En mördad bloggares sista ord

8:17 18 Dec 2015


Ananta Bijoy Das.

Under 2015 tystades fem tongivande sekulära röster i Bangladesh.

Avijit Roy, Washiqur Rahman, Ananta Bijoy Dash, Niloy Chakrabarti och förläggaren Faisal Arefin Dipan mördades för att de förde debatt i landet. Hela decembernumret av Dissidentbloggen viks åt ”Bangladesh och hoten mot yttrandefriheten”. Författare, bloggare, aktivister och tecknare ger sin syn på det kritiska och akuta läget i landet. Ola Larsmo skriver i sitt förord:

”Det som nu pågår i Bangladesh riskerar att hamna i medial skugga från andra ständigt pågående kriser – som migrantkrisen, krigets Syrien, ISIS hot mot allt och alla. Men vi måste påminna oss vad som faktiskt pågår. I ett land som ligger geopolitiskt centralt i Sydostasien håller en demokratisk utveckling på att förbytas i sin motsats. Lyckas de religiösa extremisterna, och maktklicken bakom dem, att bryta utvecklingen mot större öppenhet riskerar det att förstärka en katastrofal utveckling i hela regionen.

Vi på Nöjesguiden har tidigare, i samarbete med Dissidentbloggen, publicerat den sekulära bloggaren Ananta Bijoy Das sista uttalanden innan han mördades på öppen gata i staden Sylhet i maj. Läs den här: En mördad bloggares sista ord.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg