Dricksvattnet på Gotland är en katastrof

4:05 7 Jul 2016

xguteleaks-logo.png.pagespeed.ic.5USGHWIh72

Att WaterAid inte har riktat sina katastrofinsatser mot Gotland är svårbegripligt. Dricksvattnet här är, namnet till trots, odrickbart. Det finns nog inte ett enda land i världen utanför Afrika söder om Sahara som har lika dålig vattenkvalitet som Visby med omnejd. Att Region Gotland inte gör något åt att vattnet smakar ”vattenpöl på vältrafikerad väg” är inget annat än en skandal. Detta tycker jag att samtliga nästan 4 000 almedalsseminarier nästa år borde handla om.

2 kommentarer | “Dricksvattnet på Gotland är en katastrof”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sara skriver:

    Det beror ju på att de typ inte har något grundvatten kvar? Och fastlandet som är närmast är ju i samma situation så kan ju inte direkt ta vatten från dem. Så Region Gotland jobbar nog för fullt ska du se, men en LÅNGSIKTIGT hållbar lösning.

    Tror inte direkt att WaterAid kan stoppa klimatförändringarna som gör att det regnar allt mindre på Gotland och omgivande delar av landet. Eller för den delen trolla fram mer grundvatten. Eller göra det möjligt att dricka det omgivande havsvattnet.

    1. E skriver:

      Avsaltningsanläggningen i Herrvik funkar ju, det är ju trots allt bräckvatten mer eller mindre i hela Östersjön. Så nog kan dom avsalta sig till bra vatten och bättre grundvatten nivåer, men det är klart det här borde ju vara en varning till alla som vill dika ut våtmarker, vilket dom gjort på Gotland.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg