Tunnbrödsrullen

12:32 25 Maj 2017

Inte svårt att detektera återkommande teman i senaste tidens matlagning: saker inslagna i bröd, och korv. Idag, ledig och på grund av detta kvar i sängen tills kroppen kräver lunchmat snarare än frukostmat, blev dagens första måltid en korv-och-mos-upplevelse. Jag gick upp, skalade snabbt ett gäng potatisar och satte på spisen, gjorde kaffe, och tog med mig koppen att dricka i sängen medan potatisen gjorde sitt bästa för att bli mosvänlig i sitt kokvatten. Tjugo minuter av Harry Potter i ljudboksformat (känner att det finns ett blogginlägg här, maten i HP?) och bryggkaffe med mjölk senare tog jag mig åter in i köket för att preparera resten av rätten.

Jag påbörjade stekning av två isterband från undersåker, och rev under tiden morötter och blandade med salladslök, svartpeppar och en skvätt vinäger, tog fram två olika sorters senap, rostad lök, samt mitt enorma stash av inlagd rödlök (kvar från ett födelsedagsfirande med hamburgarinslag för några helger sedan). Jag hällde de kokta potatisarna i ett durkslag, smälte en monstruöst stor klick smör tillsammans med mjölk, lade till vitpeppar och lite salt, och hällde ner potatisen i sörjan för att med elvispens hjälp omvandla alltsammans till mos. Sedan var det bara att plocka fram ett tunnbröd och påbörja monteringsarbetet.

tunnbrödsrulle med isterband från undersåker

tunnbrödsrulle med isterband från undersåker

Och, voilà! Vi har en tunnbrödsrulle. Nu: tillbaka till HP och hans omättliga försök att framkalla en fungerande patronus. Hurra för denna morgon.

/Slaktarn

6 kommentarer | “Tunnbrödsrullen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Frida skriver:

    Hur kommer det sig att du är så bra på matlagning och så intresserad av mat? När jag känner mig rrrrriktigt påhittig på morgonen gör jag äggröra, det är typ tre ingredienser om man räknar in smör. (Och då är jag ändå rätt road av matlagning, men jag skulle aldrig snyta ur mig den där kål…grytan du skrev om för ett tag sedan, eller ens komma på tanken att steka isterband och koka potatis till frukost).

  2. Anna skriver:

    HP-matinlägg JA TACK

  3. Maja skriver:

    JAAAAAA HP-MATINLÄGG <3

  4. Josefine skriver:

    Ja, HP-mat vill en ju förkovra sig i!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG