Jakten på ett hyllsystem

22:42 2016-09-27

hallis

Här är vårt ”kontor”.

Fint va???

Skoja. Toka! Ha!! Det är ju inget kontor ÄN, men det är ett mindre rum som vi målat gröna väggar i. Älskar färgen osv. men vet inte alls hur vi ska inreda det.

Vill ha hyllsystem som är väggfasta dvs. Ingenting i golvet + en djup skrivbordsskiva i hyllsystemet. 

Varför får hyllorna inte ha ben? Jo, för vi vill kunna blåsa upp säng på golvet när vi har gäster som vill sova över. Då måste golvytan vara fri. 

Förstår ni?

Stringhyllor är inget alternativ då de har ben (de breda systemen, vi vill inte ha grunda hyllor). Men vad finns det för andra fina hyllsystem? Förutom elfa? Eller kan man göra ngt kul med elfa? Spraylacka samma färg som väggen? 

Mm. UTGÅR från att ni är experter på hyllor.

19 kommentarer | “Jakten på ett hyllsystem”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sofia skriver:

    Hej Master Hanna! Vi har ett väggfast hyllsystem från Norrgavel som jag tror du skulle gilla!! Finns i olika träslag och konsollerna kommer (nog) i olika färger. Vi har hyllplan i ek som vi såpbehandlade (luktar gott) och vita konsoller och vägglist. Tror det skulle passa fint mot det gröna! Puss&kram

  2. Emelie skriver:

    Köp ekskivor i olika bredder på en brädgård (typ Bauhaus) och hyllbeslag på Ikea (sånna som man fäster under hyllplanet). Så kan du enkelt få ihop ett hyllsystem som du vill ha det. Kan ju måla beslagen i någon färg om en vill. Kan va snyggt med annan färg än själva hyllplanen. Du kan ju också köra annan träsort än ek, men du känns som en ek-person ?

  3. Olivia skriver:

    Vad heter färgen? Såg perfekt grön ut!

  4. Annie skriver:

    Guuuud vilken fin färg på väggen!!!!!!!!

  5. Gabrielle skriver:

    Ikeas hyllsystem i elfa-style! Går säkert leka lite med hyllplan osv.

  6. Karin skriver:

    Joho det finns visst djupa/breda stringhyllor utan ben? Vi har hyllplan som är typ 78 breda och 30 djupa, det är samma bredd/djup som en har till ben-gavlarna tror jag? Vill aldrig ha något annat hyllsystem, ÄLSKAR dem. (Och finns med bordsskiva också)

  7. Karin skriver:

    Hej! Jag är lite av en möbelexpert så ska tillägga några saker till ovanstående kommentarer. Ikeas system som liknar elfa heter Algot. Om man inte vill att stringhyllorna ska ha en fot i marken man man köpa enbart väggavlar och ha flera såna på varandra istället för en golvgavel som går ända ner i marken. Så tror jag att ovanstående Karin gjort.

    Jag ska själv just sätta upp hyllor utmed en vägg i vardagsrummet och har just börjat älska ljust trä (pga trendigt hehe). Har satt upp Ivar skåp på en vägg i obehandlad furu (kanske ska Vitbetsa om den gulnar) och till hyllväggen har jag köpt Ikeas träkonsoller Ekby Valter som jag kanske ska betsa i svart och ha ljusa trähyllplan på. Det eller behålla konsolerna i träfärg och ha hyllplan i vitt. Går att köpa på typ bauhaus som Emelie skrev. Lycka till!!

  8. Miranda skriver:

    Håller med förgående talare- Algot på Ikea om ni vill ha fint,enkelt och det inte får kosta för mycket. De har massa olika hyllor och sånt och jag tror de skulle passa- som sagt köp obehandlade hyllplan om ni är osäkra på färg så kan nu känna efter vad som passar er med färg eller inte. Älskar också trenden med natur och ljust trä så frågar du mig skulle jag låta de vara- lycka till!

  9. Lisa skriver:

    OMG, färgen!!!! ??? Vad heter den?!? Puss

  10. Elin skriver:

    Hej Master!

    Är själv på jakt, och hittade lite schysst inspo:

    http://norrgavel.se/mobel/hyllplan/

    Här kommer ett exempel på vad tidigare personer syftat till här ovan i kommentarfältet. Detta är asså de djupare gavlarna, som en kan ha antingen som bokhylla, eller som skrivbord :) :

    http://gfx.bloggar.aftonbladet-cdn.se/wp-content/blogs.dir/318/files/2015/05/String.jpg

    fler förslag:

    http://sara.metromode.se/tag/skrivbordslosning/

    https://www.google.se/search?q=hyllsystem+som+skrivbord&espv=2&biw=1167&bih=618&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwivtuiq1rHPAhULESwKHVewAn4Q_AUIBigB#imgdii=_GKVQ6AGJrfukM%3A%3B_GKVQ6AGJrfukM%3A%3BTazGJiXif-rQgM%3A&imgrc=_GKVQ6AGJrfukM%3A

    Lycka till! :)

  11. Ellen skriver:

    Undrar också vad den gröna färgen heter! Ser ut att vara en helt fantastisk nyans!!

  12. Emelie skriver:

    Hallå Hanna, kolla här https://www.rum21.se/sv/artiklar/string-gavel-vagg-75×30.html. Hoppas du får inspo!

  13. Josefin skriver:

    Bolias hyllsystem ”Strap”! Superfint! Och dyrt! (Dyrt är ju tyvärr lite negativt dock..)

  14. Sophie skriver:

    Labyrinthyllan från bruka design!!

  15. Nico skriver:

    Hyllsystem: Pelly, mirro och Lundbergs! Sistnämnda har ett nytt i mattsvart som är rätt snyggt ☺️

  16. Johanna skriver:

    Efter att ha googlat mig galen såg jag din bild och tänkte att du kanske kan ge mig svar på den fråga som just upptar allt mitt fokus. Fikonträdet, luktar det ”kattpiss” (ordvalet som återkommande används som beskrivning på nätet)?!?! Om ja 1) luktade det kattpiss redan då de köptes? 2) har ni vant er med doften? 3) har det börjat lukta mer/mindre kattpiss i och med ökad levnadstid? 4) kan man få doften att bli mer/mindre intensiv? Om nej, 5) vart hittar man ett som ej luktar kattpiss?

  17. Hanna skriver:

    Kolla in River på Netflix. Skarsgårds karaktär har jordens snyggaste lägenhet med ett hyllsystem fullt med vinylskivor. Vill kopiera rakt av.

  18. Anna skriver:

    Norrgavel var ju väldigt snyggt! Men har aldrig förstått hur man kan vilja ha ett skrivbord så att man stirrar in i en vägg? Tycker skrivbord ska stå framför ett fönster eller mitt i ett rum. Annars kommer man ändå hamna vid köksbordet ;)

  19. Rebecka skriver:

    https://goo.gl/images/XZLz0q

    Tycker dessa är fina från Åhléns! Finns i massa olika färger. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg