Lite puttrig lifestyle från mitt life

2:56 19 Okt 2016

NU BLIR DET LIFESTYLE:

Jaha. Här sitter jag och mumsar bulle i Sveriges Radios korridorer. Torr som en KDU:are på ecstasy och det är ju alltid tråkigt. Men inget att gnälla om. Det kommer FLER bullar har jag alltid sagt. Det finns dessutom värre saker: klåda, Annie Lööfs ögon och dåligt belysta bowlinghallar.

Vad händer i mitt liv då? Jo, tackar som frågar: Jag åker tåg till olika städer och skojar. Jag var i Karlstad förra veckan och jävlarimej vad trevliga dom är i Karlstad. Varför är dom så jävla trevliga? Vad fan vet dom som inte vi vet?

Annars är jag mest hemma hos min tjej och gosar med hennes katter. Skriver olika skoj till olika saker. På söndag ska jag åka på semester. Harrejävlar. Jag kan inte minnas sist jag hade en semester. Det måste ha varit i början av 00-talet då jag var två dagar på en kursgård i Brömsebro. Minigolf och isglass. Det var underbart. Denna gången ska jag åka till hemlig ort (BARCELONA! FAN!) och njuta av livet (vinet) och inte göra nånting alls. Jag har försökt läsa ut Paul Austers New York-triologi sedan årsskiftet. Jag är på sidan 34. Jag somnar bara jag kollar på boken. Jag vet inte om det är för att den är dålig eller för att jag är så trött. Det torde va det sistnämnda va?

Jag läste Liv Strömqvist nya bok som jag fick signerad på bokmässan. Hon sa att hon läst min blogg och att hon gillar den. Det kändes som att bli adlad. NOT SO HUMLE BRAG BITCHES!!!

Boken var fantastisk. Den bästa jag läst i år. Nu har jag jag ju bara läst den då men ändå.

Eller förresten jag har ju hittat flera böcker av den store Tore Wretman hemma i min tjejs lägenhet. Dom tillhör hennes bror som är gourmand. Han har egen kött-termometer och använder färska örter i maten. Sånt man bara ser på bio. I förrgår lagade han en hel jävla anka. Det var jättegott även för mig som vegetarian. Det hade man aldrig kunnat tro när man var liten och läste Kalle Pocket att “den jäveln kommer ligga i min mage om 20 år och långsamt förvandlas till bajs”.

Tore Wretman var nån slags mästerkocken i stövlarna tror jag. Han älskade det franska köket och har skrivit kokböcker som mer liknar essäsamlingar om käk med lite olika rövarhistorier från olika middagar han varit på. Det är jättehärligt. Idag läste jag helt kapitel om hur bröd funkar i Frankrike. Min flickväns bror var på nån slags hyllningskväll till honom på kanske Riche (?) för ett tag sedan och efter en sjuhelvetes måltid fick dom in varsin skål med lakritsbåtar som var den store Tores guilty pleasure. Det var fint tycker jag.

Så skriv nu ut detta inlägget och börja tapetsera om hemma. Så syns vi ute på vägarna.

tore-wretman-600-standing

Foto: Björn Lindberg/TT

Nästa vecka: Content

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG