Lista: Så klarar du dig i Trumpvärlden

5:33 11 Nov 2016
Foto: Hollywood Reporter

Foto: Hollywood Reporter

 

Prinsar som skjuts, kommunistmurar som faller, tvillingtorn som pulveriseras av plan… Ibland händer saker som gör att historien tar en lite annan riktning. Om valet av amerikansk president är en sådan händelse går inte att säga i förväg. Men något har hänt, och det är inte direkt ett sundhetstecken.

Folk har tröttnat på staten och kapitalet som sitter i samma båt och har valt en orange knasboll till ledare. Med stor sannolikhet kommer bedrövligheten även att drabba oss på andra sidan Atlanten.

Det är inte konstigt att vara deppig. Men i stället för att skriva ett inlägg om hur djävligt det är och nöja mig, eller uppmuntra till tveksamma strategier om att ”organisera” sig. tänkte jag komma med en konstruktiv lista.

Så här står du ut i en värld där Trump är amerikansk (dvs världens) president. Det handlar om att inta olika mentaliteter och personlighetstyper som gör att man alltid klarar sig.

Lista över strategier att anamma i den nya världsordningen:

  1. Bli en Svensk Damtidnings-tant. Läs bara Klick och Hänt i veckan, aldrig dagstidningar och absolut inte sociala medier. Bli superintresserad av drottning Silvias olika klänningar. Ha som nöje att delta i Allers tävlingar där man kan vinna vaser från Orrefors. Skaffa en hund, och beklaga dig över dennes hälsa med dina vänner. Du kommer inte ha tid att tänka på politik.
  2. Bli religiös sektledare. inte IS-jihadist eller liknande, så klart. Sånt behöver vi inte mer av. Starta en kufig sufirörelse, hitta eller hävda att du hittat ett logiskt mönster i bibeln som förklarar vilket datum Jesus kommer tillbaka. Stå på T-centralen och försök övertyga folk genom att dela ut lappar. Stå på Medis och ropa ut dina budskap i en mick där ingen har justerat PA:t ordentligt. Se till att du går in för det ordentligt så kommer du inte har ork nog att bry dig om något annat.
  3. Bli besatt av en kändis. Helst någon som det är omöjligt att du någonsin kommer att få träffa, kanske en nu avliden person, typ Cleopatra eller John Lennon. Försök att skapa dig en relation till personen. Låt hela ditt liv kretsa kring din besatthet.
  4. Börja med ett stort romanprojekt. Det får inte vara något samtidsrelaterat, skit i generationsskildringarna. Tänk mer typ Star Wars och Sagan om ringen. OBS det får inte vara någon möjlighet att läsa in verkligheten, dock. Ha mycket ångest över ditt projekt, och låt det bli det enda du pratar om.
  5. Bli övertygad om att undergången är nära. Det kanske verkar kontraproduktivt, men om du verkligen går in för att allt går åt helvete, apokalypsen är här och den sista dagen är annalkande, kommer du att bli positivt överraskad. Du måste gå in för det helt, börja bunkra bönor och flytta in i tvättstugan (dvs skyddsrummet). Lär dig hur man överlever på bara försvarets hudsalva och Fishermans Friend.

Tyvärr tror jag själv att jag inte kommer att lyckas med något av detta, men om det hjälper någon är jag nöjd.

/K

En kommentar | “Lista: Så klarar du dig i Trumpvärlden”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Farbror Pelle skriver:

    Konstigt att ingen oroar sig för att de själva faktiskt har ett ansvar i tragedin och alltid pekar finger åt någon annan istället för att själv ta itu med det dom själva ställer till med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg