Recension av Spotifys lyxversion: ”Spotify Premium”

3:48 23 Apr 2016

cuenta-premium-de-spotify

Jag har aldrig tidigare haft Spotify Premium. I stället har jag pendlat mellan gratisversionen av Spotify och spellistor på Youtube. Det har aldrig känts som rätt läge att slå till helt enkelt. Jag har avvaktat. Delvis för att jag trivs hyfsat bra med reklamavbrotten. De bryter av och ger andrum. Och det kan vara skönt att längta efter och sakna musiken. Reklamen hjälper mig att förstå musikens värde genom att markera dess ändlighet.

Men nu bestämde jag mig ändå för att testa den lyxigare versionen av Spotify och tänkte att jag skulle skriva en recension av upplevelsen och skicka in till Businessclass.se, den webbplats som annars företrädesvis testar affärsklasser hos flygbolag. Dessvärre fick jag inget svar, så nu publicerar jag härmed recensionen i bloggen i stället.

Det första som slår mig när jag kommer in i programmet är att musikutrymmet är mycket större än vad man är van vid från Spotifys ekonomiklass. Man kan lyssna på musik helt utan avbrott från diverse varumärken som sänder ut budskap. Det är en sömlös upplevelse.

Samtidigt öppnade Premiumversionen upp för Spotify Connect, en funktion som gör att jag nu kan koppla ihop högtalarna Samsung M5 och Samsung M7 på kontoret och skapa en ”multiroomupplevelse”. Lyxigt och generöst!

Desto sämre är det med maten. För 99 kronor i månaden tycker man att de hade kunnat bjuda på en kaka eller något. En liten biskvi hade väl inte varit för mycket begärt? Musikupplevelser förhöjs av mat, men det har Spotify tyvärr inte tänkt in ens i premiumversionen.

Att kunna lyssna offline är behagligt. Det skänker trygghet i en tillvaro där man tidigare har haft en, förvisso lågintensiv, men ändå ständigt gnagande oro för att hamna i radioskugga.

Kostnaden, 99 kronor i månaden, är överkomlig och prisvärd om man lyssnar mycket. För mig som är bipolär musiklyssnare, vissa perioder vill jag lyssna på musik hela tiden och andra perioder inte överhuvudtaget, så kommer jag nog fortsätta köpa in Spotify Premium under vissa perioder, men inte alltid.

Sammanfattningsvis ger jag Spotify Premium-upplevelsen 4 av 5 i betyg. Vill man kosta på sig en business class-upplevelse så är Spotifys erbjudande inget dåligt alternativ.

2 kommentarer | “Recension av Spotifys lyxversion: ”Spotify Premium””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Tompa skriver:

    Tack för ett bra reportage från din navel.

  2. Marsflickan skriver:

    Hejsan, bra skrivet! Själv använder jag spotify premium men tänker testa Apple Music då man kan skapa ett konto för hela familjen vilket kommer att dra ner kostaden. Har du provat Apple Music? Vad tycker du om de?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG