Annons
Annons
9:00 7 Maj 2015


Inte okej.

Tes:
Bananer är löjlig mat.

Bevis:
1. Man halkar på bananskal
2. Det är barnmat och apmat
3. Bananer är impopulära på grund av att de oftast odlas oetiskt
4. Bananen har en ovärdig form
5. Det finns ingen maträtt där bananen passar in (till skillnad från många andra frukter). Undantaget skulle väl vara nån sån där banan/curryanrättning, men ursäkta mig, det är faktiskt inte okej.
6. Slutligen: Man känner sig fånig när man äter banan i det offentliga rummet

/Slaktarn

9:01 6 Maj 2015

När jag sticker kniven i mozzarellaförpackningen och vattnet rinner ut skriker jag alltid: VATTNET GÅR!!! även om ingen är i rummet. Det är helt enkelt omöjligt att motstå. Visste ni förresten att mozzarella + italienska maffian = sant? Nå, i vissa fall åtminstone. I juli 2012 arresterades Giuseppe Mandara, boss över Italiens största mozzarellaproduktion, för samröre med Camorramaffian. Dessutom har han sett till att sälja buffelmozzarella som i självaverket är utblandad med komjölk för att casha in extra. Här leds han mot en polisbil av två poliser medan han mycket maffiosoaktigt blossar på sin cigarr.

/Slaktarn

Annons
2:20 5 Maj 2015

Riris galablåsa inatt visade sig bli ett mycket matvänlig meme

Annons

Hallå där. Jag hade tänkt gå till Solde och jobba men insåg att jag inte är up for att sitta och balansera på en sån där hög pall. Drabbades av spontanitet och gick istället till nyöppnade Condeco alldeles bredvid. Det är en kafékedja med rötterna i Göteborg. Visade sig vara svinstort och extremt jobbvänligt (eluttag vid varje bord! yeah!).

Plus: Jobbvänligt, mycket plats, ganska god tonfiskmacka, serverar vin (och har en soft uteservering vid kanalen), god och billig lunchbuffé.
Minus: Lifestyleiga citronträd som får stället att påminna lite om typ Vapiano, jättestora lampskärmar klädda med säckväv, rätt mycket arga bäbisar, vissa saker kostar en miljard (tex smoothie).

Minns den där sommaren när grillad majs fick nytt värde för mig. Ofta när man får in nytt blod i vänkretsen följer det även med några droppar nytt blod in i ens matlagning, och just den mexikanska gatumatsmajs jag beskriver nedan är en sådan rätt. När majs är gott är det fan så jäkla gott. Här kommer två goda saker du kan göra med majs:

1. Mexikansk majs! Skölj majskolvarna i sin blast i kallt vatten, lägg på en varm grill. Låt de ligga där i fem-tio minuter. Plocka upp och dra av blasten från kolvarna och pensla på rikligt med smör som du blandat cayennepeppar i eller valfri mer autentisk chiliflinga i. Lägg tillbaka på grillen och låt de få önskad färg. Plocka upp kolvarna, pensla på mer smör, ös på riven parmesanost och pressa över lime.

2. Rostade färska majskorn. Skala majskolven och skär alla kornen av den. Lägg ut på ett bakplåtspapper och en aning olivolja över och strö med flingsalt. Rosta i ugnen på 200 grader tills de är gyllene. Ät till vad som helst!

Som vanligt när jag en liten förhoppning om att det jag delat med mig ska generera att ni vill dela med er av era bästa tips. Hit me tack.
/Slaktarn

Annons
Annons