Vi ska ha barn och jag tänker prata om det!

2:48 16 Dec 2015


Fin mage va!?

Den gravida kvinnan strålar. Hon är vacker, frodig och from. Hon skapar liv för fan. Inget är mäktigare och mer ogripbart. Men eftersom det än så länge bara är kvinnan som besitter denna makt är det inte enkom hyllningar kring detta mirakel. Och eftersom det kvinnor håller på med så ofta förminskas och hatas på finns ett löjlighetens skimmer över blivande och nyblivna mammor. Vad de ska hålla på och prata om det hela tiden. Köpa grejer. Instagramma magar, ultraljudsbilder och bäbisar.

Jag har alltid trott att jag inte ska kunna bli med barn. Min mens har aldrig varit regelbunden, så det är alltid oklart när och om jag ens har ägglossning. Det är inget som inte går att lösa med hormoner hade det behövts, mest har det nog bara handlat om att jag velat ha barn så mycket att jag varit rädd och övertygad om att det ska vara något fel när jag vill försöka. Att tro att det inte ska gå har varit ett sätt för mig att förbereda mig på en katastrof.

Så träffade jag min kärlek. I juni. I augusti slutade vi skydda oss. I augusti blev jag gravid.

Jag fattar ingenting. Jag var helt övertygad och nu är jag överlycklig. Och livrädd för att något ska gå fel såklart, för såhär bra och enkelt liv kan man ju inte ha?

Nu känner jag skammen när jag vill instagramma magen, räksalladen som jag vill äta varje dag och gulligull när Adam smörjer in min mage med olja varje kväll. Men denna skam skall tryckas undan! Den ska bort! För det är inte min.

Jag ska instagramma precis så mycket som jag har lust med. Jag ska skriva om det och prata om det när jag vill för det är det sjukaste och häftigaste någonsin.

Hittills har vårt barn haft ett hjärta stort som ett vallmofrö, varit stor som en vindruva, a strawberry, an apple, a large lemon, a mango och en sötpotatis. Den här veckan är hon lika lång som en banan. Hur kan det vara löjligt?

Adam ska också prata om det och gör det här.

13 kommentarer | “Vi ska ha barn och jag tänker prata om det!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Hej Sonja skriver:

    Stort grattis! Du och din man är med om nåt helt fantastiskt. Det som händer i din kropp är ett under. Var inte orolig för att allt gått lätt. Barn innebär bekymmer i sig själva :) Njut av det enkla och ta det svåra den dag det blir svårt, och inte en dag tidigare!

  2. Roger skriver:

    Men det kommer ju att bli en mulatt, Det är ju ett fritt land men väldigt många svenskar och invandrare ser ned på svarta och det är ju samma sak i hela världen i alla kulturer. Ju svartare hud desto sämre bemötande. Adam Tensta ”gifter upp sig” och Jenny ”gifter ned sig”. Lycka till ni kommer att behöva det tror jag.

  3. Hej Sonja skriver:

    Men Roger, har du inget bättre för dig än att sitta här och spela rollen som sjukt irriterande rassetroll?

  4. Jo skriver:

    Härligt! Träffade min (blivande) man i juli och poff så va jag gravid i september! Haft samma tankar som du angående att kunna bli gravid eller inte men det gick visst lättare än beräknat haha

    …och Roger här kommer ännu en ”mulatt” bebis som du kallar det….. <3 Kärlek <3

  5. Whatthafuck skriver:

    Du verkar inte ha något sunt förnuft att bli gravid så fort med en man du nyss har träffat , inom några månader bli gravid är patetiskt och oansvarafullt , hoppas det håller iaf och att du fortfarande är tillsammans 20 år senare

  6. Simon skriver:

    Att få barn det konstigaste och mest normala som finns.

    För övrigt finner jag det intressant med folk som har synpunkter på när andra väljer att skaffa barn och att de tror att alla vill höra dessa synpunkter!

  7. Simon skriver:

    Att få barn det konstigaste och mest normala som finns.

    För övrigt finner jag det intressant med folk som har synpunkter på när andra väljer att skaffa barn och att de tror att alla vill höra dessa synpunkter!

  8. svempa skriver:

    Nu förstår jag varför vita män undbads slka jobb på NG…..

  9. Johanna skriver:

    Wow! Skriv om allt! Grattis!

  10. Sofia skriver:

    Så himla fint!

  11. Roger skriver:

    Hej
    Tack för kommentarerna.
    Jag vill påpeka att jag inte är någon rasist men jag skulle ju för den sakens skull inte rekommendera något av mina barn eller någon europé´för den delen att bli intim med afrikaner för avkomman av sådana föreningar ses inte med blida ögon i samhällena på denna jord. Det kan hända att folk inte säger neger eller negerknu…..”in your face” men tyvärr så är det så folk tänker. Bara fakta men man kan ju önska sig ett annat samhälle som nyårslöfte om man tror på tomten :)
    God jul och gott nytt år till pepparkaksfamiljen

  12. Hej Sonja skriver:

    Roger, det där var den äckligaste kommentaren jag läst på ett tag. Särskilt osmakligt är det att du försöker spela nåt ”jag är schysst”-kort när du inte ens kan skriva en hygglig kommentar till en person som just berättat värsta underbara nyheten som hon är jätteglad över.

    Och så kan jag informera dig om att nej, det är inte så ”folk” tänker.

  13. E skriver:

    Två förälskade människor ska ha barn och du börjar gråta och prata om dina låtsasungar. Du avslöjar bara dina egna fördomar Roger. Vi förstår att det är svårt att vara ett ensamt troll utan flickvän, men du kan väl gå och prata med någon istället för att smutsa ner kommentarsfältet med massa rasism? Hade du bara varit snäll och inte sett ner på människor hade världen varit så mycket finare. Har det aldrig slagit dig att du gör jorden till en sämre plats? Jag förstår att du är genombitter för att du inte själv har barn, men det kanske är dags att göra någonting åt det? Försök att vara lite schysstare i fortsättningen Roger. Ditt liv kommer bara att bli bättre. Grattis Jenny!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg