Annons
Annons
12:29 21 Jun 2016

FullSizeRender-1

Förra året blev vår podd 1000 modiga frågor nominerade till Stora Radiopriset i kategorin Årets folkbildare. Och i natt fick vi brons i New York Festivals world’s best radio programs. Alltså världens största radiotävling! Inte illa pinkat.

Skärmavbild 2016-06-21 kl. 12.21.01

 

12:45 16 Jun 2016

Okej, let’s lista! Denna är stulen. Som vanligt.

1. Hur gammal är du? 32, 33 i november. 
2. Hur gammal känner du dig? Typ 27.
3. Vad har du gjort i dag? Vaknat, käkat frukost, fakturerat, chattat, pillat med datorn.
4. Vilken film såg du senast? Såg om Maleficent igår och förundrades ännu en gång över 1. Varför prinsen behöver vara med i sista scenen. Helt menlöst! 2. Varför sagoprinsar alltid har samma frisyr genom hela livet.
5. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför? Har gått från att vara melankolisk höstperson till hoppfull vårperson. Gillar känslan av att allt det bästa är framför en.
6. Är du besatt av någonting? Alldeles för många saker. Allt från råbiffen på Bananas och min cykel till senaste säsongen av Bachelorette och Pepsi Max. Just nu den här här låten:

7. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Hänger i min soffa. Den e go.
8. Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig? 1.Tydligen livrädd för allt som bor under havsytan. Var på Naturhistoriska igår och fick så starka kväljningar av fiskarna och bläckfisken att jag var tvungen att gå ut för att inte kräkas. 2. Har ett blått födelsemärke på mitt smalben. 3. Har Spindelmannen-snabba reflexer. 
9. När vaknade du i dag? 08.15.
10. Vilken är din favorithögtid? Midsommar! Har alltid tyckt det har varit jobbigt innan med förväntningar och halva planer, men sedan några år tillbaka firar jag med samma gäng på samma plats och då blir det en helt annan grej.
IMG_6624
11. Om du fick beskriva en perfekt dag, hur skulle den då vara?
Jag älskar dagar som känns som sommarlov. Alltså att man hittar på massa olika spontana saker i ett stort gäng som bara blir fler och fler. Att man flyttar sig mellan olika ställen och fler hakar på. Kanske frukost ute, hänga i park, bada, uteservering, fest, nattbad och promenad hem i soluppgången.
12. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Någonstans där det inte regnar utan känns som 16 juni borde.
13. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Hurgada.
14. Hur vill du tillbringa din pension?
Jag drömmer om att gå ihop med ett stort gäng vänner och köpa ett stort lägenhetshus där vi alla har varsin lägenhet. Så vi kan hänga tillsammans men också vara ifred när vi vill. 
15. Vad lyssnar du på just nu? Unbreakable Kimmy Schmidt är på i bakgrunden. Fattar inte riktigt varför folk gillar den, den lossnar ju aldrig?
16. Har du någon gång brutit ett ben? Jepp. Nyckelbenet när jag snodde en cykel i nian. Rätt åt mig. 
17. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? Mjölk, citron, citronpeppar, turkisk yoghurt och grönsaksbuljong.
18. Vad är du på för humör just nu? Lagom. Lite stressad för jag tänkte hinna göra massa saker innan jag spelar skivor med Aurora på Boulebar Tanto ikväll och den här listan tar aldrig slut.
19. Vilka världsdelar har du varit i? Europa och Asien.
FullSizeRender
20. Snarkar du? Om jag är täppt, annars inte. 
21. Vilka yrken har du provat på? Butiksbiträde, kassapersonalninja (var så sjukt snabb på PLU-koderna), sålt tidningar i trappuppgångar för en tia och mötts av en miljard män som öppnar ytterdörren i bara kallingar, servitris, lärarvikarie, marknadsundersökare (sån som ringer folk och ställer frågor), museipedagog, föreläsare, projektledare, castare, Community Manager, DJ och programledare. Säkert nåt mer som jag glömt.
22. Hur går du helst klädd? Tajts och nåt stort sjok, det känns minst.
23. Vilket stjärntecken är du född i? Skytten.
24. Vilket är ditt favoritgodis? Dragster, de där svinsura däcken som känns som att tänderna ska falla ur och mjölkchoklad.
25. Vad sa du senast? Godnatt.
26. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Svenska, ensemble och drama.
27. Vilken är din favoritaffär? Ingen? Är sämst på att handla saker eller kläder.
28. Vad har du i dina fickor? Inget.
29. Vad köpte du senast? Mat.
30. Hur många gånger har du flyttat? Ca en driljon. 
31. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? En helikopter, en helikopterpilot och snus. 
32. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska, även om jag får panik om jag inte gör något av dagen.
33. Senaste filmen du såg på bio? Jag kommer verkligen inte ihåg. Ytterligare en sak man kanske inte vet om mig (om man inte har träffat mig mer än en gång): jag har sämst minne!
34. Har du blivit sydd någon gång? Nope.
35. Vad åt du till frukost?  Tunnbröd och ost
36. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Jag var 22. Jobbade på Världskulturmuseet, bodde i Göteborg och kände min nog rätt ball.
37. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Jacob tog världens omväg för att hämta en jacka och halsduk till mig när jag spelade skivor på Ljunggrens takterass och frös arslet av mig. <3
38. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? På hyllan ovanför sängen.
39. Vad var det sista du åt? Frukost.
IMG_6492
40. Är du blyg? Nej inte alls. Ibland tror jag kanske jag uppfattas som blyg, men helt ärligt handlar det nog snarare om att orken inte alltid är där.
41. Vad heter du i andra namn? Har inget mellannamn, men jag heter Soraya Glenn Hashim på Facebook och folk verkar tro att det är mitt riktiga mellannamn. Det är det alltså ej, jag bara råkar vara från Göteborg.
42. Har du varit med om en bilolycka? Nej. Tack och lov.
43. Vilken är den roligaste träningsformen? Gillar att dansa. 
44. Har du några husdjur? Nej, skulle aldrig kunna ta bra ansvar för någon annans liv. Är alldeles för egoistisk. 
45. Vill du gifta dig? Det är inget jag längtar efter, men om det var viktigt för den jag älskar eller om man får feeling, så visst! Hatar ju inte fest direkt.
46. Var växte dina föräldrar upp? Den ena Tehran och den andra vet jag inte riktigt.
47. Har du någon gång ringt polisen? Ja, några gånger. 
48. Har du svenskt ursprung? Nej.
49. Har du, eller har haft, något smeknamn? Ja, några stycken. De används mest av vänner i Göteborg. Soy och Soya är vanligast. Älskar när kompisar börjar använda mina smeknamn eller hittar på nya, det känns så familjärt och mysigt. 
50. Vilka är dina största svagheter? Jag är en stor jävla känslostorm. Jag ältar, tar saker personligt och oroar mig alldeles för mycket. Och omg don’t even get me started on kontrollbehovet. 
10:55 14 Jun 2016

En av mina bästa grejer när jag har några timmar att döda är att se en dokumentär om något långt bort från mitt liv.

Som den om hon som ljög att hon var med i 9/11 eller Guys And Dolls om killar som har relationer med RealDolls. Igår blev det Trophy Kids, en dokumentär (finns på Netflix) om riktiga idiotföräldrar som övercoachar sina barn att bli elitidrottare.

Det här är alltså föräldrar som ser sina barn som investeringar = om barnen inte bli långa nog, starka nog, snabba nog så blir det ett misslyckande för föräldrarna som har investerat både tid och pengar i sina barns framtida karriärer. De skriker, psykar och tvingar barnen på ett sätt som gör att jag vill kasta ut tv:n genom fönstret. I deras egna ögon hjälper och älskar de sina barn. I tittarens ögon gör de allt för att barnen ska hata dem resten av sina liv.

hbo-sop-trophy-kids-2-thumb-600x340

Jag vet att detta finns på alla platser som drivs av tävling och talang, lika väl som jag vet att #inteallatalangbarnsföräldrar. Men det fick mig att tänka en vända till på alla talangbarn som jag älskar att se klipp på. Och ännu mer på alla talangbarn som inte blir några Facebook-klipp, alla tvåorna och treorna och tiorna och tjugofemmorna. Alla de som inte blir Beyoncé eller får hänga med Ellen Degeneres och LL Cool J.

Med magknip och kräksmak i munnen rekommenderar jag er ändå att kolla in Trophy Kids. Och kanske skippa en träning eller femton, käka en glass i solen och hänga med era kompisar istället. Njut av att du aldrig kommer bli bäst. Leve medelmåttan!

11:42 12 Jun 2016

  1. Sluta fejka att jag har läst Anna Karenina, Brott och Straff och Bröderna Karamazov och läsa dem på riktigt.
  2. Lära mig hela Euphoriadansen.
  3. Lära mig rappa Men in Black.

Hashim out.

11:24 11 Jun 2016

Åh jag är så lycklig, jag har blivit med världens vackraste cykel! En turkos livsfara som får mig att känna mig som en superhjälte. Ja, jag har en speciell relation till att cykla.

Hur som, det här tipset behöver alla som är på jakt efter en ny cykel i Stockholm få. iRecycle är ett företag som bygger nya cyklar av gamla delar. De köper upp partier av begagnade cyklar från t.ex. polisen och kommunen och sen rustar de upp och säljer vidare. Läste även på deras hemsida att ”Under handledning av våra erfarna mekaniker får även samhällets utstötta en chans tillbaka till arbetsmarknaden genom iRecycle. Grundaren hade själv en svår period i livet och träffade människor i liknande situation. En småstegsspiral nedåt kan göra att det sedan barkar iväg. Vi tror att en utsträckt hand kan göra underverk”.

Aurora och jag gick dit tillsammans och fick kliva ner i ett garage i Vasastan. Väl i verkstaden stod kanske hundra cyklar parkerade och vi fick berätta vad vi var ute efter så fick vi hjälp att leta upp vilka vi skulle ha. Jag såg min cykel med en gång och föll som en fura för henne. Så här såg hon ut från början:

Jag visste att jag ville ha korg och vi snackade om att byta handtag och sadel, fixa med ekrarna och lite sånt. Två dagar senare kunde jag hämta den här skönheten:

IMG_0067

Hur fin? Det kostade ungefär som på Blocket + extra för korg och lås. Plus det göttiga i att någon faktiskt har gått igenom hela cykeln så man vet att allt funkar. Jag är rätt nojig med sånt pga tappade framhjulet i en nedförsbacke när jag var 15 år.

Så förlåt Stockholm, men nu har de här två idioterna inte bara fötter att dumma sig på, utan även cyklar.

IMG_1390

Annons