”Been there done that” att försvara en mansfylla

13:33 2017-08-04

DETTA HAR HÄNT:

Aftonbladet rapporterar att fd finansministern Anders Borg varit på fest i Skärgården i helgen och har där visat sin penis, uppmanat till att snoppmätartävling, kallat en kvinna för ”hora” en annan för ”slyna” etc. etc.

(Ni som lyssnar på podden vet att Martin sen ett par år tillbaka snackat om Anders Borgs ”porraura” och det känns skönt att äntligen få bevis för detta).

Något som förundrar mig utöver det svinaktiga beteendet är kommentarerna som nu skrivs under Anders Borgs offentliga ursäkt på facebook. Låt oss kolla in Sveriges Befolknings Åsikter™.

”Verkar varit en kul fest. Som vanligt i Skärgården” tycker inte helt oväntat Gert Fylking, ännu en man med tydlig porraura.

”Vi gör alla lite galna saker” fyller Claus i och springer till närmsta fest för att visa könet och kalla kvinnor för hora!!!! Tjoho vad galen fest!

 

Ja du Charlotta….. Jag vet rätt…. många… som inte visat könet eller kallat kvinnor för hora? :-)

 

”Been there done that” haha vad i hela friden ÄR detta börjar jag nu fundera? GÖR folk så här på fest?

 


En till som tydligen ”Been there done that” men konstaterar att trots penisvisning och hor-gastning ligger Anders på ett ”enormt pluskonto”.

 


>Klubben För Oss Som Visar Penis Och Hatar Kvinnor Som Lägger Sig I<

 


HÄNDER det verkligen så ”LÄTT” ????

 


Och så kliver kloka Eva in med latinskans ”det är mänskligt att fela”, bara att tatuera in på underarmen för framtidens mansfyllor!!!

 

”Har redigerats”. Förhoppningsvis från att ha stått:

”Alltid bra att be om ursäkt, men att skylla ditt kvinnohat på alkohol och hög press är ju faktiskt ingen riktig ursäkt Anders”.

43 kommentarer | “”Been there done that” att försvara en mansfylla”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sofia skriver:

    Helt galet stört ju! O.o
    A.B:s agerande och folks kommentarer alltså.
    Ditt inlägg är mkt bra för att synliggöra hur sjukt folk resonerar kring detta.

  2. Emma skriver:

    Lyssnade nyligen på porraura-avsnittet och min första instink när jag såg detta på Twitter var ”måste tipsa Hanna och Martin” lol.
    Eller ja först trodde jag det var ett skämt pga så sjuk grej?? + Folk måste sluta med ”ledsen om någon tog illa upp”, det är ju för tusan ingen riktig ursäkt alls.

  3. Ottilia skriver:

    Blir också så märkligt att när jag har försökt förklara varför det är en bra idé med en mansfri festival för att många kvinnor inte känner sig trygga pga av att män tafsar, säger kränkande ord m.m och hur många då har skrikit ”INTE ALLA MÄN”, för att sedan gå in och läsa kommentarerna under Anders ursäkt där alla män som kommenterar känner igen detta beteende och att dom alla har varit i samma situation…

    1. Isa skriver:

      Så bra poäng!!! synd att man ej kan kommentera det på sidan…

    2. Anonym skriver:

      Nä för det var ju inte så att det var männen som borg sexuellt ofredade som råkade värst ut här, det var såklart kvinnorna som fick ett fult ord skriket mot sig (som likagärna kunde används mot en man).

      1. Isa skriver:

        ?

        Var ville du komma? Fortfarande en man som utförde det. Lika illa oavsett man ofredar. Genrellet dock betydligt vanligare att män tar kvinnor på könet än män, båda är lika illa och båda oftast av män.

        Men som vanligt garden uppe och kritik på sin egen tolkning

    3. Isabell skriver:

      Håller med om att det är en väldigt bra poäng!!

  4. mb skriver:

    de som kommenterade kanske inte visste vad han (enligt ab) gjort på festen, utan bara att han betett sig dumt.

  5. Linn skriver:

    Mycket bra skrivet Hanna. Det visar verkligen på strukturerna i samhället och inte främst problemen! Mer av detta behövs för att fler ska inse det sjuka i detta!
    Mina kompisar visar varken könet eller kränker mig verbalt när vi är ute varje helg, märkligt eftersom det händer alla…
    Du behövs verkligen, bra att du påvisar sånt här och tack för att du tar täten i kampen för oss unga kvinnor! <3

  6. Lisa skriver:

    Alltså tack för att du tar upp det här! Du är en himlans stor förebild!

  7. Sara skriver:

    Bra skrivet! Helt galet att män ska ursäktas så det inte blir jobbigt för dem!

    1. Olof skriver:

      Men snälla Sara, tror du inte att kvinnor gör samma sak? Kallar folk för det ena och det andra, drar fram brösten med mera. Har hört/sett det många gånger. Har inte brytt mig en enda gång.

      1. Sara skriver:

        Du menar inte allvar?
        Jo, det gör du nog banne mig. Har du nån som helst koll på statistik ang misshandel (i och utanför relationer) mellan man och kvinna? ang våldtäkt? ang överfall?

        Eftersom du nog har det, eftersom du har så bra koll, kan du då snälla utveckla hur du inte anser att när Anders Borg är en aktiv del av det mönstert och att alla kommentarer som är stöttande bidrar till att stistiken fortsätter se ut som den gör?

        1. Hanna Stark skriver:

          Våld i nära relationer är väldigt jämnt fördelat mellan kvinnor och män, både när det gäller fysiskt och psykiskt våld. Statistiken överväger väldigt knappt åt männens håll samtidigt som det är vanligare att kvinnor anmäler sådana brott än män.
          https://www.bra.se/brott-och-statistik/brottsutvecklingen/vald-i-nara-relationer.html

          Det är dock vanligare att kvinnor blir mer skadade utav sådant våld än män vilket troligtvis beror på att män oftare är fysiskt starkare än kvinnor. Våldsamhet i nära relationer är alltså ett allmängiltigt problem över hela befolkningen och inte något som är specifikt för män. Att tala om patriarkala strukturer osv är alltså helt irrelevant utan man bör prata om våld i allmänhet. Alla kvinnor är inte änglar och alla män är inte demoner även om många kvinnor idag vill få det att se ut så.

          1. Lina skriver:

            Ja, men nu har du nog inte tolkat statistiken på rätt sätt. Läs första styckena här så får du lite bättre koll på vad våld i nära relationer faktiskt innebär: https://www.roks.se/index.php/fakta-och-statistik/valdsbrott

          2. Hanna Stark skriver:

            Inte tolkat på rätt sätt? Artikeln jag hänvisade till tar specifikt upp våld i nära relationer medan den som du länkade till tar upp mäns våld mot kvinnor i allmänhet. Anser därmed att min artikel på ett bättre sätt behandlar våld i nära relationer samt från en mer neutral källa än ROKS. Hade du varit en man så hade din kommentar gått under kategorin ”mansplaining”

          3. Lina skriver:

            Okej, här får du siffrorna som berör varför jag inte tyckte att du tolkat texten helt:

            Misstänkta personer
            År 2016 misstänktes 6 660 personer för misshandel mot en kvinna som de hade eller tidigare hade haft en nära relation med. Antalet personer som misstänktes för misshandel mot en man i en nära relation var 1 380 personer.

            Till största delen så handlar våld i nära relationer om partners och ser vi på BRÅs siffror så säger de att kvinnor i ganska mycket högre utsträcking tar emot våld i nära relationer och många av förövarna är män (partners, bröder, pappor, farbröder etc) medan historier från män som utsätts för våld i nära relationer också utsätts i största utsträckning för våld från andra manliga förövare (partners, bröder, pappor, farbröder etc)

            Din analys att män också utstår våld i nära relationer tar alltså inte bort det faktum att det i många fall inte står en manlig förövare bakom.

            Och om du vill kalla mig mansplainare så gör det, jag bemötte dina fakta med andra fakta och nu bemöter jag dem med dina egna med en egen analys, alltså berättar inte alls vad du sa (alltså mansplaining) utan argumenterade emot dig.

      2. Hanapee skriver:

        Hahahahaha olof

        1. Hanna skriver:

          HANNA, DU ÄR BÄST!

        2. mimmi skriver:

          vill så gärna ha en gillaknapp i detta kommentarsfält just nu <333

      3. Frida skriver:

        ”Drar fram brösten” hahaha

      4. Sanna skriver:

        Sluta jämför ”att dra fram brösten” med att visa könet och grabba tag i andras kön utan deras samtycke seriöööööööst aahhhhhhhhhhhhhhhh

      5. Isa skriver:

        Läs ovan kommentarer. Kvinnor är ej felfria. Men misshandel, sexuella trakasserier (är visa brösten sexuella trakasserier så ligger riktigt många killar illa till), våldtäkt etc etc är ju än med stor stor stor majoritet män, vilket var det vi pratar om.

  8. Hilda skriver:

    Jag tycker att det är lite väl förhastat att både hänga ut och anta att samtliga som kommenterat visste vad det var Anders gjort på festen. (Något som inte framgår av hans status på Facebook) Tror de flesta som håller med Anders håller med om att ibland har det hänt något tråkigt på fyllan.

    Jag försvarar inte Anders beteende och jag var inte där och upplevde det.

    Men jag blir rädd över hur fort allting går idag, en välment kommentar på någons Facebook och du är uthängd på en blogg som någon som visar kuken och kallar folk för ”hora” på varje fest.

    1. Nick skriver:

      Pinsammaste rapporteringen där skribenten är enbart ute för att skapa hat.
      Fan va less jag är på FI och SD!
      Lämna det här jävla landet så blir allt mkt bättre!

      1. Hanapee skriver:

        Kram

    2. Hannah skriver:

      Du är inte på riktigt va? Och plz säg inte *INTE ALLA MÄN* som svar. För TRO mig vi vet att det inte är alla män MEN behöver verkligen en vit rik medelåldersman vår backning? Jag tror inte det.

  9. K skriver:

    Säkert kulturellt. Man vet ju att det har en annan syn på såna saker än vi kvinnor. Man måste respektera den kultur de tar med sig. Allt annat vore ju sexistiskt.

  10. Jonny Green skriver:

    Jag antar att samma personer som tycker att lite kvinnoförakt inte är ett problem om det kan skyllas på alkohol också tycker att våldtäktskultur är något som kommer med invandrare…

  11. Peter skriver:

    JÖSSES vilken vinklad artikel. Aldrig funderat på att dom som kommenterat hans inlägg, bara läst hans inlägg och då inte kände till exakt vad han gjorde!?
    Sluta häng ut folk på lösa grunder.
    Pinsam rapportering NG!

    1. Fröken fräken skriver:

      Är väl ingen artikel för det första utan blogginlägg?

      1. Nick skriver:

        Och för det andra?

        1. Frida skriver:

          För det andra är det ju ett offentligt kommentarsfält de skriver i, så det är inte så mycket uthängning som upplysning 🙌

          Bra skrivet som vanligt på din blogg HP

    2. Hanapee skriver:

      Speciellt Dominika som bara utgick från fb-inlägget istället för att prata med Anders!

  12. Anita skriver:

    Trumpifiering i Sverige, beklämmande.

  13. Alexandra skriver:

    SÅ BRA INLÄGG <33 Elaine eksvärd skrev också "hur hade reaktionerna varit om det var en kvinna" och tror knappast att en enda av dessa kommentarer ovan hade landat under ett inlägg av en kvinna som "dragit fram bösten" (LOLLOLOLOL OBS) så tkr verkligen du sätter fingret på nåt viktigt.

  14. Frisörn skriver:

    Claus Wildt, den sköna snubben är min gamla chef. Han har också gjort lite ”galna saker på fyllan” så att säga. Ett dömdes han till 10 år fängelse för. Han använde sin frisörsalong för att tvätta pengar när han hade Sveriges största Tramadol-lager (narkotika) och sålde till ungdomar via nätet. Polisen kallade det ”operation plattång”. Men lilla plutten, han försvarade sig med att ”han inte visste det var olagligt!”. Starkt!
    https://www.google.se/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://mobil.corren.se/nyheter/kopte-tramadol-pa-natet-akte-fast-i-knarkrazzia-4851380.aspx&ved=0ahUKEwjlwrm0rr_VAhUEalAKHUhxBskQFgg2MAI&usg=AFQjCNHaifMn7tz7usaV6kD8ewdQLS6ExA

  15. Hanna Ö skriver:

    ”In vino veritas” hade nog varit bättre att skriva på latin tror jag…

  16. mimmi skriver:

    <33333333

  17. Shawbo Elyasi skriver:

    Sexuella trakasserier är sexuella trakasserier. Oavsett var och av vem de begås. Vill vi se förändring måste vi män sluta ursäkta andra män.

  18. Shawbo Elyasi skriver:

    Sexuella trakasserier är sexuella trakasserier. Oavsett var och av vem de begås. Vill vi se förändring måste ni män sluta ursäkta andra män.

  19. Shawbo Elyasi skriver:

    Varför tar folk honom i försvar? Så ska INGEN man bete sej. Överhuvudtaget!
    Skäms! När spriten går in kommer hans rätta åsikter ut.

  20. Ida skriver:

    Bästa inlägget du skrivit! Klockrent och skrattade samtidigt så att jag grät. Kram! (På riktigt)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla