”ladda inte ner nå virus nu”

23:19 2016-09-25

bild-2016-09-25-kl-23-14

Visst är det väl fler än jag som är uppvuxna med föräldrar som man på NÅD fick låna datorn av medan de sa ”ladda inte ner nå virus nu”.

Som att man skulle yahoo:a ”virus+download” liksom. Allt man ville var att chatta med killar.

Men nu plötsligt har jag lyckats med det jag aldrig trodde jag skulle kunna; jag har laddat ner ett virus. TILL MIN MACBOOK?! Kan ens Macbooks ha virus? Tydligen.

Allt skedde i jakt på mitt gamla favoritspel Age of Mytholgy, jag försökte ladda ner det spelet till min dator och plötsligt är ju nu helt virusfylld av något fejk-antivirusprogram som heter ”mackeeper” och startar massa pop-up-annonser i min webbläsare gång på gång.

Tagit liksom 25 minuter att skriva det här inlägget.

Jahapp, nu kom ny annons upp.

Någon som kan hjälpa mig ur det här HELVETET på internetjorden?

PS. såhär ser det tex ut nu med pop-up-annons i hörnet:

ska%cc%88rmavbild-2016-09-25-kl-23-18-15

18 kommentarer | “”ladda inte ner nå virus nu””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Frida skriver:

    Kolla ifall den installerade nåt plugin i din webbläsare!! Har varit med om det för nåt år sedan. Funkade att bara avinstallera det :) Hoppas det löser problemet!

  2. Linnéa skriver:

    9 av 10 gånger är det ett tillägg som installerats i webbläsaren så kolla där så kanske du hittar ngt att avinstallera!!

  3. Sara skriver:

    Hahaha ph det där med virus. Mkn killes pappa håller fortfarande på med det där tjatet om virus till sina barnbarn haha. Har tyvärr ingen aning om hur man löser ditt problem!

  4. Maria skriver:

    Omformatera datorn!

  5. Amanda skriver:

    Åååå hade den skiten nyligen! Antagligen är det ett virus som fastnat på webbläsaren, svårt för en vanlig människa att få bukt med. Gjorde det enkelt och gick till datorservicen, betalde 500 kr och nu är den som nyfödd! Såååå värt det!!!

  6. Clara skriver:

    Tjoho HP! Lider med dig.. jag hade samma problem för något år sedan. Gick till Apple Store där de aldrig hade sett något liknande, vi slängde över allt av värde på en hårddisk och omformaterade hela datorn. Lika bra att ändå ta en rensning ibland!! Lycka till!

  7. Sunniva skriver:

    Hej HP! Du nämns i veckans nutidsquiz på blogg.se. Kika gärna här: http://blogg.se/article/2016/september/quiz-har-du-koll-pa-vad-bloggarna-gjorde-under-vecka-38.html

    Ps. Hade samma skit på min mac. Min kille (med normalt tålamod) googlade och hittade en lösning så ge inte upp!!! Det är inte helt okänt. Lycka till!

  8. Farbror Pelle skriver:

    Om du nu ska lira spel från nätet, installera https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads och installera osx i denna eller windows eller vad du nu vill ha att lira på.

    Ta först ett snapshot på den installerade maskinen.

    Sedan surfar du i den virtuella datorn och kör alla program i den som du inte riktigt vet ifall de är ok eller inte, om du mot förmodan skulle få ett virus inuti den virtuella maskinen så resetar du denna till snapshotet och viruset är magiskt borta ;)

  9. PS skriver:

    Allt som har en cpu och långtidsminne samt möjlighet att lägga in nya funktioner kan få virus, dvs din mobiltelefon, din klocka, din bil, din tv, din balla surfplatta.

    Det är bara uppfinningsrikedomen hos utvecklaren av viruset/malware/hijackern/trojanen som sätter gränserna.

    Och dom flesta geeks har inga gränser :)

  10. Moa skriver:

    Hahaha lyckades göra samma grej min första vecka med Mac… Jag gick till Applestoret jag köpt det på och fick skämmas lite, men de ominstallerade datorn och sen dess har Mackeepern varit puts väck!

  11. Emilia skriver:

    Hände EXAKT samma sak för mig i början av året då jag skulle ladda ner en film till en skoluppgift. Blev så jäkla arg. Ringde direkt till en datorgubbe i smedslätten som tog bort mina webbläsare och laddade ner nya. så nu har jag varken safari eller explorer utan firefox, men det fungerar ju lika bra. Annars kanske du kan spara alla dina viktiga grejer som bilder etc. och ominstallera datorn?

    Kram, lider med dig.

  12. Clara skriver:

    Hallå jag har haft exakt samma på min dator och lät mitt datorgeni till bror hjälpa mig! Om det inte redan löst sig så gör (typ) såhär:
    gå till finder –> program och leta efter en mapp som låter skum. (Tips att ordna efter datum eftersom du antagligen laddat ner det nyligen). Mitt sånt hette typ ”MyShopHelper” eller någon sån skit. När du hittar det avinstallerar du bara skiten och startar om datorn. Som ny! Lycka till!

  13. Sofia skriver:

    Lugna sig! Ladda ner detta och kör igenom datan, så ska du se att allt blir bra igen: https://www.malwarebytes.com/antimalware/mac/

  14. Anna R skriver:

    Samma hände mig! Jag ringde Apple-supporten och behövde inte ens betala något (jag hade tydligen nyss gjort nån uppdatering??? Vet ej) och då var det en SUPERTREVLIG kille som parkopplade min dator eller nåt och bara klickade runt sig lite och tog bort nå skit så vare klart sen. Rekommenderas :):)

  15. Sarah skriver:

    Tat lugnt! Jag hade sådär och gjorde helt enkelt såhär: avinstallerade webbläsaren, installerade om den. För visst är det inte sådär om du är i en annan webbläsare???

  16. Sara skriver:

    Är SÅ glad att du fick det här problemet, för då kunde jag få lite tips från ditt kommentarsfält! Jag fick det där viruset för typ ett halvår sen och det har varit döden sen dess. Har försökt googla men bara hittat massa skit. Nu testade jag att ladda ner det där ”malwarebytes” som flera kommenterat om här, och inte nog med att viruset är borta, datorn är även typ TUSEN gånger snabbare än innan! Som ny! Så glad!

  17. Sanna skriver:

    Jag är ingen hjälp. Men var bara tvungen att ge tuppen upp på Age of Mythology, det spelade jag också många timmar. Och The Sims såklart ;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg