Rockens 5 värsta snubbar

11:43 28 Jun 2016

The Boss har lämnat stan. Hela Sverige, det vill säga hela det socialdemokratiska partiets sektion av vita heterosexuella män som önskar att de var Bruce, och deras fruar som också önskar att deras män var Bruce, kan därför återgå till det normala.

Nu faller Springsteen måhända inte in i kategorin vidriga rockmän, men jag tycker ändå att det är på sin plats med en liten lista. Här har ni rockens fem odrägligaste karlar.

1. Bono. Självskriven etta. Musikvärldens svar på Al Gore. Självupptagen pinne-i-röven-snubbe som tror att han kommer att få Nobels fredspris bara han klämmer ur sig lite fler klyschor. Jag menar, dessa citat: ”History, like God, is watching us.” Eh, va? ”As a rock star, I have two instincts. To have fun, and to change the world. I have a chance to do both.”  Ja, och du har också en stor chans att vara ett stort jävla asshole!

Bonusinfo: Mitt favoritband Pet Shop Boys har skrivit en låt delvis tillägnad Bono. How Can You Expect to be Taken Seriously? heter den.

2. Tom Yorke. Dras med samma världsförbättrarkomplex som nummer ett på denna lista. Radiohead-sångaren vägrar flyga utan åker tåg överallt, av klimatskäl. Finns det något fånigare? Dessutom verkar han tycka att han är så jääävla intellektuell. Dock gör han svinbra musik.

3. Liam Gallagher. Jag älskar britpop, men jag har alltid hatat Oasis. Eller nej, det är inte sant, jag älskade What’s the Story (Morning Glory)? när jag var 16. Bröderna Gallagher måste dock vara det vidrigaste syskonparet i rockhistorien, nästan enbart tack vare Liam. En arrogant jävel som bara står på scen med sin jävla tamburin. Konstant bajsnödig. Varför fick inte Noel sjunga hela tiden? Varför har han en frisyr som liknar en golvmopp?

Visst, Damon Albarn i Blur var måhända också rätt dryg, men han var åtminstone rolig, ironisk och begåvad. Och snygg.

4. Shaun Ryder. Happy Mondays har förvisso gjort några odödliga klassiker. Men sångarn är fan inte mycket att hänga i julgranen. Konstant hög, dassig på att sjunga, oförmögen att spela ett instrument och misogyn. Taskig attityd, helt enkelt.

5. Johnny Rotten. Mannen bakom världshistoriens sämsta rim – hur fan kommer man på att rimma ”antichrist” på ”anarchist”? En ikon inom populärkulturen, men konstant arg och otacksam. Dessutom är det tragiskt att den gamle punkfarbrorn konstant söker uppmärksamhet. Jag menar, vilken sann punkare är med i realityshower? Man är inte rebell för att man svär mycket.

Bubblare: Sting, Plura, Lenny Kravitz, Bob Dylan, Chris Martin, Håkan Hellström, Chad Kroeger.

/Karin

3 kommentarer | “Rockens 5 värsta snubbar”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Joakim skriver:

    ASG. Så jävla bra skrivet :)

  2. Martin skriver:

    Bono, blabla whatever, fånig och klyschig typ, förutsägbart val för en sån här lista. Men vad är det som är ”eh va?” med ”History, like God, is watching us”?

  3. Gilda Radner skriver:

    ”Frisyr som en golvmopp” – världshistoriens mest välanvända och globala metafor! Den har använts av samhällets äldre sedan den poppiga frisyrens födelse i början av 50-talet, härligt att den yngre generationen har gjort den till sin egen. Men lite taskigt mot Tom att sätta honom så högt på listan för att han åker tåg, när rockhistorien ändå bjuder på så många pedofiler och våldtäktsmän.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG