger från en gardinstång uppe vid taket). Färg, icke-platt-struktur och lätt att byta ut när en behöver förändring. Varm rekommendation (gobelänger var väl stort redan på Gustav Vasas tid)

  27. Ida skriver:

    För att hitta billig och intressant konst att hänga på väggarna kan jag, precis som någon annan här ovan, rekommendera Tradera. Där finns allt.

    Själv är jag hemskt förtjust i grafiska tryck av olika slag eftersom att jag tycker att det ger en sån fin känsla i många verk när man ser spår av trycktekniken smyga igenom. Sök på typ ord som torrnålsgravyr, etsning och litografi på Tradera så kanske du hittar något du gillar. De teknikerna är också bra ord att ha i närheten när en har snöat in sig på en speciell bildkonstnär men inte har möjlighet att spendera den förmögenhet som en oljemålning av densamma skulle kosta. Ibland gör dessa konstnärer nämligen också grafiska tryck som oftast ligger väldigt mycket lägre än vad oljemålningarna kostar vilket kan vara bra då det innebär att fler kan ta del av konsten oavsett plånbok.

    Lycka till med letandet!

  28. Skrutten skriver:

    En stooor skolplansch!! Med typ valar eller en karta, finns alla möjliga tryck så d e ba vraka å välja. Brukar va rätt billigt att köpa + svinsnyggt

  29. Agnes skriver:

    Olle Eksells Stockholmsmotiv är ju att dö för! Speciellt NK och Odenplan!
    Sen har ju fotografiska öppnat upp en butik inne vid Sergels torg, de har ju många fina affischer med t.ex Vee Speer, Elliot Erwitt och Helen Levitt :)

  30. Anna skriver:

    Tycker du ska köra personliga grejer, något norrländskt naturmotiv eller kanske en bild från stugan där ni brukar hänga på sommagn. Bilder som får en att må bra. Jag och min sambo har köpt några tavlor från affordable arts fair som brukar vara i oktober. Där finns grejer från mindre kända konstnärer.

  31. Frida skriver:

    Om du ska satsa på hyllsystem måste jag be att få tipsa om detta från Betonggruvan (https://betonggruvan.se/mobler/hyllsystem/)
    Så himla fint! Hej!

  32. Li skriver:

    Fine Little Day har massa fina posters och väggbonader!

  33. Ebba skriver:

    Ladda ner Bukowskis Market appen & kolla regelbundet på konstavdelningen. Ibland så hittar man ngt som ingen annan vill ha & kan få det rätt billigt!

    Konst i form av litografier, oljemålningar & liknande tycker jag är underskattat i det enorma överflödet av affischer/posters som ”alla” numer kan designa & trycka upp. Bästa är ju att blanda, tycker det blir lite ”platt” om man bara har posters nämligen. Oavsett hur snygga motiven är.

    1. Hanapee skriver:

      HAHAHA skrek

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG