Malmö är så bajsnödigt att jag dör

11:23 25 Jul 2016

Jag och snygg-Becca drog ner till Malmö över en helg för att hälsa på min kompis kaos-Mikaela. Mikaela är en av de roligaste personerna jag känner så det hela verkade lovande. Jag hade dessutom väldigt höga förväntningar på Malmö. Som en blandning av Stockholm och Berlin. Pulserande svartklubbsliv och allt sånt.

Och jag måste säga att jag älskar Malmö som stad. Att hela stan sitter ihop är på något sätt unikt för Sverige. Folk brukar beskriva Malmö som kontinentaaaaaalt och så är det ju! Stockholm kan kännas extremt segregerat, och då menar jag inte enbart på ett socioekonomiskt (nu blire fancy words) plan, utan även på ett människotypplan. Hippa människor på söder och backslick på Östermalm, barnfamiljer på Kungsholmen osv. Malmö känns som ett virrvarrr av allt och det älskar jag.

Problemet med Malmö är uppenbarligen människorna. Jag har varit där en helg så det kanske är dumt att generalisera men bajsnödigheten ligger som en våt filt över Malmö. Jag och snygg-Becca älskar att dansa. Det gjorde vi som fan båda kvällarna men det ledde mest till snea blickar.

Värst var på ett open air. Är inte Open Airs väldigt tråkigt?? Vi kom dit och var aspeppade men vi möttes bara av ett tiotal svala människor som stod och nickade huvudet framför en DJ. Nu kanske det inte är unikt för Malmö, så för att sätta fingret på bajsnödigheten i staden: Jag har en kompis som blev anklagad för att vara homofob för att hon tyckte att franska ”låter fjolligt”. Alltså herregud. 

Tacka gudarna för Stockholm. Här har det på senaste tid växt fram någon slags nyironisk våg där det viktigaste inte är att tycka saker om allt eller ens tycka rätt saker utan att kunna driva om saker. Den självdistansen är SÅ nyttig och gör ALLT mycket roligare.

Kvällen på svartklubben slutade med att kaos-Mikaela klev på något som gjorde att hon började blöda lite i foten. Mikaela, som är hysterisk hypokondriker, var 05.00 övertygad att hon hade klivit på en kanyl och fått aids. När hon skulle undersöka sin fot ramlade hon baklänges rakt ner i ett snår och nu har hon rivsår över hela kroppen. Jag älskar dig Mikaela!!!!

Malmö, vi ses när du dragit ut den där feta pinnen du har i röven.

/ Filip

hipstermollan

7 kommentarer | “Malmö är så bajsnödigt att jag dör”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Hille skriver:

    Hahaha åh nejjj, som malmöbo är detta förstås extremt sorglig läsning. Vi får skärpa oss. Obs dock att jag måste fråga om de här stroppiga osköna typerna var inflyttade malmöiter (likt din vän?)? Av alla riktigt jobbiga, stela alt dryga personer jag träffat här nere har majoriteten varit stockholmare och 100% växt upp norr om Osby. Kan ni snälla kommunicera ut ert nya självdistansdekret även till exil-stockholmarna nere i syd?? (Vem tar annars ansvar för dem????)

  2. Björnen skriver:

    Detsamma gäller Stockholm, Hille. De mest dryga, distanslösa (och hipsteraktiga) är de inflyttade. Speciellt ironiskt blir det när man beger sig utanför Stockholm och möter folks fördomar om stockholmare. Det de egentligen avskyr är de egna som lämnat hembygden.

  3. Blodkorven skriver:

    Tramsigt skrivet. Men jättecoolt att ni gick på svartklubb

  4. Patte skriver:

    Haha, skönt. Då behöver ni aldrig komma till Malmö igen. Säger lite sig själv, har man ingen koll på vilka klubbar som gäller så hamnar man på de fattigaste.

  5. John skriver:

    Du är Henrik Möller-filmen ”mysigt på Möllan” personifierat. Du var på open air, klart det blir så då. Ingen går dit, förutom möjligtvis stockholmare med liberala popband.

    1. sofie skriver:

      Bajsnödiga, som sagt.

  6. malin skriver:

    alltså detta inlägg så meningslöst?! vad vill du säga?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG