Travar på i livet

07:47 2017-06-15



Igår fick jag träffa Spex igen! Börjar utveckla stor kärlek mot honom?! Tänk om någon sagt till mig för tre veckor sen att jag skulle bli kär i en häst? Ungefär lika troligt som att någon för tre år sagt att Donald Trump skulle bli president. 

Men galna saker händer ju!!!!

I min värsta pms-stund i förrgår kunde jag finna tröst i att jag skulle få träffa Spex…. lol vem har man blivit? 

Jaja. Så här såg det ut till en början under gårdagens ridning:

Världens tålmodigaste tränare travade med mig i lång lina och jag förstod inte hur i HELVETE jag skulle hitta takten eller trava utan att hålla i sadeln?!

 

Men så! Plötsligt! Hittade lite takt (nåja) ochkunde börja hålla i tyglarna! Jäääävlar vad kul det var!!!!!! Jag travade själv! Och styrde Spex!!!! Och han lyssnade på mig. Började våga ha lite kortare tyglar också.

Såhär glad var jag efteråt! Spex var nog uttråkad dock, lol. Nu ska jag inte dit förrän om 1,5 veckor, meeeen då ska jag öva på att våga luta mig lite mer bakåt och ha kortare tyglar.

Tänk om man skulle våga testa en galopp? Hjäääälp…..
Mvh

Love_horses_88

10 kommentarer | “Travar på i livet”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sara skriver:

    Åh så roligt!! Vad duktig du är!
    Själv har jag börjat rida igen efter flera års uppehåll, och det är helt underbart.

    Galopp – You can do it!
    (ps, galopp är oftast nästan lättare än trav då det är en ”mjukare” gångart som inte skumpar så mkt)
    KRAM

  2. Linda skriver:

    Åh ni är så fina ihop! Alltså, det ÄR ju ingen slump att hästar bl.a används som ”behandlingsform” till personer som mår dåligt. Jag red ca 1 termin när jag var 8 år gammal (20 år sedan LOL) och blev aldrig en såndär hästtjej men jag minns hur mjuka mular känns och hur härligt det var när en ridning gick bra. Typ. Btw master… bloggis strular lite, hänger sig så att det ej går att scrolla ner, och så får jag stänga ner webläsaren och prova igen. Vet inte om det bara blir så för mig men det händer inte när jag kollar andra bloggar. :-( <3

  3. Johanna skriver:

    Det kan kännas lite läskigt att galoppera i början men sen inser man hur bekvämt det är i jämförelse med trav! Sen slappnar man av och vill man galoppera resten av livet :)

  4. M skriver:

    Åh höll på med ridning många år som barn men slutade lagom till att jag skulle börja högstadiet… blir sugen på att börja igen när jag läser dina inlägg!

  5. Ellen skriver:

    Galopp är plättlätt! Låtsas att du har en fet bunt sedlar under röva som inte får blåsa bort. Sitt ner och häng med med höfterna bara! En galopp kan ju vara jättelångsam dessutom så det måste inte gå så fort.

  6. Linn skriver:

    Hej master! Ursäkta helt random fråga, men när du var på Mallorca på inspelning hade du en så fin blå, långkjol på dig. Jag har letat ihjäl mig efter den, vart kommer den ifrån??!?! Behöver den nu i sommar!

  7. Jenk skriver:

    Vart får man tag på de fina gröna brillorna?

  8. Anna skriver:

    Vill bara säga hejja hejja! Såg filmklippet på insta och tycker att du gör det riktigt bra med tanke på att du inte ridit mkt innan. Och med tanke på att du börjar bli hästfrälst så tror jag att du kommer utvecklas i raketfart (allt brukar ju bli roligare att träna på när man är tycker det är skoj. Typ som att vissa ämnen i skolan var roligare än andra trots att de kanske var mer utmanande).
    Så kämpa på och var inte rädd att slänga ut nån hästfråga vid behov, det är nog fler än jag som gärna hjälper till och stöttar!
    Kramar från en 24-årig dressyrnörd

  9. Regina skriver:

    Jag är nog glad att jag har en mycket mer low-maintenance-hobby än att rida, faktiskt. Åker rullskridskor istället. Men tycker att det är kul att läsa om saker som andra är engagerade i, det syns igenom texten.

    Har förresten skrivit om kvinnofällor, matigt inlägg så in och läs! :) https://zaitzova.com/blogg/

  10. E skriver:

    Blir så sugen på att testa ridning igen! Och galopp är faktiskt inte så läskigt som en kan tro, det är en mjukare gångart, lättare än trav enligt mig. Och vilken jävla känsla det är när man sitter på en galopperande häst och det går riktigt fort, sån skräckblandad förtjusning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla