Henrik Berggren på Gröna Lund

11:53 26 Maj 2017

Det var med blandade känslor jag begav mig mot Gröna Lund inför Henrik Berggrens turnépremiär i onsdags, ironiskt nog efter en dagstripp till Göteborg. De (känslorna) var blandade på grund av en viss nervositet över hur materialet och kanske framför allt framförandet av detsamma skulle stå sig mot förväntningarna och mina minnen. Oron visade sig vara helt obefogad.

Precis på utsatt tid kliver han på, flankerad av ett kompband bestående av delar av 5-6 av 90-talets bästa grupper. Och det visar sig vara förvånansvärt tight, med några få tekniska snedsteg i Whirlwind och I’ll be gone, men snedstegen blir tillsammans med den nästan fem minuter långa väntan som uppstår när Henrik försvinner in bakom scenen efter Run, Andy, Run, faktiskt det som skapar BD-nerv genom hela spelningen.

Slutspurten med fyra BD-klassiker hade kunnat kännas väl nostalgisk, om det inte var så att det faktisk var fyra hart när obligatoriska låtar som behövde spelas för att konserten skulle kännas komplett (han kunde ju inte INTE ha spelat Shoreline).

Allt som allt en perfekt fulländad turnépremiär, och när Henrik till och med dyker upp på efterfesten samtidig som Yvonne tar hand om skivspelandet blir kvällen fanimej komplett.

Låtlista Turnépremiären 24/5

Hold On To Your Dreams
When We Were Winning
You Wore the Crown; I Played the Clown
Happy People Never Fantasize
Run, Andy, Run
To My Brother, Johnny
Thirst For Life
Wild Child
Whirlwind
Shoreline
No Time For Us
I’ll Be Gone
Work

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG