Om hur Notch kan gå från emo techguy till typ Raoul Wallenberg

12:06 7 Sep 2015

Jag tror inte att det är en överdrift att säga att Markus Persson är en av världens mest inflytelserika svenskar just nu. Och allt tack vare ett litet spel han petade ihop för ett par år sedan. Minecraft hette det, ett spel som förändrat spelbranschen och spelmediet i grunden. Och gjorde Persson oerhört rik.

Allt det där vet vi redan. Men under de senaste veckorna har vi också lärt oss lite mer om personen bakom/under den där hatten. Persson har alltid varit öppen och ärlig, både i intervjuer och i sin nättillvaro. Mitt intryck av honom (efter att ha träffat honom en gång bara) är att han förhållit sig lugn och sansad genom hela den här tornadon av galenskap som pågått sedan Minecraft exploderade. Nu twittrar han naket och ärligt om sina livsproblem. Om hur de snabba rikedomarna påverkat hans privatliv negativt. Brustna hjärtan, ensamhet – allmänmänskliga problem som vi alla på något sätt kan relatera till. Enda skillnaden är att Persson kan torka tårarna med 500 dollarssedlar, om han vill. Och få livsråd från Snoop Dogg.

notch-knark.png
(Menar Markus att han gillar LSD här? Jag förstår inte)

Det senaste i flödet är att Markus Persson bestämt sig för att hjälpa till att lösa flyktingkatastrofen i Medelhavet. Och han gör det genom att försöka vinna budgivningen om Henrik Schyfferts och Johan Rheborgs Stå upp-initiativ. I skrivande stund är budgivningen uppe i dryga 350 000 kronor.

notch-budgivning.png
(Vem är egentligen Ebbasmamma_2008?)

Det är råfint att folk engagerar sig. Och det är ju bara en bonus om en får resa till LA samtidigt. Eller får se på en rolig ståuppshow.

notch-schyffert.png

Visst är det lätt för oss ”vanliga” människor att teoretisera om vad vi skulle kunna göra om vi var ekonomiskt oberoende. Men föreställ dig skillnaden du skulle kunna göra om du sålt ditt företag och fått typ 10 miljarder kronor för det. Kanske skulle du köpa ett hus som Beyonce och Jay-Z var intressenter på, för typ 500 miljoner kronor? Säkert. Men föreställ dig vad som skulle hända om du la lika mycket på att hjälpa människor i nöd? 350 000 kronor (eller vad nu taket för Notchs bud är) är ju typ fickludd för den killen. Vad kostar det att hyra en Finlands-färja i ett par månader? Markus ”Notch” Persson skulle gå från att vara en vanlig techsnubbe med kärleksproblem (som visserligen redan gör gott med sina pengar) till typ… Raoul Wallenberg. Snacka om att skapa mening i sitt liv, liksom.

(Här kan DUstödja UNHCR)

2 kommentarer | “Om hur Notch kan gå från emo techguy till typ Raoul Wallenberg”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Kevin Martin skriver:

    Raoul Gustaf Wallenberg was a Swedish architect, businessman, diplomat, and humanitarian. He saved thousands of Jews in German-occupied Hungary during the Holocaust.

    Professional Cleaning Services in Billings MT

  2. It seems like there might be a bit of ambiguity or a missing context in your query regarding ”Notch.” If you are referring to Markus Persson, also known as ”Notch,” the creator of Minecraft, and you have a specific question or topic in mind, please provide more details so I can offer relevant information or comments. Whether you’re asking about his career, personal life, or another aspect, additional context would be helpful.

    If you are looking for more jobs then visit our website.uae recruitment agencies in pakistan.Thank you!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG