Dater, balett och tantys

5:17 8 Maj 2012

Igår hade jag en tvättäkta datenight – först med bästis sen med pojkvän!

Jag och Evelina hade catch up på Riche och jag beställde återigen min favorit: friterade chevrerullar med betor! VAD kan gå fel med friterad ost, säg? Sen hade min kllle bjudit ut mig på date på Kungliga Operan och balettföreställningen ”Triple Excellence”. LUCKY GIRL man e som hittat en man som älskar balett (även fast han älskar musiken mest). Föreställningen var bitvis ojämn, men eftersom det faktiskt är tre helt olika föreställningar som visas i rad är inte det så konstigt antar jag. Den första, ”The Little Match Girl Passion” var FIN men ganska trist tyvärr. Dock hade jag livets matkoma under denna del, så jag tror faktiskt att jag var lite för trött för att uppskatta den till fullo ;( Den andra, ”Kom Ni Döttrar”, med kostym av Diana Orving (!) var by far konstigast och mest modern. Jag föredrar när dans är just dans och hade de skalat av alla tokiga element hade den varit GRYM, för koreografin var magisk. Den sista föreställningen, ”Tyll”, var min absoluta favorit. Fantastiska och häftiga tolkningnar av klassisk balett som är det absolut bästa jag vet. Kom på mig själv att sitta och gapa och vid ett tillfälle var jag nära till tårar. Vet INGET vackrare än klassisk balett. Föreställningen(arna) kan jag rekommendera till dem som vill se allt från modernt och teatraliskt till klassiskt och lite pretto – det finns något för alla alltså!

F.ö var det xtremt mycket coola tanter på Operan. Smygfotade Tant Röd ovan, men bilden återger inte hennes fulla awesomeness ens. Med ytterkläder och hela alltet på bar hon: röd mössa, röd kappa, röd kavaj, röd blus, röd kjol, röd väska, röda stövlar och säkert massa mer rött mina små ögon inte hann uppfatta. HON ÄGDE SKITEN. Helvete vad jag ser fram emot att bli en cool tant. Precis som hon + tanterna framför oss som under föreställningen smög in sitt vin från pausen och smuttade. Gangsta – it’s a way of life.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg