Annons
Annons

Så tycker jag om Rihannas nya jävla video

10:46 3 Jul 2015

Har ni missat Rihannas sadistvideo till låten ”Bitch Better Have My Money”?

Lyllo er i så fall. Men samtidigt skärpning. Du är inte mer värd än den koll du har på samtidskultur.

Ja vad jag tycker om videon är nog egentligen ganska givet. Eller vad tror ni att en person som skrivit en komplett lista på säkerhetsföreskrifter i trafiken tänker när den ser Rihanna på det här viset?

skrik14.jpg

Jag slår vad om att Rihanna är en sån där som skippar cykelhjälmen för att hon hellre vill ha nån oversized jävla hatt samtidigt som hon röker cigarr och inte ser var hon kör.

Jag hatar videon. Allvarligt talat, vad håller dom på med?? Och den är inte ens en gnutta rolig. Inte för att den måste vara rolig men med så mycket övergrepp så hade det känts lite bättre med nån oväntad skruv på det hela?

Finns egentligen inte så mycket mer att säga. Jag antar att jag helt enkelt är en sån som inte skiner upp när jag ser kvinnor dingla omkring kidnappade i rep eller liggandes blodiga i nån creepy likkista räknades på pengar.

Min kollega Greta tyckte dock att den var cool. Kakan skriver att den skriker.

Det positiva är väl att videon påminde mig om att kontrollera mina bröst så att jag inte missar eventuella knutor.

kontroll2.gif

Gör det ni med om ni inte har gjort det på ett tag.

 

5 kommentarer | “Så tycker jag om Rihannas nya jävla video”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Alex skriver:

  Blir arg på din recension av videon så skriver ner mina tankar om varför.

  Först och främst är din beskrivning av vad som händer skriven ur den vita kvinnans perspektiv vilket för en gångs skull (!) inte är centralt nu så why titta på det från huvudrollsinnehavarens håll istället:

  Svart kvinna hämnas på den vita man som stulit av henne samt hans vita fru som lever gott på sagda stöld. Mannen visar sig senare skita fullständigt i sin vita fru men får sitt straff för både detta och ekonomiska stölden av den svarta kvinnan som dödar honom och avslutar med att röka naken ovanpå pengarna han stal av henne.

  Storyn är en rätt realistisk jävla beskrivning av vår tid skulle jag vilja säga. En materialistisk historialektion turned hämndfantasi.

  Tyvärr blir offrets hämnd i denna video till kvinnohat i många vita kvinnors ögon eftersom dom/vi cirka alltid identifierar oss med andra vita kvinnor. Även när dom kommer från annan klasstillhörighet än oss så identifierar vi hellre med den vita kvinnan än den svarta. Att videon är ointressant ur det perspektivet förvånar mig inte, det borde vara så.

  Och ja, det är en våldsam video. Våld används nästan i all konst och kultur sen forever. I detta fall är det taget från Rihannas egna erfarenheter (hon lurades på 9 miljoner dollar av sin revisor 2009, samma år hennes pojkvän misshandlade henne). Sällan får kvinnor iscensätta hur just våld ska gå till och mot vem det ska slå i film/tv/teater etc. Rihanna står här för idé, regi och genomförande. All hail the queen för detta.

  Sist men inte minst: blev geniunt överraskad av att bitchen i låten är en man. Där ser man vilka förutfattade meningar jag har som Riri tack och lov ruckar på.

  Kram hej

 2. Hej Sonja skriver:

  Tack!

 3. Friv 2015 skriver:

  Lots of useful information here. I will send it to some of my friends.

 4. Friv 6 skriver:

  Looking forward to reading more. Great post.Much thanks again. Will read on…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp
Annons
Annons
Annons
Annons