Ligger och räknar bekymmer

19:22 2017-09-25

 

Under hela min barndom har jag räknat bekymmer, eller ”problem” som jag gärna kallade dem. Det kunde vara alltifrån att jag inte hade några bra kläder till skolavslutningen, att en kille i grannklassen inte hade mig på sin fem-i-topp-lista eller typ en läxa.

Och det där räknandet verkar inte försvinna. Att jag håller räkningen på mina bekymmer och hela tiden lever med tankesättet att ”OM BARA xxx fixar sig så blir allt bra”. Problemet är ju bara att bekymmer ständigt avlöser varandra.

Minns så väl när jag som kanske 10-åring frågade morsan om problemen någonsin skulle ta slut och hon svarade att de tyvärr skulle bli ”fler och större.”

Hahaha. Så jävla krass – men ärlig?

För nu ligger jag här med obetalda räkningar, en skenande höstdeppighet, jobb som måste göras, relationer som ständigt ska skötas och ca tusen att-göra-punkter. Och så den här enorma tröttheten på det.

Men vet ni en annan sak jag hållit på med sen barnsben? Konsten att kunna skita i allt. Så länge man inte indirekt (eller direkt förstås) skadar någon annan får man faktiskt skita i VÄLDIGT mycket i livet. Man får spela mobilspel i 3 timmar och bara vara.

Jag tror nämligen alternativet är skadligare.

Kram alla

14 kommentarer | “Ligger och räknar bekymmer”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anna skriver:

    Det här var precis vad jag behövde höra efter en eftermiddag av prokrastinering av c-uppsatsarbete.

  2. Ebba skriver:

    jaa fyfan vad jag älskar att höra om när folk skiter i grejer

  3. Hanna skriver:

    Detta inlägg kom så lägligt. Förra veckan så LOVADE jag mig själv att allt kommer fullkomligt äga och livet kommer vara löst om bara jag och min sambo får en lägenhet, SÅ FICK VI DET!! Men allt ägde inte för det:(( Nu är nästa problem röv-PM:et som jag fattar deeee nada av, och allt jag kan tänka för mig själv är ”bara jag får godkänt på detta PM så kommer allt fullkomligt äga och livet kommer vara löst”, men så kommer nästa problem…

  4. Isabell skriver:

    Haha, åh, känner igen mig så mycket. En blir ju aldrig klar?? ”En får ju aldrig vara ifred??” Likt inläggen där du ber oss skriva om våra helgplaner kan du väl ha ett inlägg där vi får skriva vad vi har för grejer vi måste ta tag i?? Haha! Så får alla och du se att vi alla har sånna grejer… Jag har ”vuxenlistan” med sånna grejer på anteckningarna i min telefon.

    En annan sak om problem… det finns bara två alternativ. Såhär. Du har ett problem, okej. Går det att lösa? Ja? Då är det inget problem. Går det inte att lösa? Nehä, då får en acceptera och det är inget problem längre. Typ? Nån har sagt något liknande. Kanske inte var exakt sådär. Jobbig insikt dock :(

  5. Lovisa skriver:

    Saker som du gjort idag:
    Gjort mig hur glad som helst för att podden släpptes. Skrek högt av glädje!

  6. V skriver:

    Haha! Gör exakt så jag med. Har gjorts det så länge jag kan minnas. Det sjukaste är att när jag äntligen glömt något jag hade ångest över eller bara *allmänt problem* så får jag ångest över att jag glömt och behöver liksom *leta reda på* problemet. Ibland undrar man ju vad man har gjort för att förtjäna sitt psyke :)))
    DOCK! Leder ju ofta till att man får saker gjorda och att man fattar mer eller mindre *välgrundade beslut*.

    1. Hanapee skriver:

      HAHAHA gör EXAKT samma sak???!

      1. Japp skriver:

        Hahah samma här :’)))

        1. Japp skriver:

          Btw spelat Hayday sedan klockan tio nu är klockan halv tre. Ops.

  7. elsa skriver:

    behövde verkligen det här inlägget nu, tack <3

  8. Sabina skriver:

    Alltså detta inlägg <3 Din blogg är fan ett ljus i mörkret.

  9. Stina skriver:

    Herreguuu så tröstande det var att läsa detta. Vi är inte ensamma :D Ett bekymmer mindre idag!

  10. M skriver:

    TACK för det här inlägget

  11. A skriver:

    För mig brukar svackor komma efter sjukt stressiga perioder där jag har gjort mer än vad jag egentligen orkar, tänker på din senaste superproduktiva tid. För mig brukar det gå över med vila, alltså ligga raklång i soffan och göra nada, ibland i flera dagar. Sen börjar batteriet laddas upp igen. Kom ihåg D-vitamin nu på hösten ;) och tat lugnt, det mesta går över och löser sig tillslut

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg