Det här är Livets ord

5:40 27 Okt 2015

Ni kanske undrar om det är så att Nöjesguiden kvoterat in två religiösa fanatiker som bloggare, men så är det inte. Titeln på bloggen har inget med Carola att göra. Den som sökt sig hit för att hitta Jesus och utveckla sin andlighet har misstagit sig. Namnet är mest en kul grej, det finns ingen underliggande mening eller så. Det mesta ska ju ha det nu förtiden, en mening alltså, så vår blogg kan väl ses som någon form av reaktion på det.

Vi som skriver här heter Filip och Karin. Man kan säga att vi är lite som Filip och Fredrik, fast lite roligare och mer genuskorrekta. (Så om Kanal 5 läser detta: vi är tillgänliga!!) Det finns ingen riktig anledning till att just vi börjat blogga här. Vi är inte kända från internet eller så. Ingen av oss har fler än 1000 följare på Twitter och Karin har inte ens Instagram.

I sin ungdom hade Karin en blogg hon mest skrev tårdrypande kärlekstexter som ingen läste. Filip hade en politisk aktivistblogg där han försökte framställa sig själv som Täbys svar på Gandhi. Det gick sådär. Ingen pingade. (Snälla googla inte något av detta.)

Vad har hänt sedan dess? Vi båda har dragit på oss en del studieskulder, för det måste man göra om man ska vara något i det här landet. Vi har också startat ett popband. Inte bara för att ha något intressant att svara när vi träffar nya människor, utan också för att vi tycker att det är kul med musik och för att en meningsfull fritid betraktas som en mänsklig rättighet av FN. Nu när Sverige ska stärka sin position i Förenta Nationerna är det viktigt att föregå med gott exempel.

Läsare kommer snabbt att förstå att vi tar oss själva på så pass stort allvar att vi inte tar oss själva på allvar. Detta kallas inom psykologin för ”försvarsmekanism”. Det finns alltså ingen anledning till att skicka mejl till oss och klaga. Vi är det postmoderna samhällets svar på sig självt.

På bloggen kommer vi att skriva om allt från populärkultur till samhällskritik. Ibland kanske vi driver med någon, men precis som PK-eliten är vi alltid noga med att alltid sparka uppåt.

Den riktiga organisationen Livets ord beskriver sig så här: ”Välkommen till en varm och utåtriktad församling som älskar Jesus och älskar människor.” Vi är lite samma sak, fast tvärtom.

 

Filip och Karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg