Återförenade

22:07 2017-09-21

Idag var jag en sekund från att ställa in ridningen. Jag kände mig lite småsjuk, har jobbat i typ 14 dagar i sträck och var helt slut på energi. Men så tänkte jag på den där mulen.

Så jag hoppade på bussen i en timma och tog mig ut till mulen. När vi gick in i hagen för att hämta honom kom han fram till oss och ville hälsa. Tror inte på att översätta mänskliga beteenden till ett djur, men det KÄNDES som att han kände igen min röst och ville hälsa.

Älskade lilla mulen!

Sen travade vi över tighta bommar och i en bana som Sabrina hade byggt upp i paddocken. Det gick helt okej efter mina 2 veckor borta från ridningen. Jag tycker alltid att de sista tio minuterna är roligast för då har jag liksom ”kommit in” i det och känner mig trygg med Spex.

Fick upp honom i galopp i slutet av lektionen också, kändes bra. Förutom den sjuka detaljen att jag måste försöka SITTA i trav innan galoppen. Han vägrar annars. Alltså HUUUUR sitter man i trav? Skumpar bara :-(

OBS jag fick ju jättelätt upp honom i galopp (OCH HOPPADE!) rätt högt i galopp på tv-inspelningen (får nog inte berätta mer än så…) men när han är på ”hemmaplan” ställer han helt andra krav på mig. Då blir han typ …lat? Eller i alla fall opigg när det kommer till mitt sätt att rida.

Avslutningen är mysig. Svettig hästrygg och trycka näsan mot halsen och andas in. Borsta, borsta benen och ryggen. Klappa hårt på halsen och berömma.

Det var allt för denna gång.

Gnägg gnägg

8 kommentarer | “Återförenade”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Ellen skriver:

    ÄLSKAR dina hästinlägg! De är så mysiga!! Jag är ingen hästperson men blir genuint glad över att läsa om hur du trivs med Spex. Det är så fint!

  2. Macilla skriver:

    Åh kan verkligen relatera till känslan efter en lyckad ridlektion. Har precis tagit upp ridningen igen efter måååånga års uppehåll. Igår var så opepp på att rida och inte alls sugen. Har haft en himla lång skitvecka på jobbet. Väl i stallet hade jag fått en annan häst än innan och vi skulle hoppa (vilket jag är osäker på). Så blev himla nervös. Men det gick så bra och hästen jag hade skötte sig exemplariskt. Det är sådan mental hälsovård att vara i stallet, total närvaro och doften av varm häst ❤ Nu känns det plötsligt väldigt långt tills nästa torsdag 🙁.

  3. Mli skriver:

    Älskar också hästinläggen, så himla fina. Är verkligen inte hästmänniska själv, men man liksom KÄNNER hur genuint mycket du känner för Spex and I love it!

  4. Agnes skriver:

    Angående sitta i trav – Du har säkert hört det flera gånger men mitt bästa tips är att verkligen försöka vara så tuuung som möjligt i rumpa och ben och hela kroppen samt luta dig bakåt! Ganska mycket bakåt! Då brukar det kännas helt okej faktiskt att sitta i traven. Men du kanske hört det förr som sagt, och din ridlärare kommer säkert med supertips! Kram! Tycker du är superduktig med ridningen och dina hästinlägg är så mysiga!

  5. Julia skriver:

    Angående det här med studsighet i traven: hästar är olika, och på vissa skumpar det som fa-an, det har liksom att göra med deras trav. Har ridit i typ femton år och ibland bara skumpar jag ÄNDÅ.

    Sen är det så jäla mysigt med dina hästinlägg <3

  6. Louise skriver:

    Älskar också dina hästinlägg! Speciellt sen jag insåg att Spex hemmaplan är samma stall där jag hade min förra häst uppstallad för några år sedan 🙈 Angående traven så minns jag från när jag lärde mig det att helt plötsligt bara släpper det liksom, så hang in there! :)

  7. Lisa skriver:

    Tycker det är jätteroligt att du rider, älskar också hästar.
    Men, varför skulle man inte kunna översätta mänskliga beteenden till djur och i det här fallet hästar? Deras känslor är ju inte lika komplexa som människors men de upplever ju bas känslor som rädsla, ilska, nyfikenhet, sorg, lycka, stress osv. Det finns också nya studier som visar att hästar kan läsa människors ansiktsuttryck och vet om du är glad eller arg.
    Samt att de har sina egna sätt att visa hur de mår och känner. Din häst kom antagligen fram för att hen kände igen dig, alternativt, var nyfiken eller ville ha mat :D
    Fantastiska djur de är. Kram.

  8. Carro skriver:

    Var rider du nånstans Master? Tycker att det är så svårt att hitta vettiga ställen att rida när en bor i Stockholm (Hornstull) men vill så så så gärna ta upp ridningen igen. Dock har jag inget körkort vilket verkar göra det svårt. Blev därför så glad när du sa att du åkte buss dit liksom! Snälla hjälp, måste rida!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg