Ska göra denna fråga till min hjärtefråga 

21:58 2017-05-26

27 kommentarer | “Ska göra denna fråga till min hjärtefråga ”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sara skriver:

    Hej! Har för mig att du nämt att du haft problem med bakteriell vaginos? Har du några tips hur man blir av med det? Blir gaaaalen, finns ju ingen hjälp att få heller…!!

    1. Soffan skriver:

      Sara!
      Jag hade det för några år sedan. Försökte ”lösa problemet” själv lääääänge, men ingenting fungerade så jag gick till vårdcentralen och fick Metronidazol utskrivet. Det funkade direkt!

      Hoppas du slipper’t snart!

    2. Amanda skriver:

      Gå ditt gyn. Du får utskrivet som hjälper på en gång!

    3. alex skriver:

      Jag har också haft de fick nå recept utskrivet och blev av med det sen! ha luftiga troller, undvik tighta jeans typ. håll ut!!!!

  2. Amelie skriver:

    Gud vad skönt att se detta,TACK!!

  3. Malin skriver:

    alltså bästa jag läst, TACK

  4. Tilda skriver:

    Obs, ren bullshit!

    1. Rasha skriver:

      Utveckla! Nyfiken

  5. Elsa skriver:

    Jaaa bra! Behövs fler som inte går på ”hälso”trender rakt av utan ifrågasätter! 💪🏼

  6. Malin skriver:

    Bra! tack!

  7. Lovisa skriver:

    Yessss tack!!

  8. Emilia skriver:

    Har kanske dålig koll nu, men jag har aldrig hört någon säga att aluminium chlorodrate är farligt pga tas upp av huden, utan snarare för att det stoppar svetten från att komma ut (NÄHÄ?). Argumenten mot det är väl typ att svett är viktigt för kroppen? Eller jag vet inte, inte så insatt i ämnet, kändes bara som en relevant tanke..

  9. Elsa skriver:

    Heja fakta! Så himla vanligt att gå runt och tycka att något är hälsofarligt, utan att ha läst på. Sedan är det ju en industri med deo utan aluminium, så det är klart att de inte lyfter fram detta. Önskar att detta sprids ännu mer, så slipper folk gå runt och lukta skumt av någon ”naturlig” deo.

  10. Gunilla skriver:

    Taaack!!!!

    Är biokemien och blir galen av allt kemi-fobi. Nästa hjärtefråga kan evt. vara parabener?

  11. Hanna skriver:

    Det var jag som ställde frågan, skrev även om det här http://hannarosell.se/hud-och-smink/sprider-din-deo-gifter-via-lymfan/ och fick även svar från en disputerad forskare med bröstcancer som huvudämne.

  12. Ghk skriver:

    Vänta va? Fattar ingenting?

    Ska man använda deo eller ej?

    Visste inte ens att detta var något som diskuterades :(

    1. Hanapee skriver:

      JA du kan använda deo.

  13. Tilde skriver:

    Intressant, men känns inte heeeelt pålitligt då experten verkade just jobba inom kosmetikbranschen… Borde inte den personen vilja att vi ska köpa deo och kan då säga vad som för försäljningens skull… :-/

    Men vad vet jag, kanske är det sant! Men det kan vara bra att ha i åtanke. Tyvärr så garanterar ju inte en titel något. Finns ju även kemister som skapar dåliga produkter som ändå säljs och framställs som bra ;-)

    Stör mig även lite på att det inte alls finns någon källhänvisning Varken namnet på ”kemisten” eller vart denna jobbar och kring forskningen som framgår i texten. Så rent teoretiskt så skulle chefredaktören kunnat hitta på allt själv… ¯\_(ツ)_/¯

    1. Amanda skriver:

      +1

    2. Cornelia skriver:

      Lämnar en länk här så kan ni klicka er vidare och läsa mer. Aluminium är INTE farligt att ha i armhålan! :)

      http://www.deodoc.se/faqs/ar-aluminiumsalt-farligt/

    3. Cornelia skriver:

      Ett annat hett tips om man är intresserad och vill veta mer om vad som är sant och inte är att börja följa grymma forskare, ex. Agnes Wold på twitter! Hon är fantastisk och smart och förklarar t.ex. såna här grejer väldigt bra. Älskar speciellt hennes förklaringar till varför man inte ska vara rädd för plast i hemmet!

      1. Andrea skriver:

        Jag skulle nog säga att man även får ta Agnes Wold med en nypa salt. Även hon motsätter sig vetenskaplig forskning titt som tätt. Det är en sak att ha ett kritiskt öga och en annan att helt förkasta forskningen för att man hellre vill förhålla sig till det som känns mest bekvämt. Ibland är hon vettig men ibland skulle jag nog säga att hon gör det senare.

        Det finns inte mycket, om ens något, som säljs på marknaden (alltså hudvård/smink/mat/osv) som är direkt skadligt för den enskilda individen, mitt barn dör ju inte om han råkar ha plastleksaker, jag kommer inte mystiskt att dö för att jag inte ätit hälsosam och ekoodlad mat hela livet. Jag kommer inte heller att behöva drabbas av bröstcancer för att jag använder konventionell deo. Däremot vet vi att vi kanske bör skippa mikroplasterna för att vi vet var det hamnar och att vissa bekämpningsmedel som används vid matproduktion kan vara skadliga för både djurlivet och arbetarna. Men.. Naturliga ingredienser kan också vara minst lika ”farliga” som syntetiska & kemiskt framställda, det är ju inte svart eller vitt.

    4. Anonym skriver:

      Experten presenterar fakta inom kemin som i princip är allmänbildning och inte riktigt behöver källhänvisas.. Det är alltså inte ”expertens” egna åsikter som presenteras, utan forskningsläget som det ser ut nu.

  14. Thea skriver:

    Hej!

    Lita aldrig på någon åsikt. Läs alltid forskningsrapporter själva. Till alla som vill ha en referens, här är en bra recension om aluminium och bröstcancer: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0162013413001608

    Vi kan läsa att:
    – Aliminum kan absorberas genom huden – särskilt om du rakar först!

    – Direkt korrelation mellan deo och bröstcancer är oklart. Mer forskning behövs (som alltid). Men kanske bättre att lukta lite svettig!

    Har inte en doktorsexamen i bröstcancer, men har en doktorsexamen i läsning av forskningsrapporter.

    Ursäkta dålig svenska – är norsk :)

    1. Anonym skriver:

      Då vet du också att meta-studier är bäst att titta på för att få koll på forskningsläget… http://www.thefactsabout.co.uk/files/3102008113158review_study.pdf

      1. Anonym skriver:

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18829420
        Ytterligare en som tittar på 59 olika studier.
        Orka med rön som skrämmer slag i människor, för att mata en alternativ industri som vill tjäna pengar.

  15. Anna skriver:

    JA! I love you. Äntligen någon som fattar! Fortsätt sprida ordet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg