”Du förstår ni svarta kan man ju inte lita på. Ni säger en sak och det blir en annan sak”

3:00 31 Maj 2014

Sedan jag skrev förra mega-inlägget som blev två inlägg har jag fått många kommentarer i stil med ”Fast du ser väl att vi är många som inte tycker rasismens framfart är okej?” Typ: Men se det positiva :) Jag känner spontant nej. Alltså jag ser att vi är många, men jag undrar varför vi inte är fler? Jag kan liksom inte vara tacksam för att folk inte är rasister. Det är att sätta ribban lite väl lågt.

Bestämde mig imorse för att försöka att inte tänka på rasisim idag. Gick förbi min snusgubbe på väg ner på stan. Han tjoar alltid HEJ HABIBI! när jag kommer in, det är fint. Jag frågade hur det är med honom och han berättade att några nazister hade kommit in i hans butik igår och ställt sig och skrikit och hotat. Han hade stått helt still för att inte provocera. För. att. inte. provocera. <– att jag ens behöver skriva detta? När nazisterna gått ut ur butiken där han var helt ensam ringde han polisen. Det tog dem 4 timmar att dyka upp. Vad händer nästa gång nazisterna kommer in? När de tar steget längre och vill göra något mer än att bara manifestera makt och pinka revir? Han sa åt mig att vara försiktig, att inte gå ensam någonstans. Jag sa att jag ska. Jag sa detsamma till honom och gick ner i tunnelbanan och tänkte, fast han är ju ensam i sin butik. Han står ju där alldeles själv hela dagarna. Vem ska skydda honom när polisen inte kommer på fyra timmar fast närmaste polisstation tar högst 10 minuter att promenera till om man går sitt långsammaste?

Kom hem och scrollade igenom mitt facebookflöde. Såg att en kompis länkat till den här artikeln. En kille går in på Kappahl och lägger undan ett par shorts, dagen efter när han ska hämta dem finns de inte kvar. Expediten säger: ”Du förstår ni svarta kan man ju inte lita på. Ni säger en sak och det blir en annan sak”

När Expressen frågar ut Kappahls regionchef Monica Lindh säger hon: ”Det är tråkigt att han har uppfattat det så här” SJU GÅNGER!

Det tråkigt att han har uppfattat det så här. Det är tråkigt att han uppfattar att någon säger till honom att man inte kan lita på honom på grund av hans hudfärg. Ja det var ju tråkigt att han UPPFATTADE att den kommentaren var konstig eller rastistisk eller kränkande. Bra jobbat med ursäkten där Kappahl. Kämpa x 7!

Så nej, jag kunde inte inte tänka på det idag heller. Det går inte. Det är överallt, det är hela tiden. Och jag tänker inte gå ner på mina knän och vara tacksam för de som inte är rasistiska, fördomsfulla eller allmänt dumma i huvudet för det är liksom det allra minsta man kan begära av folk – att de beter sig.

2 kommentarer | “”Du förstår ni svarta kan man ju inte lita på. Ni säger en sak och det blir en annan sak””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. rupert skriver:

    Om det stämmer som sägs i artikeln och det dessutom finns oberoende vittnen så måste det DO anmälas direkt, vore ju horribelt om folk behandlades olika pga hudfärg.

  2. le dude skriver:

    Men åh, politiker/kommunikationschefer/medieansvariga/whatever som gått någon utbildning i kommunikation/PR och sedan tillåts deraila samtal och ducka ansvar genom att bete sig som någon slags robotar i samtalet tills dess att den andre samtalsparten ger upp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg