Saker jag inte vill höra från killar 2017

16:16 2017-01-03

”Jag fattar inte varför hon var tvungen att operera sig, hon var ju så söt innan”

”Jag skulle aldrig vilja bli inkvoterad”

”Hon är inte som andra tjejer, hon är cool”

”Naturliga tjejer är det vackraste jag vet”

”Jävligt coolt att det är en tjej som klarat av det där”

”Om jag som kille får komma med mitt perspektiv så kan jag berätta att *insert valfritt utseendeattribut hos tjej* inte är sexigt”

”Jag älskar tjejer med skinn på näsan”

 

Överlag har man väl utvecklat en själslig trötthet över fenomenet *killar som ska ”tycka/tänka” om tjejer*. Kanske har en allergi utvecklats från att jag sen 7 års ålder varit besatt och i perioder totalt beroende av killars åsikter om mig? Eftersom det är de åsikterna som räknats.

Och det där är ju tyvärr killar som grupp oftast kvar i. Att deras åsikter är de som räknas menar jag. Att de blir helt skakiga och förtvivlade då man tydligt visar att de kan skriva ”show boobs” eller ”ugly” om ens utseende hur många gånger som helst och man slutar ändå inte ta plats på det sätt man själv. TIPS! Va tjej och starta valfri Periscope-sändning för spännande liveutbildning i det här ämnet :-D

Men jaja, nu ska vi inte grina ihjäl oss inför 2017. Det KAN ju gå bra också. Jag menar, sen SKAM-stormen är det ju många killar som offentligt uttryckt sin kärlek för karaktären Noora – en så kallad ”tjej med skinn på näsan” som (till en början i alla fall) gör som hon själv vill och tänker. Intressant att se Noora-fankillarnas egna reaktioner är när de i verkligheten möter tjejer som säger ifrån, gör analyser av killar och säger nej utan att be om ursäkt.

Med vänlig hälsning,
En som sen 7 års ålder också ständigt pendlat mellan ”skön brud” och ”väldigt jobbig tjej”.

 

Kram alla!

42 kommentarer | “Saker jag inte vill höra från killar 2017”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Josefin skriver:

    yeassss PREACHHH

    1. THERESA WILLIAMS skriver:

      Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: (drogunduspellcaster@gmail.com) kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.

      1) Love Spells
      2) förlorad kärlek Spells
      3) skilsmässa Spells
      4) Förbindelse Spells
      5) Bindande Spell.
      6) Breakup Spells
      7) Bannlys en tidigare älskare
      8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
      9) vill tillfredsställa din älskare
      Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
      genom (drogunduspellcaster@gmail.com)

  2. A skriver:

    Alltså älskar dig.

  3. Alice skriver:

    Uuuhhhhh kunde EJ hålla med mer. Att ständigt vilja vara SKÖN utan att gå över gränsen till jobbig är den eviga cursen of mitt liv!!!! Ska nog sluta oroa mig för det ca nu faktiskt :-)))

  4. Karin skriver:

    ALLTSÅ älskar dig Hanna…. /mvh en som fortfarande försöker vara ”skön tjej” trots vetskapen om allt detta

  5. Millan skriver:

    Jag blir så jävla glad av det här inlägget. Jag är så jävla äckelless på killar som ska hela tiden uttrycka åsikt om utseende eller hur man ”beteer sig som tjej”. Senast för 3v sen fick jag höra att ”ja de behövde väl en tjej på arbetsplatsen” när jag blev anställd och inte han…..wtf lixom

    1. Hanapee skriver:

      HAHA?! Att folk inte förstår vad de faktiskt säger när de uttrycker den typen av grejer.

    2. Linnea skriver:

      Fast om företag inte använde sig av kvotering skulle det inte finnas någon möjlighet till substans alls i det han sagt. Är det inte en självklarhet att man vill ha ett jobb pga av sina meriter och inte pga könstillhörighet eller etnisk bakgrund..?

      1. Hanapee skriver:

        Män kvoteras in idag. Män väljs för att de är just män. Att säga att man ”inte vill bli inkvoterad” är att inte förstå bakgrunden till varför kvotering finns och hur det fungerar.

        1. Man kanske kan förstå varför kvotering finns, men sen finns det också väldigt många som kan se att det finns andra sätt och förklara varför inte kvotering is the one and only way to go.

          Rekommendation på ämnet, SvDs bästa ledarskribent och följande artikel: http://www.svd.se/ingen-jesper-ar-den-andra-lik

          ”I samma sekund som man accepterar kvotering accepterar man också idén om att människor i en viss kvot är och beter sig på ett visst sätt. ”

          Ps. I övrigt gillar jag det du skriver här i blogginlägget!

  6. Annie skriver:

    Åååååååhh. Tack för att du skriver detta!

  7. Lovisa skriver:

    TACK HANNA!!!!

  8. M skriver:

    DU E BÄST
    <3

  9. Emma skriver:

    På väg från en bar till en annan under en aw:

    Min chef: och så väntar vi såklart på tjejerna
    Jag: men jag är ju också tjej?
    Min chef: ja men alltså du är ju inte som andra tjejer, du är ju en av oss

    Och ilskan och frustrationen växer men samtidigt kan jag inte låta bli att sola mig i kommentaren som fortfarande någonstans känns som världens finaste komplimang. Sen går jag hem och kräks över mig själv med flit.

  10. elsa skriver:

    alltså du är bäst <3

  11. Alice skriver:

    Bäst

  12. Svalander skriver:

    Överlag har man väl utvecklat en själslig trötthet över fenomenet *killar som ska ”tycka/tänka” om tjejer*.

    Tror att det inte finns en och annan kille som råkat ut för precis detta då :) tjejer har räääääätt mycket åsikter om killar.

    1. Hanapee skriver:

      Jag FÖRSTÅR att du gör en jämförelse, men att du gör den jämförelsen gör också att jag förstår att du inte förstår maktperspektiv. Det här gamla med att ”direktöversätta” det killar gör mot tjejer till att tjejer gör saker mot killar. För att ta ett exempel så bedöms och värderas inte killars utseende på samma sätt som tjejers från att man är ett barn. Tex Ätstörningar är en utbredd folksjukdom hos unga kvinnor. Varför? Jo, tjejer ÄR sitt utseende. Överlag är ju killar facit/norm/den ”neutrala människan” vilket gör att de såklart alltid sätts i maktposition.

      1. Svalander skriver:

        Då är ju frågan varför du fortsätter att göra utseende för kvinnor till grundläggande del av din blogg.

        Vore de då inte bättre att istället för att göra reklam för kläder, smink och annat som enbart är till för att kvinnor skall se snyggare ut, genom att faktiskt diskutera de saker som gör livet bättre och som inte innehåller killar.

        Var kan jag hitta sånna inlägg på din blogg? är de många eller är de mest smink och kläder på din blogg?

        1. Hanapee skriver:

          Åh herregud.

          1. Sofie skriver:

            STYRKEKRAM HANNA!!!!!

          2. Svalander skriver:

            Det var inte särskilt produktivt svar Hanna, om nu kvinnor bara är sitt utseende och du är medveten om det, varför inte bryta mönstret?

            Våga vara osminkad och starta en trend där kvinnor inte behöver allt skräp som de bara använder för att förbättra sitt utseende, så slipper vi alla anorektiska ätstörningar.

            Tala om för kvinnor att det är coolt att ha en egen personlighet istället för den massproducerade HM varianten av kvinna som saluförs på diverse bloggar.

            Framförallt tala om för kvinnor att målet med livet är inte att skaffa en pojkvän, vara snygg, vara med i inneklicken osv

            Killar verkar ju inte ha dom här problemen, kanske finns det något att lära av detta.

            1. Hanapee skriver:

              Hahahahahaha ”våga vara osminkad”. Tips till dig: våga öppna en bok. Kram!

          3. Svalander skriver:

            Vilken bok borde det vara då? eller är det bara ännu ett tecken på att Hanna inte klarar av att argumentera för sin egen livsstil?

    2. Hanna skriver:

      Hahahhahah. Exakt så låter det när en läser vad du skriver Svalander. ”Bryt mönstret” JAHAA, jaaaa men dåså!!!!

  13. Malin skriver:

    Men Svalander, du kan inte följt hanapees blogg särskilt länge? Har säkert hittat inlägget via Facebook eller så? Då kanske du inte behöver komma in och mansplaina hur hon ska sköta sin blogg och liv, bara ett förslag liksom.

    Och om du vill läsa en bok så som Hanna föreslår kan du googla eller gå till ett bibliotek. Utgå från egna intressen i tråden och addera genus och feminism i sökfältet så hittar du säkert nåt intressant. Kram!

    1. Svalander skriver:

      Men du bullshitprofessorn, varför inte svara på den faktiska kritik jag framför.

      O ena sidan är killar monster som tvingar tjejer att bli anorektiska genom att påpeka deras skönhet, o andra sidan gillar tjejer att skriva om skönhet och mode.

      Du tycker inte det är rätt motsägelsefullt att säga att det är killarnas krav på utseende som driver kroppshetsen, samtidigt som tjejer bloggar järnet om just hur kroppen skall se ut och vilka kläder man ska ha?

      I ärlighetens namn kanske man skall fundera över vad man själv bidrar med i en sån här blogg, som handlar om just hennes outfittor och mode.

      1. Hanapee skriver:

        Hej igen! Eftersom du verkar genuint intresserad av ämnet så hoppas jag att du därmed är intresserad av att försöka förstå vad ett könsmaktssamhälle innebär istället för att fortsätta driva en agenda där huruvida jag som klädintresserad tjej skadar jämställdheten. Kram och stort lycka till!

        1. Svalander skriver:

          Så du kan med andra ord inte förklara varför det du gör inte orsakar kroppshets, medans killars kommentarer orsakar det.

          Det är lite B att gömma sig bakom ”könsmakts ordningen” när du inte kan förklara varför du som har mer inflytande än den vanliga Svensson inte kan leva som du säger att andra skall göra.

          Hur fejk kan man vara?

          1. Malin skriver:

            För att hon är en del av de som blir förtryckta! Eftersom hon är kvinna och således UPLEVT kommentarer från män/killar/pojkar (dvs förtryckarna). Kommentarer hon ej bett om att få. bloggen läser människor frivilligt. Bloggen handlar inte bara om yta utan även andra saker.

            Tänker att kritiken ofta grundas i att hanapee nu tar plats i framför allt i mediala sammanhang. Istället för att ses som fejk och blabla så kan man också se henne som en förebild för många, att det finns en kvinna som kan gilla både yta, att prata politik OCH att ”fula sig” (sorry Hanna men ibland är du så knäpp :D) och då sticker det i ögonen på vissa.

            Fan det blir alltid luddigt när professor bullshit ska tala. Läs scum-manifestet ordagrant vettja (haha skoja…eller). Nä men serr finns massa bra att läsa! Kanske ”vi borde alla vara feminister” håller på med den själv just nu.

          2. Svalander skriver:

            Att ta plats och synas är helt ok, men hur förklarar du att killar skulle vara roten till anorektiska tjejer och tjejer som bloggar om utseende inte har något med problemet att göra?

            Varför bryr sig tjejer så fruktansvärt mycket om sitt utseende?

            Är det verkligen för männens skull eller för deras egen?

            Vad är nyttan av att vara snygg?

            Och Hanna är inte förtryckt, hon kanske framställer det så, men det är knappast sanningen.

            Att man är ”förtryckt” betyder inte att man inte kan ifrågasättas, när man själv hjälper till med just det man säger att andra gör.

          3. Malin skriver:

            Menar att Hanna är förtryckt för att hon är kvinna pga patriarkalt samhälle.

            Jag slutar diskutera detta nu.

          4. Svalander skriver:

            Och Barack Obama är förtryckt för han är ju svart, vilket medför att han lär ju aldrig kunna komma nånstans här i världen, precis allt är ju emot honom *buhuuu*

            1. Hanapee skriver:

              Så du menar att rasism är hittepå?

        2. Svalander skriver:

          Nej Hanapee det menar jag inte, det jag säger är att alla människor är inte förtryckta bara för att de tillhör en grupp som kan vara förtryckt.

          För att förklara det ordentligt för dig så säger jag att du är inte förtryckt eftersom du faktiskt har ett glassigare liv än de flesta människor.

          Du gör ju feminism till ett skämt genom att sitta o säga att du är förtryckt för att du är kvinna, alla kvinnor är inte förtryckta, precis som alla svarta inte är förtryckta.

          För att säga det på det sätt du talar, ”check your privilige”. Och med logiken som följer av identitetspolitiken du bedriver så kan du aldrig göra dig till taleskvinna för den stora förtryckta massan eftersom du inte tillhör den.

          Och om de vore som du säger att du bara är ditt utseende så betyder det att så fort du tappar ditt utseende så kommer du bli av med alla uppdrag på Svt osv, ingen kommer läsa din blogg osv.

          1. Anna skriver:

            Tips: kolla upp termen ”dubbelbestraffning”.

          2. Anna skriver:

            Hanna är kvinna. Ett av samhällets många krav på kvinnor är att vi ska vara smala, snygga, fräscha, piffiga. Annars är vi fel. Hanna är smal, snygg, fräsch och piffig och råkar ha ett intresse för stil och kläder. Hanna skriver om detta på sin blogg. Ändå är Hanna fel. För hon bidrar till den utseendefixering och hets som hon har mage att skylla på könsmaktsordningen och samhällsstrukturer. Fy dig Hanna!
            Dit jag vill komma är att man som kvinna och feminist inte får vara ful och orakad, man får inte vara snygg och sminkad, man får inte vara smal, tjock, ha dyra kläder, ha fula kläder. Man får inte skita i sitt utseende men man får inte heller bry sig. Hur och vad man än gör är det fel enligt någon. Det är så jävla TRÖTTSAMT.

          3. Svalander skriver:

            Det finns rätt många människor som skiter i både sitt och ditt utseende. Bara att man tror att utseendet spelar roll för att kunna överleva är ju helt sjukt.

            Har fula kvinnor/män inte jobb, barn och ett liv? har människor som utkräver ansvar av andra inget eget ansvar?

            Exakt vad är det som händer om en kvinna/man inte är snygg och piffig? blir man inte insläppt på McDonalds? Operan? Närbutiken?

  14. F skriver:

    Hanna jag uppskattar din blogg sååå mycket!! /en annan som inte vet om hon är skön eller jobbig och egentligen är ganska rolig men tycker det känns omöjligt att få vara ‘den roliga’ när det finns killar i rummet

  15. Matilda skriver:

    Hanna du är bäst! Orkar inte bemöta Svalanders kommentar pga. så. jävla. trött. på den typen av ”argument”…… Ville dock checka in och säga att du är bäst <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg