Sänder ut en varning

14:17 2017-03-24

 

JAHA

VARNING VARNING VARNING VARNING

Sov aldrig med en vattenflaska med kokhett vatten i på fyllan för att försöka lindra din vidriga mensvärk, för då kan det gå såhär!!!!!!!!!

Kommer det gå bort? Bör jag söka hjälp? Kan jag smörja det med något?

15 kommentarer | “Sänder ut en varning”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Karro skriver:

    (Skriver igen, verkar inte som att min kommentar gick fram.

    Jag har endometrios och har äntligen äntligen fått börja utredning. Blev remitterad till Kvinnokliniken på Danderyd och dr Edelstam och blir nu tagen på allvar! Blev remitterad av Dr Engvall på Speciallistläkarna Sergel, hon är grym hon med! Även om du inte har endometrios finns det hjälp att få <3

    Man ska inte behöva ha så ont, som min gyn sa… Jag har också hormonspiral och det funkar bra mot smärtan! (även om jag också tar mer hormontillskott pga endon).

    1. A skriver:

      Åh jag har också funderat kring endometrios!
      Jag har det själv och känner att din mensvärk verkar vara lite oroväckande jobbig! Det kan även hänga ihop med ditt immunförsvar. Förkylning/feber mm. Jag blir väldigt ofta sjuk innan och under mens och har sedan kraftiga menssmärtor bl.a.
      Har precis påbörjat behandling med hormoner/gestagener som har fungerat bra för mig.
      Det finns hjälp att få!
      Kram

  2. Madeleine skriver:

    Försök att inte ha tighta tröjor och låt det vara ifred. När du duschar, gnugga inte där. Har haft tredje gradens brännskador på magen där huden blev svart och bubblig och ramlade av och jag behövde fortfarande inte söka vård pga ”var ej större än en handflata” vilket tydligen är kriteriet för brännskador som man måste söka vård för. Så du behöver inte åka in kan jag tro :) (men nu har jag icke så fina ÄRR på magen min efter skadan)

  3. Ellen skriver:

    Kortisonsalva alltid!! Keep it moist osv

    1. Frida skriver:

      Neeeej inte kortison på brännskador! Hellre xylocain eller helosan!

  4. Elin skriver:

    Hände mig då jag fick kaffe över mig för ca ett år sen, det är helt borta nu men var jäkligt försiktig i solen i sommar!!

    1. Elin skriver:

      Kan tillägga att jag först fick ”bubblig” hur som Madeleine beskrev men att jag är ärrfri nu :)

  5. Frida skriver:

    Smörj med ett tunt lager hydrokortisonkräm morgon + kväll :) obs, inte på skadad hud, typ om det blir en blåsa som spricker!

  6. Lina skriver:

    Xylocain eller liknande är det enda man rekommenderar (eller kylbalsam) inom sjukvården att stryka på om det värker. Kortisonsalva kan öka risken för infektioner eftersom det sänker motståndskraften samt immunförsvaret!

  7. Han skriver:

    Jag har varit där syster (fast i nyktert tillstånd)! Om det inte är en blåsa så är det ingen fara. Smörj med lite gegg från ett blad aloe vera om du har en sån växt. Annars så kan man köpa det på tub, är också allmänt bra att smörja med i fejjan.

  8. Amanda skriver:

    Någon aloe vera-gel borde lindra det hela och motverka ärrbildning. Min mamma fick kokande vatten på sitt lår och smörjde frenetiskt med sånt där och det syns ingenting. Jag har förresten också bränt låret, dock på ett bastuaggregat (kom jag på nu). Jag smörjde också med aloe vera-gel och märket har försvunnit helt.

  9. jag har börjat få vidriga menssmärtor de senaste månaderna. slutade med p-piller för ett år se och det har sakta blivit värre men nu de senaste två månader är det nästan så jag vill åka in till sjukhuset. vidrigt

  10. Elin skriver:

    Åh….Om det inte bleknat om tio dagar så kan du börja med silikontejp mitt ärr som finns på apoteket. Och skydda mot solen!

  11. Karolina skriver:

    Aloe vera!!

  12. maria skriver:

    Alla har lämnat så bra tips om behandling av brännskadan så jag tipsar istället om att du skaffar en värmefilt eller vetekudde istället för att köra med flaska med vatten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla