Att vara tjej och blogga

11:22 2016-09-16

kommentar

Det är en intressant paradox med att jag får kritik när jag handlar på h&m/Zara etc. pga dålig och farlig produktion av kläderna, och när jag önskar mig en Stella Mccartney fuskläder för 6000 kr kommer kritiken att jag ”blivit förändrad” och ”inte har någon medveten distans till den världen”.

Vad kan jag göra för att samtliga ska vara nöjda? Sluta skriva helt om grejer och livsstil i just en blogg som råkar vara en livsstilsblogg?

Eller att i varje inlägg hela tiden publicera brasklappar i stil med ”jag vet att inte alla har råd med en väska som denna och att pengarna egentligen borde gå till personer som faktiskt behöver dem”.

Äe hörrni, jag är så in i norden trött på att kritiken av kapitalismen alltid alltid hamnar på tjejers intressen istället på affärsgubbarna med stora pengarna.

Jag säger som Little Jinder:

LÅT EN KVINNA FÅ LEVA.

36 kommentarer | “Att vara tjej och blogga”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Lina skriver:

    Men vänta nu lite… Det var en enda person som kom med en lätt sarkastisk kritik av ditt inlägg, knappast någon hatstorm eller drev! Skuldbeläggande av tjejer? Eller kanske en mer berättigad kritik av den konsumtionshets vi alla lever i och som påhejas alla ”livsstilsbloggar”, på instagram, i media etc., etc. Som offentlig person borde du ju rimligen kunna ta (om än ogilla) feedback från en av dina följare? Majoriteten skriver ju fortfarande flåsande hyllningar á la ” åh master, åh master” under varenda yttring du gör.

    1. Hanapee skriver:

      Var har jag kallat det ”drev” eller ”hatstorm”? Nu är det så att du inte ser alla kommentarer jag får eftersom veckovis tar bort flera med den här typen av sarkasm och elakheter när jag tipsar om en klänning från Zara. Om du tittar i andra tjejers kommentarsfält är den typen av kommentarer vanliga, och JA, det är dåligt med konsumtion och JA det är vidrigt med att leva i ett superkapitalistisk samhälle, det är väl ingen hemlighet? Jag har bara problem med att kritiken hamnar på bloggar dagligen från människor som själva aldrig behöver försvara sin livsstil i den här MARKNADSEKONOMIN pga de kan vara privata och anonyma. Kom gärna med tips på att finna mening, lycka, livsglädje i ett kapitaliskt samhälle utan att anpassa sig efter det.

      Och medan det här sker går alla männen med de stora plånböckerna och reella makten vidare och visslar :-D

      1. Förvånad skriver:

        Varför gråter du? du tjänar ju pengar på att folk faktiskt läser din blogg och tittar på prylarna du gör reklam för.

        Du har ju bloggen för att den skall löna sig eller som du skriver ”Det är för att jag håller på att starta upp egen annonsförsäljning. Jag är på jakt efter BRA företag som vill annonsera här på min blogg. Företag som jag kan stå för och företag som passar den fantastiskt hängivna målgruppen jag har (dvs. ni fanz). Har du ett sådant företag tycker jag att du ska höra av dig till info@hanapee.com för mer information.”

        Du lever på att göra reklam och vill inte framstå som köpt, hur går det tycker du?

        1. Hanapee skriver:

          Haha älskar att du refererar till en adress som inte längre fungerar i en blogg från 2013. Kram lelle tidsmaskinen min

          1. Förvånad skriver:

            Det du skrev där gäller även för denna blogg, du har ju den för att tjäna pengar och göra dig själv till ett varumärke.

            Du kan ju inte påstå att du har förändrats från tidigare, snarare har du bara fått blodad tand.

            1. Hanapee skriver:

              Okej! :)

  2. Emma skriver:

    *flås flås* ÅH MASTER bäst du är!!!

    Nej men det är väl som sagt helt jävla skevt att angripa ”konsumtionshetsen” genom att rikta sig mot vad en bloggare (som dessutom har så vettiga åsikter och som är en viktig och inspirerande person för många) väljer att ha med i sin födelsedagsönskelista?! Usch klarar inte av såna ”du var bättre förr”-pikar, så störigt skuldbeläggande…

    Kram och tack för så bra bloggande/poddande/snap-ande osv, du gör tentaplugget mer uthärdligt<3

  3. Lisen skriver:

    ÄSCH vem orkar bry sig!!! Detta kanske bör påtalas till de personer som inte är medvetna om konsekvenser etc etc men jag tror att både du och bloggläsarna är rätt kunniga!! Kör på, tack för allt<3<3

  4. Julia skriver:

    Alltså, jag har också reagerat på att du blivit mer av en ”trendig mediaperson” :)))))))))) med liksom, coolare/dyrare kläder, dyrare vanor, trendigare inredning osv osv i all evighet.

    Men det är väl helt naturligt??? Jag menar, vi blir vuxna, tjänar mer, umgås i kretsar med andra vuxna som tjänar mer, vi köper större lägenhet, hittar vår egna stil. Man kan väl ej förvänta sig att folk skall handla på Divided hela sitt liv? (Även om det inte överhuvudtaget är något fel med det!?)

    Aja en liten rant.

  5. Tove skriver:

    Alltså jag vet inte, fattar VERKLIGEN inte det här fenomenet med att förvandla sig till någon slags moralpolis i shoppingroteln.
    Ni typer räddar världen en kommentar åt gången alltså – verkligen – precis som stålmannen förutom den lilla grejen att ni
    1. inte hjälper någon
    2. ingen gillar eran skit.
    Det är verkligen inte rimlig kritik att rikta till enskilda personer och jag håller med dig och lil’ J om att leva och låta leva typ.

    Men SEN efter dessa inlägg kommer alltid 711 kommentarer om hur alla som kritiserar är ju bara AVUNDSJUKA. Det är alltid bara att alla är så aaaavis. Skaffa ett liv, sluta va så aviiis vaaa.

    Vet faktiskt inte vilka av dessa två grejer som stör mig mest, moralpolisen eller gänget som kommer efter. Aaaaah jisses fuck, jag måste hålla mig borta från kommentarfält några dagar. Känner mig nära gränsen och har jättemycket ångest. :( Ta hand om dig Master

  6. Linnea skriver:

    Heja master och heja Little Jinder!

    1. Tissel skriver:

      Håller mää Julia däroppe!

      Ba embracea det faktum att du numera faktiskt är kinda överklass och mediamänniska med dyra pryttlar. Kan bli lite provocerande ibland när det känns som att du samtidigt claimar att vara en vanlig strugglande Svensson. Jag läser för att du och dina dyra pryttlar och ditt lyxiga hem inspirerar. Vi vet också att du har sjukt bra värderingar, är supersmart och har en väldigt nyanserad och ödmjuk syn på dig själv och omvärlden. KRAM

  7. Cecilia skriver:

    Alltså JA! Har verkligen också reagerat på detta, i synnerhet när Sandra Beijer för några veckor sedan visade upp en märkesväska hon fått i present (!!) av sina föräldrar och folk ba ”näe detta går inte för sig!!”. Palla liksom. Spyr över när folk tycker det är rimligt att lägga ansvaret för ett ruttet system på en enda individ.

    1. Lisa skriver:

      BAM där har vi det!!!! Vi LEVER i systemet. Vi är EN DEL av systemet. heeeeeeeeeeelt jävla överliberal tro på ”individen” om man tycker att det är rimligt att denne JÄMT OCH STÄNDIGT ska ta ansvar för allt systemet matar in i oss, enligt mig.

  8. Apin skriver:

    Men skit i det där, gör vad fan du vill! Det kommer alltid att finnas kritik så att det räcker ändå, gör och skriv vad du vill. Du är ju en bra och intressant bloggare/person på ditt eget sätt, vila i det och gör och skriv vad du vill!!!!!!!!

  9. Sandra skriver:

    Det är svårt att göra alla nöjda, men vet du va? Det behöver man inte. Var dig själv! :)))

    Tycker synd om större bloggare som alltid ska bli kritiserade åt alla håll och om saker som säger emot varandra. Men försök skit i dem och var den ni är och skriv vad fan ni vill om. Om man inte tycker om det man läser kan man faktiskt bara sluta läsa?

    Ha en skön helg!!!!!! <3

  10. Amanda skriver:

    Håller helt med dig Hanna! keep on going med din konsumtion!!!! (obs ej ironisk) Tycker du ofta har en väldigt uppfriskande blandning av olika sorts inlägg och det hade absolut inte varit så kul att läsa om du var ängslig hela tiden! tror vi alla vet att du har 100 000 sunda värderingar och bra koll på life! Låt en kvinna leva!!!

  11. Hanna skriver:

    En del försöker höja sig själv genom att trycka ned andra- och ack, så lätt det är bakom Internets (relativa) anonymitet!
    Hanna, gör din grej och skit i de andra

  12. Planeten skriver:

    Men just din livsstil tar ju död på planeten med din överkonsumtion, sedan att du får betalt för att visa upp grejerna är väl ännu en orsak till att tycker du beter dig illa.

    Sluta skriv var grejorna kommer ifrån och diskutera deras kvalitéer istället. Som det är nu verkar du kasta grejerna efter nån vecka.

    1. Anna skriver:

      Haha jag dööör!! Så kul att du signar med Planeten!!! Haha tur att vi har sådana som dig som försvarar vår lilla planet, du gör verkligen skillnad! Lol ???

      1. Planeten skriver:

        Anna, du vet att vi idag slagit ett rekord genom att ha lägst syrenivåer i luften på 300000 år, jag antar att när du får svårt att andas så kommer du ha lite svårare att skratta :)

        1. Anna skriver:

          Och vet du? När jag slutar andas kommer planeten fortfarande finnas kvar. Spelar ingen roll om en person köper en väska mindre. Mänskligheten dör innan planeten dör. Men det är ju lugnt för dig, planeten ;)

          1. Planeten skriver:

            Det är bra, shoppa mer, alla bör tänka som du, jag hoppas kineserna och indierna tar efter dig :)

            1. Hanapee skriver:

              Skön T

  13. Gud (namn inspirerad av Planeten) skriver:

    Men varför vill du att alla ska bli nöjda? Det kommer ju aldrig hända så lika bra att sluta hoppas! Så länge fler håller med än tycker emot så är det väl bara att köra på. Och även om fler tycker emot så får man ju stå upp för sig själv, även fast det är lite jobbigare i motvind.

  14. Emma skriver:

    Hanna! Du är bäst! Känner så himla mycket igen mig. Att pleasa folk är banne mig en himla balansgång. Hur orkar man egentligen. Klart du ska få unna dig!

  15. Emelie skriver:

    Men tror du inte att om en affärsgubbbe med stora pengar på sociala medier skrev om sin shopping så skulle han få oändligt mycket mer kritik än vad du får?

    1. Emelie skriver:

      Jag håller i övrigt med dig men menar bara på att anledningen till att affärsgubbarnas shopping inte kritiseras/ifrågasätts i lika stor utsträckning kanske helt enkelt beror på att det inte finns något bra forum för att göra detta. Särskilt inte nu när DI.se tagit bort kommentarsfunktionen…

  16. Sofia skriver:

    Men JA!!! Att vi ska vara så himla duktiga att komma med pekpinnar när det handlar om en redan medveten och klok människa.. Som om du måste vara nån jäkla Messias. Håller helt med om det rimliga i att lägga mer ansvar på kapitalisternas allt för lätta axlar och låta dom som faktiskt på många sätt förespråkar en schysst värld med schyssta värderingar nöjet att få önska sig en drömmig väska. Lite jävla unnig ska man väl få kunna vara även om man är en vettig och klok person?!

  17. Lina skriver:

    Gaaaah så tröttsam kommentar. Brinner ärligt aaaaaav.

    Och TACK för att du gång på gång på gång orkar ta diskussionen och uttrycka dig. Och för att du gör det så bra. Hittar styrka i det :’))) mvh / emotionell och trött på allt.

  18. Elsa skriver:

    Hanna, du är klok, smart, rolig etc. Det är otroligt befriande att följa dig då det är så kravlöst på alla dina forum, något som inte alltid är så självklart inom *sociala kanaler*. Never stop doing your thing girl!!!! <3 <3 <3 jag och mina kompisar är de berömda 97 & 96orna som du blir chockad över att vi kan flytta hemifrån och gå på klubb men det kan vi och vi inspireras av dig! I dina kanaler får vi vara människor och inte tjejer i första hand och det är så o t r o l i g t befriande. TACK <3333

  19. Fundersam som ej letar problem överallt skriver:

    Har kommentaren kring din konsumtion någonting med att du är tjej att göra….?

  20. Z skriver:

    Jag älskar alla bloggare som gnäller över kommentarer och läsare trots att ni inte skulle kunna köpa era sanslöst dyra kläder om det inte vore för just era läsare.

    Boo-hoo liksom. Den dagen massa småtjejer på nätet indirekt pröjsar min lön skulle jag suck it up och inte gnälla över dem på nätet.

    1. Hanapee skriver:

      Jag älskar också alla bloggare

  21. sara skriver:

    Jag förstår frustrationen över sådana pretentiösa och överdrivna kommenterarer som denna.. Men det som gör mig fundersam är alla som kommenterar här om att man typ ska vara tyst och ”inte vara en moralpolis”. Men hallå, om det hade varit ett annat ämne, typ killar och sexism, så hade kanske de som kommenterat om hur ”tröttsamt det är med moralpoliser” varit moralpolisen och kritiserat just i det ämnet? Jag kanske inte hänger med i svängarna men det är väl ändå okej att kommentera och vara lite moralpolis i viktiga ämnen, eller? Det tycker iaf jag. Om det inte är det… när är det okej att vara det och uttrycka sina åsikter om ämnen över huvud taget? Just denna kommentar var lite väl skuldbeläggande så jag förstår verkligen frustrationen, men kommenterar i största allmänhet om miljö typ verkar ju inte vara okej enligt de som kommenterar? Det finns väl de som är passionerade i det ämnen och vill kommentera, precis som ni som kommenterar förmodligen är passionerade i andra ämnen. Nu blev det väldigt långt… men men…

  22. Lisa skriver:

    ahhhh fattar!! störigt!! jag tycker i alla fall att det är jättekul när du lägger upp dagens outfitta! faktiskt något av det bästa med din blogg enligt mig eftersom jag gillar din stil och ofta vill veta varifrån dina plagg kommer. och precis som du säger, älskar man kläder så är det väl JÄTTEKUL om man har råd att lägga pengar på ett av sina stora intressen. herregud. det finns väl värre intressen att ha än att ”tycka om att shoppa”. Odla kokablad, ägna sig åt tjurfäktning, illeruppfödning, spela bort pengar på internetcasinon, STJÄLA kläder är bara några exempel…… shop on!! säger ja, puss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg