Istanbul

3:18 7 Maj 2014

Tro det eller ej, men jag är i himla Istanbul med Rättviseförmedlingens DJ-kurs. Maja Asperö Lind, Bella Boo och jag har åkt hit för att träffa turkiska DJ:s och tillsammans lära unga tjejer här att spela och skapa nätverk med varandra. 

 

Sent igår kväll vi upphämtade på flygplatsen av en disco-likbils-taxi

Kursen började idag med att Evrim visade deltagarna hur man spelar musik med Traktor (ett dataprogram som jag blev skitsugen på att testa att köra med själv, men orka lägga massa pengar på ljudkort och grejer för att göra snygga mixar../mvh dj låtväljare)

Sen efter att Bella visat tjejerna hur man spelar med vinylskivor käkade vi lunch på det här stället. Alltså maten i den här stan! Min matfanatism är värre än någonsin och att hamna i en stad där man hela tiden går förbi matstånd, restauranger, glassställen, våffelställen, mussel-, frukt- och kastanjeförsäljare är.. Äeh, det är så jag vill lägga mig ner på marken och grina av lycka. ALLT jag ser och känner doften av är i preciiiis min smak. Jag försöker hela tiden sätta ord på varför jag blev helt förälskad i Istanbul sekunden vi kom in i stan med bilen – för det är något alldeles speciellt för mig att vara här. Jag känner typ att jag hamnat rätt. Jag undrar om det inte dels har att göra med maten, men också att jag har känslan av att gå med i strömmen istället för mot den. Kanske för att jag utseendemässigt är del av den stora normen? Folk ser ju typ ut som jag här. Och det känns så annorlunda och… normalt?

Träffade det här paret i lunchrestaurangens kök som lirade luftgitarr på vispen <3 <3 <3 

Utanför en moské hade nån skrivit Her ye youtube: Youtube finns överallt. Jag frågade en av deltagarna om det här med att youtube stängts ner i Turkiet. Hon sa att hon inte trodde det handlade så mycket om att folket inte skulle se videos – utan om att de inte skulle lägga upp egna regimkritiska videos. Men att hon kände att det var så onödigt pga ”det är ju ingen som vill kolla sånt i alla fall. Men när de förbjuder vill man ju inget annat än att se det”.

Maja höll en superbra föreläsning om att skapa kvinnliga nätverk, ha förebilder och mål med sitt spelande och hur viktigt det är att skapa varandras hypear på internet och peppa varandra.

Jag berättade om Rättis och blev snygg på bild

Sen fick tjejerna lära sig taktmixa på cd med hjälp av Utku och ikväll ska de få spela på riktgt på klubb tillsammans med Maja och Bella. Detta är så förbannat coolt! Att något som gått från att sitta i möten och babbla om vad man skulle kunna göra till att vara något vi faktiskt gör. På riktigt – precis just nu!

3 kommentarer | “Istanbul”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. marire skriver:

    å Istanbul… så bra by! reiser tilbake om noen uker; kunne du tenke deg å dele hva den lunchrestauranten med mannen på luftgitar heter? :)

  2. Hej Sonja skriver:

    Fett! 

    Trodde inte att du uppdaterat bloggen på aslänge och hade tänkt gå in och fråga vart du är men så fick jag svar direkt + att jag måste ha missat inlägg i min blogfollowfeed. 

    Heja!

  3. Daglig läsare skriver:

    Åh Istanbul! Jag ska dit för första gången i början på juni och tror- redan innan jag har satt min fot där- att jag kommer att älska det! Har du några tips på ställen som man bara måste besöka? Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG