Q&A – skincare basics!

9:43 16 Jan 2017

Innehåller adlinks

160906

bild från när jag var dewy af denna sensommar

Jag ska gifta mig i sommar och måste börja bygga upp en fantastisk hy IGÅR?! Är en dummer som i dagsläget typ bara tvättar bort med duschkrämen närmst till hands och har på någon återfuktande kräm, så inte så konstigt att min hy är… sorgsen? Hjälp mig kit:a upp mig! Nicole

NICOOOOLE hallå 1) GRATTIS och 2) wtffffff

Blev först så glad  ba yay bröllop!! Sen ba THE FFFF duschkräm i ansiktet??? Äeee fan hörru. Tur att jag redan är *prone 2 luv u* pga bloggläsare <3

Okej men den här är ju knepig eftersom jag inte vet mer om din hud annat än att du missköter den. Like är den oljig, normal, torr…….?? SÅåå jag får utgå från the basics + egna favoriter tihi. Vad jag tänker är att FUKT är allas vår first, vår last, vårt everything. Det behöver du oavsett hudtyp och kan aldrig gå fel. Jag går direkt in på hela paketet här, kanske inte överkurspaket, men definitivt ett ordentligt jävla paket. Man kanske inte har möjlighet att panga på allt direkt, men en kan ju bygga på sina rutiner allt eftersom!

Först och främst måste du styra upp dina rengöringsrutiner!!! Den här TROR man kanske inte gör så mycket, men som jag skrivit om tidigare, once u go HELLA clean så känns det rakt av sinnessjukt att inte rengöra ordentligt igen. Har du torr hy är en mjölkig eller oljerengöring att föredra, har du mot det feta hållet är en gel ofta att föredra. Just nu använder jag Dermalogicas klassiska Special Cleansing Gel och jag älskar den! Tar bort precis allt. Eller så gott en rengöring kan i alla fall, för sen behöver du alltid ett micellärt vatten att tussa bort det allra sista! Jag använder Chamray Micellar Water från & Other Stories. Efter det brukar jag sprutty på en ansiktsspray och jag är 4ever besatt av Caudalies Beauty Elixir där!! Tror alla hudtyper mår bra av lite sprutty om jag får gissa :)) Men endast ordentlig rengöring gör liksom så mycket, det lägger grunden för resten och kan lösa så mycket av ens problem!!

Sen tycker jag att du kan ha lite go ögoncreme! Det här är något jag själv började använda först i höstas typ och fick då veta att du inte ska smörja på huden direkt runt ögona eller på locken?? Alltså endast på huden strax under, typ ”påsarna” och över locken, upp mot bryna. Just FYI :) Här har jag själv inte testat så jättemånga, men jag är hittills nöjd med Exuviance Hydrating Eye Complex som är superåterfuktande samt Verso Super Eye Serum som är betydligt mer aktiv och som pirrar skönt!! Sen behöver du hitta dig ett serum som är perfekt för dig. Detta är KEY. Just nu använder jag Peter Thomas Roth Glycolic Acid 10% Hydrating Gel som lätt går in i huden men verkligen återfuktar. Annars gillar jag serum från Exuviance och Paula’s Choice! Även oljor brukar jag blanda in i rutinen när klimatet gets the best of me, gillar Petitgrain från L:A Bruket tex.

Och sen ska du självklart ha en go sablans fuktcreme. En för natt och en för dag, och den med SPF självfallet! Om natta använder jag just nu Pixi Beauty Sleep Cream, en annan favorit är Exuviance Ultra Restorative Cream, som är sjuuukt återfuktande och krämig. Den förstnämnda är lite lättare och går enklare in i huden, men är ändå återfuktande och skön. När solen går upp behövs som sagt SPF, detta är livsavgörande i princip *drama*. Har använt flera olika från Exuviance (ja återkommande märke pga fave) men just nu när det är kallt och torrt är det deras Multi-Protective Day Creme den som är fetast och goast tycker jag. Samt med en lagom SPF 20 så här i vintertid! Obs minst 20 ändå, alltid bara bra att gå högre.

JAHOPP okej nu kanske detta mer blev en genomgång av vad jag använder och mina favoriter. MEN jag har väldigt normal hy, så såvida du inte har problemhy åt något håll kanske mina tips ändå kan vara rätt användbara I HOPE. Men så här: börja med ordentlig rengöring, efter det så är the only way up!! Lägg till ett serum, sen natt- och dagcremer och resten är kanske lite överkurs men himla härligt ändå. Ögoncremer, oljor, sprayer, toners gahhhh. Nu har du fått lite tips på mina favoritmärken och produkter, samt the basics i en god rutin.

PUSS O KRAM lycka tilllll och önskar dig världens underbaraste bröllop!! <3

7 kommentarer | “Q&A – skincare basics!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. c skriver:

    Hhahahh Assååå Kristin????? har följt dig i flera år och hade ingen aning om att din killy är mannen bakom självaste evigt mörker aka en av mina nya fav upcoming djs!!!????? sIAF fick en chock. sjukt bra är han! kram på dig

    1. Kristin Zetterlund skriver:

      Jaaaa ÅH är det sant, vad roligt att höra! Han är väldigt hemlig av sig och vill inte alls att jag skriver om hans musik osv, därför jag inte skriver ut sånt men jag kan ju inte hjälpa om ni lägger ihop pusselbitarna själva ;)) Jag är så stolt över honom!!! KRAM <3

  2. Julia skriver:

    Fråga: Varför kan man inte bara använda micellärt vatten all the way, varför ens rengöra med ngt annat först? (Hehe, undrar om jag redan gör detta…. gniegh….)
    Tips: Rengör med linsvätska om du inte har för torr hy. Alla mina finnar försvann pga lide bakteriedödande samt uttorkande. *Njut*

    1. Kristin Zetterlund skriver:

      men julia det kan man abso!!! eller jag gör inte det, men flera vänner gör och är nöjda. personligen har jag inte vågat pga vet inte om jag skulle känna mig HELT rent u know?? men e bara larv jag vet, miccy rengör ju järnet…!!
      och kul tips med linsvätska!?? man tycker man har hört allt men DEN har jag faktiskt aldrig hört förut! good to know, tack <3

  3. emilia skriver:

    heeej krissy! min rengöring är snart slut och så passande med lite tips! Jag har läst lite och för en del som använt special cleansing gel så kan ansiktet strama lite efteråt = lite uttorkat. Har du känt så? En har ju på senare dar lärt sig av bla kakan att det inte är eftersträvansvärt så….

    1. lovisa skriver:

      är inte kristin men jag hade den rengöringen förut och den var för uttorkande för mig! Har du torr hud så ska man helst inte ha gel-rengöring utan kolla istället efter någon som är snällare, typ en ”milk cleanser”.

      1. Kristin Zetterlund skriver:

        helloooo! exakt som du skriver lovisa och som jag också skrev i inlägget är gel inte ultimat om man är lite torr. en mjölkis som jag brukar varva med är denna från paula’s choice https://skincity.se/sv/skin-recovery-softening-cream-cleanser. men för tillfället har min hud varit lite oljigare än vanligt och då kan jag varva med en gel! så det beror helt på hur man har. annars är jag en big fan av oljor som rengöring, om man nu är så torr att man kan ha det (vilket jag är i perioder). har inte hittat en perfekt variant här hemma än, men jag har använt shu uemuras (som jag inte vet hur man får tag på härifrån!!) http://www.shuuemura-usa.com/product/CLEANSING-BEAUTY-OIL-PREMIUM-AI,default,pd.html samt någon random dunke jag köpte i japan som är jättebra. så oljor kan definitivt vara ett grymt alternativ!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg