Tänker på jobb

18:07 2017-09-02

 

Hallå Mie!

Mysig fråga! När jag var liten ville jag bli sumo, clown, skådespelare och journalist. Idag känner jag att jag jobbar med typ allt det – utspritt i mindre doser. Förutom sumo då, men det kanske kommer.

Tycker överlag det är klurigt det här med jobb och att behöva arbeta. För det är ju en sån sjuk sak att ”behöva” göra för att leva? Ska man liksom hålla på så fram till 65? Vidriga tanke.

Men för att svara på din fråga så måste jag helt ärligt säga att jag sällan funderat på karriär. Jag lever ihop med en som 99% av sin tid tänker på jobb och har kompisar som också är karriärintresserade så jag VET ju hur det kan vara. Men fram till idag så har jag väldigt sällan tänkt ”om jag gör si eller så så kommer jag få jobba med det här som verkar intressant”.

Vilket är direkt konstigt eftersom jobb är en sån stor del av livet? Har svårt att svara på varför jag inte tänkt så mycket på det och sällan haft ångest över den typen av grejer?

Jag har dock alltid gjort en grej: gått efter lust. ”Det där verkar kul, jag testar” etc. Och sen har jag väl haft en enorm tur (och kanske lite skicklighet) att hamna på roliga projekt nästan hela tiden.

Dock är det en sak som jag funderat på de senaste kanske två åren och som jag verkligen skulle vilja ta tag i; att skådespela!

MEN DET ÄR EN SÅN PINSAM DRÖM ATT SÄGA HÖGT! Skulle alltså vilja hålla på med skådesspeleri om jag inte jobbade med det jag gör idag. Eller yoga. Eller hästar. Eller nånting med relationer, kanske psykoterapeut för par? Äe har nog för ”mycket” psyke för det.

 

5 kommentarer | “Tänker på jobb”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. M skriver:

    Alternativ karriär: bli en Mandelmann…

  2. Ronja skriver:

    HANNA!! kan du inte snälla berätta lite om hur det va när du och anton flyttade ihop? du är ju som vi alla vet så jävla klok och rimlig när det kmr till förhållanden. har precis flyttat ihop med min kille och hamnar ibland i nerviga tankar kring hur det ska gå, hur förhållandet kmr förändras, om det ska hålla etc.

  3. Emilia skriver:

    relationsexpert i Gift vid första ögonkastet!

  4. Ellen skriver:

    Hallå jag vill också hålla på med skådespeleri, och i torsdags anmälde jag mig till en nybörjarkurs! Så pirrig! Tänker att en måste börja nånstans, ska bli så jädra kul!

  5. Julia skriver:

    Tips till master eftersom du blivit intresserad av hästar och djur, titta på ryttareliten och ryttareliten: stallet på SVT play!!
    Kan ju hända att du sett det redan dock

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg