Detta hände

10:43 2016-07-26

Skulle åka till Tierp och hoppa fallskärm med TT alkoholfri öl + bloggläsaren Hanna igår. Va på bryggan hela förmiddagen och lärde mig dyka (!!!) gick upp till huset, åt lite paj, hade nervöspirr i magen, skulle kolla något på mobilen – och såg det: FIMLRET. Sicksackmönstret som jag hade framför ögonen för nästan exakt en månad sen då jag fick min första migränattack.

Satte mig ÄNDÅ i bilen för att köra, tänkte att det kanske skulle gå över. Det gjorde det inte. Förlorade känsel i ansiktet och såg bara en halv lastbil komma åkandes på vägen.

Bröt ihop.

Stannade.

Bröt ihop lite till.

Åkte hem och då kom huvudvärken. Hittade migränmedicin och låg sedan och sov i ett mörkt rum resten av eftermiddagen.

Sen blev det tack och lov bättre. 

Nu funderar jag mest på vad det är som utlöser de här attackerna. Kanske stress, sol eller typ att jag dök ca 50 ggr upp och ner från bryggan? 

Äh jag vet inte. STÖRIGT är det i alla fall.

17 kommentarer | “Detta hände”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. J skriver:

    Lider med dig! För mig kommer helveteshuvudvärken alltid dagarna innan/efter mens + ofta relaterat till att det är för ljust eller att jag utsatts för typ epilepsi-julbelysning. Rödvin i kombination med ovan är också döden. Ett mysterie till vidrig ”kvinnosjukdom”. Dessvärre har det blivit värre efter 26 också. Lämnar aldrig hemmet utan medicin i väskan!

  2. Emelie skriver:

    Jag får migrän varje månad i samband med mensen och så fort jag slarvat med maten, antingen att jag ätit för lite eller alldeles för sent på dagen. Ligger däckad i 2-3 dagar.

  3. E skriver:

    Fy sjutton. Haft detta i nio års tid! Har absolut ingenting jag kan koppla migränen till, den dyker upp när som helst. Eventuellt lite extra ofta om jag är stressad… Kämpa på och glöm inte att packa ner medicinen i väskan. Alltid.

  4. Maria skriver:

    Migrän är ett helvete. Jag fick min första som biverkning till en av alla p-piller min barnmorska tyckte att man såklart måste prova. Har dem fortfarande då och då – alltid i samband med mens och stress. Gärna strax innan jag ska upp på scen eller i klassrum och föreläsa.

    Tricket: lära sig känna igen varningssignalerna och INTE ignorera dem (samma som vid mensvärk) och, som E och J skriver, att alltid ha migräntabletter i väskan.

  5. Anna skriver:

    Hade jättemycket migrän när jag var 20-27. Det utlöstes av vätskebrist (ofta under dagar då jag var ute i solen mycket), mens, p-piller. Mot slutet av p-pilleranvändningen kom det varje gång jag skulle ha ‘mensen’. Nuförtiden har jag ibland bara, utlöses mest av stress. P-piller har jag inte ätit på över 10 år! Hoppas att du mår bra nu!

    1. P skriver:

      Ni som fått migrän av p-piller, vilka p-piller tog ni?

  6. Maja skriver:

    Jag har i perioder haft sån mördarmigrän varje dag, ibland flera månader i sträck. När jag började äta LCHF-inspirerat så blev det mycket bättre, jag har gått från att ha migrän minst ett par gånger i veckan till att… Ja, jag kommer inte ens ihåg senast jag hade migrän. Min ibs har också blivit mycket bättre. Vill ju inte låta som värsta lchf-dyrkaren men att hålla blodsockret på en jämn nivå med mindre kolhydrater kan ju vara värt att testa i alla fall.

  7. Hanna skriver:

    Min migrän bröt ut för några år sedan då jag hade ett stressigt jobb och arbetade oregelbundna tider.

    Nu dyker migränen ofta upp när jag är stressad samt vid mens.

    Jag har fått migränmedicin utskrivet och numera tar jag alltid en tablett vid första känning och då kan jag ofta häva migränattacken. Jag har alltid med tabletter överallt. Ibland tänker jag att ”det kanske går över” och väntar med tabletten men då bryter anfallet ut och jag blir däckad resten av dagen.

    Jag har också gått till en sjukgymnast där jag fick några yogaövningar som jag tycker hjälper, en kan googla på migränyoga. Spikmatta kan också va gött ibland.

  8. julia skriver:

    Jag hade precis likadan migrän när jag gick i nian. Det blev tre EXTREMA migränanfall inom loppet på typ två veckor. Först flimmer/halvblind och sedan huvudvärk från helvetet som pågick i timmar och ingenting hjälpte. Mamma köpte dyra migräntabletter på apoteket som jag bar med mig i väskan ett bra tag efteråt.. men det kom aldrig tillbaks, så jag behövde aldrig testa tabletter. Nu har det gått sju år, men jag glömmer ALDRIG den smärtan! Vet inte vad det berodde på, heller.. hoppas att det försvinner för dig också!

  9. Tora skriver:

    Jag får ofta migrän när jag väl kan slappna av, alltså typ lördagmorgon om jag haft en väldigt stressig vecka med deadline fredagkväll eller exempelvis precis i början av semestern.

    Andra saker som kan påverka: ätit/druckit för lite, starka lukter, ”tryckande” värme och typ när man glömt solglasögon och behöver kisa hela dagen pga stekande sol haha.

  10. MK skriver:

    Har du kollat synen på senaste? Kan ställa till det

  11. ivana skriver:

    HETT TIPS: Zomig Nasal!!!!! Migränmedicin i sprayform från AstraZeneca, finns receptfritt på apoteket (men snordyrt, så mkt mer snällt mot plånkan att skaffa recept) och är livets räddning.

    Min migrän kommer alltid när jag är spänd/slappnar av efter. Behöver inte vara av stress utan kan vara av trötthet, många spännande saker på en gång osv. Hjälper om jag känner efter, håller mig hydrerad och försöker ta’t lugnt när jag börjar få känningarna så att attacken inte bryter ut!

  12. blub skriver:

    Mina attacker kommer när jag varit spänd/stressad/exalterad över ngt och den spänningen sedan släpper. Kan även räcka med att bli riktigt (riktigt) förbannad, då kommer det när jag lugnar ner mig.
    Ibland hjälper det att dricka starkt kaffe om jag känner att ett anfall är på G. Då brukar det gå tillbaka.

  13. Anna skriver:

    Jag brukar få anfall när jag slarvat med mat/dryck. Du kanske hade druckit för lite om du var ute i solen hela förmiddagen? Och till er andra: vilken migränmedicin tar ni? Jag har testa några men inte funkat och alla är så dyra…

    1. Ida skriver:

      Jag tar Eeze, innehåller diklofenak. Det enda som tar på min migrän och ”vanliga” huvudvärk..

  14. Sofia skriver:

    Jag får bara mina migränattacker på sommaren vilket läkarna tror är en kombo av att det är ljusare ute och hormoner, då mer hormoner flödar på sommaren eftersom vi blir mer fertila av ljuset(enligt min läkare). Det enda som verkligen hjälper är att ta migränmedicin vid första symtom, typ när synfältet blir påverkat, för att lindra attacken. Sina egna symtom lär man sig efter ett tag(eller ganska snabbt). Hoppas allt blir bättre och att du slipper fler attacker.

  15. Jenny skriver:

    Åh känner igen det du beskriver med syn-och känselbortfall innan huvudvärken slår till med full kraft. För mig inträffar det oftast om jag är stressad, inte ätit på länge (blodsockerfall) eller om jag druckit rödvin. Det viktigaste är att ta tablett direkt vid första känningen, tyvärr händer det fortfarande att jag väntar ut det lite och då är det försent och jag är dålig resten av dagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg