Studentens olyckliga dagar

7:33 25 Apr 2016

”Åh, Filip, du måste du plugga i en studentstad! Du måste ta del av studentlivet, gå på baler, uppleva Valborg och engagera dig i en nation!” Fick jag höra under större delen av min uppväxt. Så jag gjorde det. Flyttade till Uppsala i tre år. Men jag gick aldrig på någon bal, jag har inte ens blivit nollad. Inte för att jag inte kunde utan för att jag inte ville.

SVT:s senaste serie att bli sågad sen Vegorätt är Studentens lyckliga dagar. Den handlar om ett gäng studenter som verkligen LEVER studentlivet i Sveriges äldsta studentstad Uppsala. De representerar tillsammans allt som jag hatade med min tid i Uppsala.

För att verkligen trivas i studentlivet behöver du, som personerna i SVT:s nya serie skulle säga, komma ut ur din comfort zone. Men vad innebär det egentligen? Jo, det innebär att du ska åsidosätta det du egentligen vill göra och istället göra det andra säger åt dig att göra. Typ bada kalasfull i Fyrisån. Studentlivet bygger på samma princip som varje folkmord börjat med – att människor i grupp har en förmåga att göra jävligt dumma saker tillsammans.

Men det mest störiga med att leva i en studentstad är att varje konversation börjar med: Jaha, vad plugga du då? Det finns INGET som är en så dålig utgångspunkt för ett samtal som den här frågan. Det är som att fråga vad man jobbar med fast värre. För den naturliga följdfrågan är vad man vill göra när man bli stor och ingen vet vad man vill göra när man blir stor. Och dom som vet det är oftast inte de roligaste typerna.

Allt det här porträtterar Studentens lyckliga dagar utmärkt.

Jag börjar faktiskt misstänka att SVT:s senaste serie är en kupp från regeringen för att få färre ungdomar att söka till högskolan i syfte att spara pengar. Jag kan inte komma på någon annan anledning till att statens television skulle producera en sån här serie.

Men till er som ändå funderar på att börja plugga i Uppsala kan jag meddela att det finns hopp. Dels är långt ifrån alla lika vidriga som personerna i den här serien. Men framför allt ligger Stockholm väldigt nära. Hit är du alltid välkommen!

/ Filip

studentsprut

7 kommentarer | “Studentens olyckliga dagar”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. kristin skriver:

    Pluggar i Uppsala just nu.
    Ångrar mig att jag valde en urstudentstad. Men jaja.
    Är evigt tacksam för det här inlägget.
    Ville spy när jag såg namnet på SVT:s nya serie.

    <3

  2. Anders E skriver:

    Nej, detta är verkligen ingen bra TV-serie. Ett stenkast från Stockholms nation ligger dock Norrlands. Så oändligt mycket trevligare.

    https://www.facebook.com/events/1023271027754006/

  3. Patrik skriver:

    ”Men till er som ändå funderar på att börja plugga i Uppsala kan jag meddela att det finns hopp. Dels är långt ifrån alla lika vidriga som personerna i den här serien. Men framför allt ligger Stockholm väldigt nära. Hit är du alltid välkommen!”

    Kan du bara utveckla vad som är vidrigt med karaktärerna? Helt allvarligt ställd fråga

  4. J skriver:

    Alltså din text är så jäkla spot-on för hur jag kände när jag pluggade i Lund. Gräsligt. Så jäkla hemskt. Och det hemskaste av allt är att alla säger till en ”nu är den roligaste tiden” och ”ta vara på studentlivet”. Ryser fortfarande vid tanken på korridorsfest.

  5. André Lerdell skriver:

    Asså era jävla skurkar haha, ni är bara bra jävla avundsjuka på allt jag gör i mitt studentliv – jag har så fucking jävla kul!!!

  6. Rita Hancock skriver:

    ”Studentens Olyckliga Dagar,” or ”The Unhappy Days of the Student,” is a topic that resonates deeply with many students, as it highlights the challenges and struggles they often face during their academic journey. From academic pressure to financial constraints, students navigate a plethora of difficulties that can impact their well-being and happiness. However, amidst these challenges, it’s essential for students to seek support and resources that can alleviate their burdens. One such resource is https://writepaper.com/write-my-philosophy-paper, a platform that offers assistance with academic writing tasks, including philosophy papers. By utilizing this service, students can lighten their workload and free up valuable time for self-care and relaxation. Taking proactive steps to ease the academic burden can significantly contribute to improving students’ overall well-being and helping them navigate through their ”unhappy days” with greater resilience and positivity.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG