Känner mig kär

23:09 2017-08-22

…I en häst. I somras var det ponnyn Eric och nu när jag är tillbaka i Stockholm är jag helt och hållet galen i Spex. Han jag ska rida på Friends arena inför 20 000 personer den tredje december. Idag var det andra gången vi sågs efter sommaren och så här såg det ut:

Efter att jag ryktat, sadlat och trensat(?) honom så stod han och sov. Alltså på riktigt sov-sov. Ett tag så pass djupt att hans framben vek sig. Ovan ser ni hur jag stod och tyckte så himla synd om honom!!! Älskade häst klart du ska sova istället för att ha en gänglig halvusel ryttare på ryggen?!

Är förresten mycket mindre rädd för honom nu, vilket är skönt. Vågar rensa hovarna, gå bakom(nej jag kommer inte få en hov i magen så plötsligt, sluta skräm mig) och stoppa in tummen i munnen för att få in bettet etc.

Fick till slut väcka honom och red sedan ute i två(!) timmar med Sabrina som äger Spex. Det var så himla mysigt. Försökte galoppera på en äng men fick bryta den efter 15 sekunder eftersom det kändes så jävla skakigt? Tyckte det var mycket lättare att galoppera på Eric pga inte lika ”rörlig” som Spex.

Men de är väl som bilar antar jag – olika och tar ett tag innan man vänjer sig att ”köra”. Förutom att hästar är miljövänliga, goda, kärleksfulla och… fantastiska? Det är sjukt hur tagen jag är av ett DJUR. Jag som alltid varit ovän med alla djur (utom katter då förstås). Innan jag gick med Spex till hagen så tittade jag länge in i hans ögon och kände att han fattat något som jag har.

Det var fan STARKT.

Så. Veckans hästrapportering slut. Hoppas ni uppskattade den!

Gnägg gnägg

11 kommentarer | “Känner mig kär”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Tale skriver:

    <3<3 fint å lese :-)

  2. jenny skriver:

    Åh va avis jag blir!!!

  3. Anna skriver:

    Som hästägare värmer detta lille hjärtat! :))))

    Ps. Det stavas tränsa och det heter kratsa hovarna ;-)

    1. Hanapee skriver:

      Hahaha TACK

  4. Sofia skriver:

    Åh så mysigt att läsa dessa hästuppdateringar! Du har inspirerat mig att börja rida igen (red aktivt för typ 20 (!!) år sedan). Och vad duktig du är som gjort såna framsteg på så kort tid! <3

    1. Hanapee skriver:

      Åh! Vad kul, vad glad jag blir :)

  5. Michelle skriver:

    hahaha åh, älskar första bilden! :’)

  6. Linso skriver:

    <3

  7. Carro skriver:

    Åh var kommer din säkerhetsväst ifrån Hanna? Letar men alla är så fula. Men din e fin!

    Ni andra hästisar, var köper ni ridkläder? I Stockholm. Har också återupptagit ridningen efter ca 15 år men hittar inga av mina gamla saker. Gnägg gnägg!

    1. Sabrina skriver:

      Hej Carro!
      Hanna lånade min väst under denna tur och den är köpt på Hööks för ca 1,5 år sen. Den heter Demeter CRW®. Hoppas det hjälpte :)

  8. Linn skriver:

    ÄLSKAR dina hästuppdateringar!! sluta aldrig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg