Idag var det tufft

23:00 2017-09-03

Hallå hallå

Red Spex idag igen och det gick väl SÅDÄR. Planen var att galoppera över bommar/låga hinder och då känns det såklart röva när man inte lyckas ta sig an det, men jag hade stora problem att få upp honom i galopp idag. Jag tror att det handlar om att han känner att jag ”kan” mer nu, men ändå inte har rätt teknik i galoppen.

Jag tror att min mesighet och att jag överlag är lite ”hit och dit” som person är min största motgång när det kommer till min ridning. Men kanske också varför jag tycker det är så kul också? Jag MÅSTE vara bestämd dels i själva tekniken (som är supersvår) men också var jag vill rida hästen någonstans, riktning osv. för att hästen ska lyssna.

Håller också på att kämpar med ”dåligt samvete” för Spex pga är rädd att jag tar i för hårt, är otydligt etc. Allt han vill är ju att vara en ”duktig häst” (nåja nästan hela tiden) och så känner jag att jag inte är tillräckligt tydlig tillbaka, ger dubbla signaler och kanske ställde krav som jag inte är redo för än.

Äh vad vet jag, vet bara att jag är så otroligt taggad på att rida på tisdag igen. Då ska jag göra ALLT för att rida mitt absolut bästa.

Vem vet, säger kanske upp mig och gör det här på heltid? Lol

Gnägg gnägg

 

 

 

6 kommentarer | “Idag var det tufft”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Elin skriver:

    Det är ju det som är så himla coolt och fascinerande med hästar, man måste vara bestämd och självsäker (och fejka om man inte kan vara det) och man blir så modig och stark! Inte konstigt att så många hästtjejer blir framtida chefer, kan man bossa över djur på flera hundra kg så… Men framför allt tror jag det handlar om det där att man lär sig att fejka självsäkerhet och vara bestämd när man egentligen inte vågar.

  2. lisa skriver:

    Kämpa Hanna! Från en som rider och älskar dina gnägg – inlägg. Glöm inte att andas, ha driv i traven utan att hästen rusar, försök tänka att du har ett snöre i huvudet som drar dig uppåt samtidigt som du ”sitter till” i sadeln, förhållning och galoppskänkel! You can do it master :)

  3. Hanna skriver:

    Hanna, kom ihåg att många lär sig rida när de är typ sju år och då kan de traggla med det där du gör nu utan att samtidigt analysera och betygsätta sig själva så mycket. Rid som en sjuåring, dvs, gör ditt bästa men låt dig själv göra tusen fel pga du är nybörjare. Hästen klarar det, jag lovar. Heja!

    1. Olivia skriver:

      Älskar det här tipset!! Så sant ju!

  4. Lisa skriver:

    så bra kommentarer angående ridningen!! ville cokså dra ett litet tipsstrå till stacken: planera planera planera, dvs förbered dig i god tid på att fatta galopp, gärna kanske ett helt varv innan du fattar, och var ÖVERTYDLIG, alltså i början får man vara superövertydlig pga man håller på att lära sig, OCH hästar är såna smartisar att dom vet exakt vad som ska göras, så övertydligehten är mer för din egen skull för att du ska känna in hjälperna. vill också peka på förhållningen som min namne skriver här ovan, tydlig förhållning innan du ger galopphjälpen för att både du och hästen ska kunna samla er. Du är en sån stjärna och det här kommer gå super!!

  5. Marie skriver:

    Vad modig och duktig du är :)

    När börjar stjärnhoppningen sändas? :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG