Mina mesta must watches just nu!

8:27 27 Mar 2017

IIIH det är så mycket bra att insupa just nu hörrni!! Blessed be the times that we are in.

Feud: Bette and Joan går på HBO just nu och är den sanna historien om Bette Davis och Joan Crawford under inspelningen av ”Whatever happened to Baby Jane?”. Serien skildrar filminspelningen och relationen mellan Davis och Crawford. Men också hur kvinnorna ställdes mot varandra av branschen och all sexism och ageism som då liksom nu fortfarande härskar. Inte nog med att den är så fascinerande och välgjord med grymma skådisar (halloj Jessica Lange och Susan Sarandon!) – den är SÅ snygg!! Den utspelar sig under 60-talet och allt går i Hollywoodglammad Mad Med-stil, mums.

Okej Big Little Lies är jag inget mindre än beSATT av!!! Tveklöst bästa serien på länge. Och med Nicole Kidman (!!) och Reese Witherspoon (!!!!!) i huvudrollerna kan det liksom inte vara annat än tio av tio heller. Den handlar om en stad i Kalifornien och en grupp föräldrar, enade av barnen i samma klass, med mammorna i spetsen. Bara så där låter serien DONE AND DID och inte så kul. Men!! Serien har så otroligt mycket under ytan. Redan första avsnittet var jag såld beyond såld? Ämnen som behandlas är bland annat mäns våld mot kvinnor och psykologin bakom i utsatthet och varför vissa stannar i våldsamma relationer tex. All the while med spännande handling, MAGISKA skådisinsatser av ovan nämnda, sjukt intressanta karaktärer och drömmiga Kalifornienmiljöer. Serien går också på HBO och ni mååååste bara se denna!

Vinnaren av årets bästa film på Oscarsgalan, Moonlight, är verkligen inget mindre än ett gripande mästerverk. Man sugs fullständigt in i den från allra första början till slutscenen. Så otroligt berörande berättelse och som man aldrig heller få se på film!! Uppväxten av en svart, fattig kille som handskas med sin sexualitet i en miljö som inte direkt är så öppen och förlåtande. Skildringen av en sida av män och maskulinitet som sällan når biodukarna och framförallt inte som röner såna här framgångar! Redan där är det så mäktigt, men filmen levererar verkligen också. SE!

Lion var också Oscarsnominerad! Dev Patel spelar huvudrollen och även här får vi se Nicole Kidman i en panginsats <3 Fan vad hon är grym hörrni!!! Filmen är baserad på en sann berättelse om en kille adopterad från Indien, vi får följa hans uppväxt, hur han blir adopterad och vad som händer när han växer upp och vill hitta sin biologiska familj. Kan sammanfatta detta med TÅRFEST för the waterworks får verkligen jobba hårt. Både i Moonlight och Lion blev jag dessutom gravt impad av barnskådespelarna! Herregud hörrni. Unna er en god utgråtning till denna, jag lovar att det är värt det!

4 kommentarer | “Mina mesta must watches just nu!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Paula skriver:

    Big Little Lies är väl inspirerad av Liane Moriartys bok Stora små lögner om jag inte har helt fel. Dock är det oavsett ändå ett bra lästips!

    1. Kristin Zetterlund skriver:

      Det stämmer!! :D

  2. jenny skriver:

    Big little lies!! Alltså den är SÅ BRA att jag vet inte vad! Älskar hur de får en att totalt fastna i första avsnittet med att det inleds som att det är ”bara” en mordhistoria, sen så bara utvecklas historierna mer och mer och karaktärerna blir mer komplexa. så intressant, spännande och bra!

    1. Kristin Zetterlund skriver:

      Eller huuur, exakt så!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG