Sex saker du genast ska sluta upp med

11:54 19 Jun 2016

Jag kände mig lite irriterad i dag, men jag har inte kommit på varför.

Tänkte därför kanalisera min grinighet genom en lista på saker i vardagen som jag stör mig på. Nedan följer en lista på ytterst triviala saker som jag anser att alla borde sluta upp med omedelbart.

  1. Säg inte ”vad häftigt det är med tjejer som har kort hår!”. NEJ, jag har inte rakad nacke för att jag är lesbisk, radikalfeminist eller för att jag inte vill att män ska ragga på mig på krogen. Jag har det för att jag tycker att det är snyggt!!! Och för att jag skulle se ut som Kurt Kobain om jag sparade ut det!
  2. Säg inte ”vad kul det är med tjejer som skriver låtar/spelar musik/annan aktivitet som folk tror att mest män håller på med – det behövs lite kvinnor här!”. Det är ingen brud som pysslar med exempelvis musik för att hon vill göra en insats för jämställdheten. Jag skiter i könsbalans, jag vill bara att Max Martin ska bjuda in oss till sin studio i LA.
  3. Om du ser någon bekant som sitter själv och äter lunch/dricker en öl/sörplar på en kaffe, GÅ INTE DIT och föreslå att hen får sätta sig vid ditt bort för att hen ser så ensam ut. Särskilt inte om hen läser en bok eller ser ut att vara djupt försjunken i en tanke. Bara för att du aldrig klarar av att vara utan sällskap i mer än en kvart betyder det inte att alla är lika patetiska. Förutsätt inte att ditt sällskap alltid är att föredra.
  4. Ha inte lurar i öronen när du betalar i kassan på Ica och prata absolut inte i telefon! Hur svårt kan det vara? Det är en människa bakom kassan, inte en robot. (Om du betalar i en sån där självhjälpsapparat är det dock okej att lyssna på musik. Då kan det rentav betraktas som obehagligt för dina medmänniskor om du försöker inleda ett samtal med kortläsaren.)
  5. Om du inte är intresserad av fotbolls-EM, gå inte runt och deklarera att du minsann är för sofistikerad för att sitta och glo på ynglingar som sparkar boll. Och framförallt: försök inte måla ut dig själv som någon fin och humanistisk antinationalist för att du skiter i hur det går för Sverige. Zlatan, kom igen för fan!
  6. Om jag säger att jag ogillar Håkan Hellström, svara inte att du tycker att jag är en elitist som inte gillar folklig musik eller ”pop med känslor”. Om jag säger att jag gillar E-Type, svara inte att jag är en kommersialist som inte förstår vad ”genuin” musik är. ”Äkta vs falsk” är nämligen en utomordentligt dålig parameter att bedöma musikalisk kvalitet utifrån.

Här har ni lite enkla regler. Om alla bara levde efter detta tror jag att vi hade haft en bättre värld – för alla.

/K

Kom inte på nån bra bild att illustrera med så här är två foton från i dag. Jag och Filip är på Donken i Västberga, här ser ni före och efter. Beach 2018, here we come!

13479372_1180879418588867_182025856_n

Kom inte på nån bra bild att illustrera så här är två foton från i dag. De visar Filip när vi är på Donken, före och efter. Beach 2018 here we come!

 

K

 

 

En kommentar | “Sex saker du genast ska sluta upp med”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. 토토사이트 skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game ->-> 토토사이트.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG