Kycklingen

18:12 19 Jan 2017

I influensans vidriga klor ligger jag här, platt på rygg sedan två dagar. Utöver att hosta, gnälla och äta värktabletter har temat för denna sjukdomsperiod varit två saker: kolla på serier som handlar om ladies  och äta kyckling.

Ja, kyckling. Innan insjuknandet lyckades jag med en tajming som var som en mirakulös skänk från ovan investera i en hel kyckling. Denna bar jag hem och kokade buljong på, som värsta supermänniskan, så nu har jag både buljong och en stor mängd kyckling. Effekt = obegränsad tillgång till ramen med kyckling och kycklingmackor i ändlös variation, vilket ju alla vet är matvärldens motsvarighet till penicillinet.

k1

Kycklingbröst är i all sin milda menlöshet den perfekta bäraren av andra smaker. I en röra med creme fraiche, skivade cornichons och dijonsenap tillexempel, eller uppradad på ett knäckebröd toppad med en salsa på ananas, vårlök, limejuice, färsk koriander och mycket röd chili. Kycklinglår däremot passar utmärkt som de är i en soppa, kompett med nudlar och gochujangfräst svamp.

k2

Nu ska jag återgå till lidandet och kvinnoserierna. Bless you.

/Slaktarn

En kommentar | “Kycklingen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Frida skriver:

    Ånej, krya på dig! Fast som läsare uppskattar jag ju den här typen av matkunskap sprungen ur sjukdom…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg