Svettens pappa

09:44 2017-05-24

Äh!

Sprang lite igår bah! En halvmil bah! Hehe vill alltid skriva ”halvmil” pga låtar ju så mycket bättre än 5 kilometer. Gick rätt tungt pga har ju varit sjuk……………………. ……………. Men! Jag gjorde det i alla fall.

Tänkte ju springa tjejmilen i början på september så ska försöka springa 2 mil i veckan nu framöver. Någon som har ett bra springchema för att springa milen på under en timma? Det HAR ju hänt att jag gjort det, men då körde jag mest på pannben och hade liksom ingen riktig ”metod”.

Idag kör jag fem kilometer på drygt 27 minuter, men då är jag ju heeeelt färdig och förstår inte alls hur jag ska fortsätta hålla tempo i ytterligare fem kilometer?!?

OBS att man behöver ju inte springa snabbt, men för mig har jag märkt att det funkar som motivation att ens komma ut att springa. Vilket är världens bästa mentala grej ojojoj.

Pusspuss alla springare där ute!!!!

10 kommentarer | “Svettens pappa”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Malin skriver:

    Stör mig alltid på när underbara Clara skriver ”sen sprang jag en halvmil” haha, onödig grej att störa sig på men jaja

  2. Sara skriver:

    Det finns jättebra gratis träningsscheman på lopskolan.se (obs är ej sponsrad, tyvärr ;( ). Där kan man liksom välja hur långt man vill kunna springa och på vilken tid. Och om man följer schemat och inte (som jag) tänker att man klarar mer än så och tar i lite extra, så behöver man inte dra på sig onödiga skador som benhinneinflammation! Woopwoop

  3. Sanna skriver:

    Här finns också bra gratis träningsprogram: http://jogg.se/Program/Traningsprogram.aspx
    Man kan skriva in exakt vilket datum man vill klara vilken tid osv, d e najs.

    1. Ing skriver:

      Ja! Och jogg.se har världens trevligaste forum (alltid fin stämning där!) och en väldigt fin funktion för att synkronisera dina löpturer från Runkeeper och få massa go statistik

  4. Therese skriver:

    För mig hjälpte det köra lite sprint efter jag var klar med min löptur. Att jag sprang fortare (även om det inte var några längre distanser) och nu går min löpning fortare överlag ;)

  5. Ellen skriver:

    http://lopskolan.se/wp-content/uploads/2014/06/Spring-en-mil.pdf

    Ser att löpskolan redan blivit tipsat men denna är go alltså! Man kommer upp i längre sträckor utan att man märker att det blir jobbigare liksom.

  6. Rebecka skriver:

    Jag följer ett träningsprogram i Stora löparboken för kvinnor. Den är som en coffetable-bok (dassbok) och jag gillar att ta fram den t.ex. när jag är sjuk eller vill ha tips på styrkeövningar, så att jag köpte en bok istället för att läsa online var värt ändå. Och så klart, den har träningsupplägg för 5km, 10km, 21km och 42km.

  7. Sofie skriver:

    Jag har kört lofsans program. Jättebra! Googla på lofsan springa 1 mil

  8. Susannah skriver:

    Att springa snabba men korta intervaller åtminstone en gång per vecka hjälper mycket för att dra upp tempon!

  9. Majsan skriver:

    Såhär brukar jag tänka.. 3 löppass/vecka. Av dessa har jag ett längre pass i prattempo, ett intervallpass och ett mittemellan pass. Vid långpasset springer jag inte snabbare än att jag skulle kunna prata med någon samtidigt och distansen ökar jag regelbundet. Så om du t ex springer 5km just nu kan du öka sträckan med typ 500m varje vecka tills du når önskad distans. Fokuset är inte att vara snabb utan komma längre och längre. Detta pass lägger jag oftast på helgen/då jag är ledig. Vid intervallpasset kör jag långa/korta/backe, väljer helt enkelt det jag känner för. Vilket brukar bli backe utomhus och långa eller korta intervaller på löpband. På löpband kan man också köra olika varianter av stegar, vilket ger lite variation! Vid detta pass försöker jag ta ut mig totalt och är noga med några km uppjogg och nedjogg :) Det tredje passet brukar bli så långt som jag känner för/har tid med, men definitivt kortare än långpasset. Då springer jag snabbare än vid långpasset, men inte så snabbt att jag får mjölksyra som vid intervallerna.

    Det här upplägget har hjälpt mig massor!! Vill lägga in en brasklapp för att jag inte är något proffs ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG