2 starka tips idag

19:05 2017-09-26

Jaha, ska denna blogg bara bestå av bilder på mig liggandes i min säng?

Verkar onekligen som så. Håller på att ska göra en fiskgryta ikväll. Tänkte först köra Foodora men blev så satans deppig av bara tanken på att aldrig laga mat? Så nu blir det ”fiskis” som jag kallar den *sträcker ut tungan åt sidan och pratar bebisspråk*.

Har förresten två tips till andra smådeppiga själar där ute:

1. Elva minuters meditation med Yoga with Adriene. Även om det kryper i kroppen och du inte orkar/känner att du kan genomföra den. GÖR DET. Har räddat mig i mina värsta stunder tbh.

2. Marlenes nya låt Miss you a little. Bästa låten hon någonsin släppt och min absoluta favvolåt nu. Lyssnat på den kanske…. 175 gånger på tre dagar?

12 kommentarer | “2 starka tips idag”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Michaël Jackson skriver:

    Fiskis… TOOOOKA HELLER! : P

    1. Hanapee skriver:

      TOKA PÅ SOMMARNÖJE

  2. B skriver:

    Snygg skjorta! Var ifrån? 🤔

    1. Hanapee skriver:

      TACK! Other stories! (Som alla mina kläder TYDLIGEN)

  3. Anna skriver:

    Helt off topic men ville bara säga att jag blev starstruck när jag idag såg dig cyklandes vid slussen. Fick sån impuls att gå fram och heja men vore både opraktiskt, just cykelbanor känns som en krigszon, och lite opassande kanske. Du såg så cool och fab ut, vilket glow du hade!

  4. R skriver:

    Tänker inte skriva alla problem jag har haft men vi kortar ner det till att jag lidit av psykisk ohälsa länge och har fått vård för det och gått i samtal i mer än halva mitt liv…mer än 2/3 av mitt liv till å med. Men vet du vad som faktiskt har hjälpt mig nu på senaste, som jag tror skulle kunna hjälpa dig, är att på allvar praktisera tacksamhet. Jag följer en fantastisk själ (som är terapeut) på Instagram och hon tipsade om the gratitude attitude journal. Det är en tjej som själv lider av svår ångest som skapat en typ dagbok/kalender där är man skriver tre saker varje dag (viktigt!) Som man är tacksam över. Stort som smått. Vissa dagar är det saker som att solen lös eller att jag har vatten i kranen och andra för att jag idag inte ville dö. Det låter simpelt och nästan lite ”tänk positivt” äckligt MEN det som denna typ av praktik gör är att den hjälper hjärnan att fokusera om. Det är en typ av KBT. Det är sån stor skillnad på mig idag från när jag började skriva för 60dagar sen. Min pojkvän (10års förhållande) är nästan i chock över hur jag har börjat må så mycket bättre å ser livet mer positivt. Jag råkade glömma skriva i fyra dagar och det märktes direkt på mig. Så kontinuiteten behövs.

    Jag skriver inte det här för reklam eller annat. Jag skriver för jag har kämpat själv och det här är ett enkelt verktyg för att hjälpa sin hjärna att hitta nya vägar. Man behöver inte den där boken men jag köpte den för att den är så himla mysig och fin. Den innehåller små essäer om psykisk hälsa och citat och illustrationer. Kolla in den! (The_gratitude_attitude på Instagram)

    Sen vill jag också säga till andra att om ni äter hormoner och har ångest problematik. Sluta! En psykolog sa till mig att hon aldrig hört om någon med ångest som klarat av hormonpreventivmedel. Att det är en skam att barnmorskorna inte informerar om detta. Jag slutade för ett halvår sen. Jag har ätit i 15 år. Jag har trott jag varit en nedstämd person. Men vet ni..det är jag inte! Jag mår så mycket mer balanserat nu! Jag har inte PMS från helvetet där jag vill dö varje månad och ifrågasätter varför jag finns. Den kraftiga ångesten är borta. Men för mig tog det 4-5 månader att komma i balans.

    Nu slut på uppsats. Men folk behöver veta detta!

    1. Anna skriver:

      Fan vad fint. Och tror verkligen också på att vara tacksam för stort som smått. Det är ju en klassisk grej man får testa på (ofta i alla fall, vad jag hört från psykologer själv och från kompisar som gått hos andra) att man ska skriva ner ett antal saker man är tacksam för varje kväll. Ska utmana mig själv i detta! Fint ändå. Vad fint också att höra att du mår bättre <3

      1. R skriver:

        Jag tror att tipset kan vara svårt att ta till sig beroende på vart man är i sin process men att prova och som du säger utmana sig är guld värt! Efter två tre veckor, enligt studier som gjorts, kan man känna skillnad. Jag har skrivit på kvällarna mest för att typ bädda med bra tankar innan jag ska sova. Känns som en vaknar upp lite mer tacksam då också. Men det betyder ju inte att allt blir helt perfekt i livet. Såklart. Men det tar som sagt fram det som faktiskt ÄR bra. För det finns lltid något som är bra även när det är som mörkast i hjärtat. Alltid

    2. Felicia skriver:

      <3

  5. Anna skriver:

    Vill ha recept på fiskis master! Por favor!

    1. Anna skriver:

      Ps gjorde klippet med Adriene du länkade, älskar henne så mycket, att hon kan få en att känna ett sånt lugn efter att ha lyssnat i 11 min på en person på en skärm är en otrolig bedrift, grattis henne till den gåvan

  6. Felicia skriver:

    Hej Hanna! Ville bara säga att jag också är sådär trött att jag ligger i sängen i princip från att jag kommit hem tills jag ska sova. Och det är jättesegt, orkar inte ens sitta på en stol, och så blir det till och från under året. Men vill också säga att du ofta får mig att skratta högt. Och det är härligt!
    (och ps. det är gött att du visar olika delar av ditt liv och inte bara soliga cappuccino-bilder med felfria vänner på trendigaste trendställena. din blogg är typ den enda jag orkar följa)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG