10:48 3 Jul 2017

I Aftonbladet publiceras idag en debattartikel med anledning av NMR:s närvaro i Almedalen. Den är undertecknad av 73 debattörer och den är mycket bra. Läs!

Det finns en naiv tro att just rasism bekämpas bäst med ett öppet samtal, men av historien har vi lärt att det inte är så. Rasism har mycket lite med logiskt tänkande att göra – och kan därför inte bekämpas genom logiska resonemang. Rasismen vinner på att synas, och framförallt på att normaliseras.”

3:11 30 Maj 2017

Vill spy. Läs och lyssna på det här från P4 Västernorrland genast.

En otroligt viktig granskning och bra gjort av P4 Västernorrland. MEN. Hur tänkte redaktören som lade till den rosa rutan nedan? Inte alls tror jag. ”Är det rimligt?”. Nej. Och det är inte rimligt att ställa den frågan för det ger intrycket av att det är diskuterbart.

3:56 19 Maj 2017

Det har blivit dags för förstärkningar på redaktionen!

Musikrecensenter
1. Vi söker framförallt skribenter som är sugna på att recensera kommersiell och bred r’n’b och pop.
2. Då vi har en övervikt av manliga musikrecensenter söker vi framförallt en kvinnlig.

Gillar du musik, är bra på att uttrycka dig i skrift? Skriv ihop en provrecension och skicka den och en kort beskrivning av dig själv och dina kunskaper till musikredaktör Patrik Forshage, patrik.forshage@ng.se.

Nöjesguiden strävar alltid efter mångfald och bred representation. Vi är partipolitiskt obundna men du kan alltid lita på att vi brinner för jämställdhet.

10:43 11 Apr 2017

Metros nya chefredaktör, Staffan Erfors, plockar med sig en av kolumnisterna från sin tidigare arbetsplats Realtid: Roland Poirier Martinsson.

Poirier Martinsson är filosof, författare och konservativ debattör – men framförallt en av Sveriges mest kända abortmotståndare.

Metro är inte först med att rekrytera denna, eh, unika stämma. Tidigare har han skrivit för Kvällsposten, Svenska Dagbladet och som tidigare nämnt finanssajten realtid.se.
– Det känns väldigt roligt att kunna knyta en person med den tyngden och den pennan till Metro. Roland Poirier Martinsson är en riktigt tung värvning till vårt stall av kolumnister, säger Staffan Erfors i ett pressmeddelande.

Tung penna ja. Bland annat har han likställt poliser som inte vill samla in utvisningshotade barn med barnmorskor som inte vill utföra aborter.

2012 mötte Dödskalle & Mästerligt för övrigt den nya Metro-kolumnisten.

1:39 3 Apr 2017

Säsongsavslutningen av Big Little Lies har kommit (söndag kväll amerikansk tid)! Stort manfall på kontoret idag men här följer initierade gissningar från oss som är här, OBS vi tror alla olika om allt.

Love Bonnier, grundare av kommunikationsbyrån 500.
Mördaren: Alexander Skarsgård.
Mobbaren: En eller båda tvillingarna till Nicole Kidman och Alexander Skarsgård. Analys: De har, till skillnad från vad man låtits tro, snappat upp våldet i hemmet och tagit med sig det till skolan.
Offret: Jane går emellan Skarsgård och Kidman i ett stort bråk och råkar dö.

Johanna Bond, praktikant på Nöjesguiden
Mördaren: Amabellas mamma pga hon verkar ju ha aggressionsproblem.
Mobbaren: Amabella själv som iscensätter sin egen mobben. Hon mobbar Ziggy i själva verket.
Offret: Reese Witherspoon bara för att hon är dum.

Jenny Nordlander, chefredaktör Nöjesguiden
Mördaren: De tre kvinnorna tillsammans. Analys: hela serien har varit en uppbyggnad av deras systerskap som nu avslutas med det ultimata testet för relationerna.
Mobbaren: Reese Witherspoons dotter pga hon verkar smart och har hittills under serien varit väldigt okomplicerad. Det är som uppbyggt för att något ska hända.
Offret: Alexander Skarsgård. Jag vet, det låter för enkelt. Men jag tror ändå det + det är en amerikansk serie.

Frasse Levinsson, webbredaktör Nöjesguiden.
”Det enda jag sett från den serien är Alexander Skarsgårds kuk”.

VAD TROR NI?! Kommentera nedan.