126. GIF Sundsvall

21:49 2016-05-03

YES!

Riktigt bra avsnitt denna vecka, vi snackar oooom:

Energitjuvar, kompisar man inte vill ha, Hanna är en diva, Martin genomgår avancerat personlighetstest, feminister pissar, gynekologintresserade snubbar och inte minst GIFFARNANA GIFFARNANANA EEEHEEEYEEEEY GIFFARNANAAA!

Ni hittar den som vanligt på iTunes och i apparna Podcaster och Acast. Har du stubbar som stolar, ett lik som säng och lakritspipa som tandborste? Tryck då play nedan:

 

6 kommentarer | “126. GIF Sundsvall”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Poddälskaren nr.1 skriver:

    Ha inte ångest för att vi ska döma dig eller tycka saker om dig när du öppnar upp dig i podden, vi älskar ju dig och att det är så himla skönt att höra dig och Martin snacka om saker som en känner igen sig i podden. Jag känner verkligen igen mig i det snacket kring energitjuvar och hur förvånad en kan bli över att superbra människor inte verkar ha några tighta vänner sedan innan och hur det blir kvävande att bli en av dess enda bra vänner. Utöver det så struntsamma om ni sagt någonting i ett tidigare avsnitt eller gjort ett test innan, lika kul att höra det igen! Tack för en grym podd, att ni får mig att skratta högt varje vecka (alltid rakt ut bland folk, idag var det på tåget) och för alla vettiga tankar. Puss

  2. Gabriella skriver:

    så bra avsnitt!! älskar när martin spontansjunger och när ni berättar om små händelser i livet. och personlighetstestet ni gjorde!

  3. L skriver:

    Relaterar så starkt till folk som försöker boka upp ens schema… pluggar och jobbar och har i princip ingen ledig dag men så fort jag har en försöker denna person boka in sig på den. Det har slutat med att jag får ljuga för hen för att kunna spendera min dag på ett spontant sätt/ha möjlighet att höra av mig till andra jag vill träffa.

  4. S skriver:

    Tycker verkligen du inte ska ha ångest för vad du berättar i podden, det blir tråkigt att lyssna om allt ska vara tillrättalagt. Med det sagt vill jag ge lite av min åsikt kring dessa kompisar som du känner kväver dig. Man märker att ni är lyckligt lottade som har många kompisar kvar sen tidigt i livet, att du fått det här tighta kompisgänget som är rätt svårt att få när man blir äldre (kanske för att många tänker som ni beskrev i podden). Jag har själv varit med om att ”förlora” mitt kompisgäng jag hade sen skolan när jag slutade gymnasiet och folk flyttade iväg för att plugga, det tog slut med pojkvännen osv. Det var inte lätt att hitta nya vänner ska jag säga. Man kände verkligen att alla hade sina gamla kompisar och inte direkt var intresserade av att ta in någon mer. Kanske är någon av de personerna ni beskriver som kvävande i en sån sits? De som lyckas ha kvar sina nära vänner sen tidigt i livet har verkligen ”tur” för det är inte en enkel sak att bli nära vän med någon senare i livet.

    Vad ska man göra med de här ”jobbiga” kompisarna då? Ja, att vara brutalt ärlig kanske inte är det schystaste alltid. Du pratar också att ge falska förhoppningar om jag tycker nog faktiskt att det är ganska viktigt. Ge inte förhoppningar eller en bild av att vara nära vän om du inte vill ha fler, var mer av en bekant då så slipper nån bli ledsen. Som du säger har du råd att bryta med dessa vänner då du har ditt trygga gäng men för den som blir ”utzoonad” kan det ju kännas helt annorlunda.

    Så nu har jag skrivit av mig lite. Kände mig lite tvungen då jag kände mig rätt träffad som ”kompisen man inte vill ha” när jag försökt få nya vänner i vuxen ålder. Det är fan hundra gånger lättare att hitta en partner än vänner.

    Tack för en bra podd, hoppas ni aldrig slutar! :)

    1. S igen skriver:

      Och ta inte det här som nån kritik eller nåt. Ville bara ge en annan bild av det ni pratade om :)

    2. Bellatrix skriver:

      Hej S.

      Tack för att du skrev precis som jag kände. Jag anser mig vara en skön person med mycket att ge, men har också tappat mitt gamla gäng, folk har bråkat, och även om jag håller kontakten med ”var och en” så är stämningen och ”vikänslan” inte alls samma längre. Sen flyttade jag till en ny stad och fick INTE ALLS det där sköna nya kompisgänget i klassen på nollningen som alla andra fick. (jag var väl inte särskilt positivt inställd till nollningen, buhu blame it on myself)

      Jag har tusen fina vänner men inget ”tryggt gäng” att falla tillbaka på som Hanna beskriver. Jag vägrar se mig själv som ett offer i detta utan tänker, tror och hoppas att det där gänget mirakulöst kommer infinna sig nån gång i framtiden men tills dess förblir jag den ”den roliga nya tjejen” eller duvet hon ”kompisens kompis” på alla traditionellt GÄNGIGA events så som nyårsaftnar, festivaler och midsommar.

      Vägrar dock tro att jag hade vart lyckligare om jag krampaktigt hållit fast i mitt gamla gäng som uppenbart var destruktivt för varandra(och mig!) bara för att ha trygga midsommarplaner. Heja heja heja.

      Och återigen, no shame on you Hanna! Det är ju fantastiskt för dig att ha en så stabil plattform att stå på! Förstår ditt perspektiv också, palla att inte få bestämma över sin egen tid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg