Jolt Cola

Jolt Cola gör comeback

15:31 18 Sep 2017

Extra extra, hör upp! Efter att ha lyst med sin frånvaro i några år står det nu klart att den kultförklarade läskedrycken Jolt Cola snart återvänder till den svenska marknaden.

Jolt Cola föddes 1985 i  USA, och var då med sin slogan ”all the sugar, twice the caffeine” tänkt att attrahera studenter och unga arbetsmyror. I Sverige har drycken dock sedan den lanserades här 1995 varit starkt förknippad med datornörderi av olika slag, då det varit go to-drycken vid LAN-träffar av olika slag. Drycken blev snabbt populär och försäljningen ökade hela tiden, men för några år sedan ändrades ägarstrukturen och exporten till Norden blev lidande.

Jolt Cola

Det är familjeföretaget Gray’s American Stores som kommer att stå för distribueringen när läsken nu återvänder, och i pressmeddelandet som skickades ut för att tillkännage nyheten gick att läsa att hela trettio procent av den totala försäljningen försäljningen varje år när det begav sig var under LAN-festen Dreamhack.

”På många stora sajter för spel och IT-folk blev det glada tillrop när jag gick ut med information om Jolts återkomst, särskilt bland kodareliten och de som deltar på bland annat Dreamhack. Vi har en stor hängiven grupp som kommer att vara snabba på att köpa upp Jolt inför spelmässor och fritiden”, berättar Emily Gray, som är PR-ansvarig på Gray’s, i pressmeddelandet.

Kreationer gjorda av tomma Jolt Cola-burkar på DreamHackBilden ovan är hämtad från en gammal version av DreamHacks websida (Tack internet archive!)

Jolt Colan kommer att säljas enligt orginalrecept och med sin utsprungliga burkdesign, och kommer finnas i välsorterade butiker och på nätet under senare delen av oktober/början på november.

/Slaktarn

En kommentar | “Jolt Cola gör comeback”

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg