Niklas Strömstedt

9:58 9 Nov 2015

Att Niklas Strömstedt skulle få såväl ros som ris efter sitt framträdande i Jenny Berggrens avsnitt av Så mycket bättre kom väl inte direkt som en överraskning för någon. Det är just därför jag tycker det är så oerhört modigt och bra att inte bara göra något så meningsfullt av sina minuter på bästa sändningstid, utan dessutom följa upp det med ett längre uttalande på sin facebooksida direkt efter programmet. 

Lika uppgiven som jag blir av kommentarer av typen: Hur många invandrare har du tagit in i ditt hem Niclas???? Men du vågar väl inte ta in nån i din fashionabla hus i skärgården . Sjunga går bra, men att sen gå till handling är visst svårare för er rika svin.”, lika glad blir jag av att de är i klar minoritet jämfört med alla positiva kommentarer på och delningar av samma inlägg. 

Samtidigt som jag läser igenom kommentarerna i den tråden följer jag emellertid med lika delar intresse och uppgivenhet flera trådar på Sundsvalls Tidnings facebooksida som handlar om turerna kring bussen som gick till flyktingboendet Viskan. Samtliga inlägg svämmas över av kommentarer som är så pass grova att tidningens medarbetare får jobba i skift med att moderera dem. Här är de medmänskliga (eller ens mänskliga) rösterna i minoritet. Och det piskas upp en stämning som är i det närmaste hatisk. 

Fram till Strömstedts framträdande i lördags gick avsnittet mot att bli ett av de tråkigaste i programmets historia, och på tre minuter vändes det till det kanske viktigaste. 

Läs hela inlägget här, och se Niklas Strömstedts tolkning av Happy Nation här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG