Haft min första migrän 

09:25 2016-06-30

Ja ni som följer mig på snap (@hanapee) har hört mig TJATA om detta. Men det har varit förjävligt.

Tappade synen i tisdags på Sveavägen och låg sen hemma med sprängande huvudvärk. Hela dagen igår hade jag tv-inspelningar och den där rida-med-bloggläsare-grejen, kunde liksom omöjligt sjukskriva mig.

Nu är det väl OK i huvet men faktiskt inte helt bra. Känner mig typ ÖM i hela hjärnan.

AJA. Två dagar kvar till semester. Håll tummarna för att jag inte får en hjärnblödning till dess.

7 kommentarer | “Haft min första migrän ”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anna skriver:

    FYFAN lider med dig men livets tips från en nu 24-åring som fick sin första migrän som typ 12-åring (och därmed provat samtliga mediciner och huskurer): SUMATRIPTAN. Finns receptfritt på närmaste apotek! När auran börjar (synbortfallet) tar du ett piller, går och vilar i ett mörkt rum i några h = sen är det 90% bättre och man fungerar som människa. Hurra! Kämpa Persson!

  2. Johanna skriver:

    Får migrän ca två gånger om året- tappar synen (och förståndet!!) kräks och vill HUGGA AV MIG HUVUDET..men Jag köpte receptfria migräntabletter på apoteket och har lyckats (tror jag) stoppa den senaste attacken… KÖP och ha alltid med dig!!

  3. Tina skriver:

    Tips från en som haft migrän i 10 år(!): Gå till en neurolog direkt! Jag gick till husläkare första 7 åren och allt blev bara värre (fler och värre anfall varje halvår…) MEN så gick jag till världens bästa neurolog som tipsade om blodtrycksmedicin i förebyggande syfte, har ätit det i tre år och har bara fått tre anfall under den tiden (tidigare ett/två i månaden)! Och när anfallen väl kommer är Zomig nasal nässpray det enda som fungerar för mig (spyr upp alla tabletter pga migränvärken…) plus vanliga värktabletter dagen efter när man är ”bakis” av migränen. Så rätt medicin och hjälp gör stor skillnad! Krya på dig och håller tummarna för att du hittar något som fungerar för dig!!

    1. Sara skriver:

      Hej Tina sry för att det här blev värsta migräntråden men undrar vad du äter för blodtryckssänkande medicin? Jag har haft kronisk migrän i typ 3 år nu och har i iprincipn migrän hela tiden. Har precis fått utskrivet betablockerare men ej börjat – är det vad du äter? Funkar det verkligen så är det ju värt att börja prova (har dock haft astma och då är beteblockerare inte toppen att äta men migrän suger ju också..). Och Hanna – det suger med migrän men förhoppningsvis slipper du ha det för ofta! Finns bra medicnier att ta när anfallet kommer, bästa är Zomig Nazal nässpray som lindrar anfallet på typ en kvart (man blir ganska trött men mkt bättre än migränen). Funkar ibland att ta 3 naproxen också. Men bästa är att ta migränmedicin såfort du känner anfallet vara på väg!

  4. Jenny skriver:

    Hej! Hoppas du mår bättre idag. Läste din text i ST precis och shit va bra den var! Känner igen mig och håller med dig till hundra procent.

  5. Hanna M skriver:

    En daith piercing hjælper åbenbart :o

  6. Anna skriver:

    Känns som värsta bakfyllan dagen efter migrän! Har haft migrän ofta tidigare men inte så mycket längre. Så länge jag sover, äter, dricker vatten på ett normalt regelbundet sätt så slipper jag – men så fort slarvar, typ under en stressig vecka på jobbet, så brukar det komma ett anfall. Har ej testat migräntabletterna, är lite rädd för mediciner…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG