Känslan när Fredrick Federley sa att Sverigedemokraterna är ett tydligt vänsterparti. I Nicolas Cage-gifar.

3:50 5 Jun 2014

Var med i Partiprogrammet igår.

Spola till 18.02:

– Vänstervågen finns, därför att jag anser att vi bör räkna med Sverigedemokraterna som ett tydligt vänsterparti. De är ett rasistiskt vänsterparti i svensk politik.

För att se min ”samlade” reaktion on the outside, spola till 25.15. Men känsloregistret under tiden detta pågick och jag var ur bild, well.. Låt mig ta hjälp av Nicolas Cage, världens mesta face actor:

Först blev jag ställd:

Sen började det sakta gå in medan jag fortfarande försökte hålla minen:

Kroppen gick emot mig och började reagera med stressryckningar i ögat:

Sen magvärk, svettningar och svårigheter att andas:

Och på insidan:

..som eskalerade:

Och vände till mer… kraft kan vi säga:

Eh-skah-leh-rah-deh:

Vansinnet gjorde ett bekant besök:

Sen när jag plötsligt hörde hur Berhang vände sig upp mot Hanna och mig:

 

 

Allt medan Federley ba:

Gott snack gubbar, gott snack!

9 kommentarer | “Känslan när Fredrick Federley sa att Sverigedemokraterna är ett tydligt vänsterparti. I Nicolas Cage-gifar.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Markus "LAKE" Berglund skriver:

  Nej, ett ”vänsterparti” är SD knappast, men de är inte direkt höger heller. I alla fall inte om man ser till hur deras kandidater och deras partiprogram hamnar i ”The Political Compass”. På en höger-vänsterskala fyller de utrymmet mellan Folkpartiet och Vänsterpartiet. De har alltså mest överlapp med Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Piratpartiet och Centerpartiet.

  Men det är alltså på höger-vänsterskalan. De skiljer sig i att de är mycket mer auktoritära än de flesta andra. (Detta alltså enligt sitt eget partiprogram och enligt de svar deras egna kandidater uppgett i kandidatenkäter.)

  Läs mer här:
  http://opassande.se/2014/05/29/hoger-vanster-fungerar-inte-som-enda-forklaringsmodell-i-dagens-politiska-verklighet/

 2. rupert skriver:

  När vart SD ett högerparti?

 3. Erica Blomberg skriver:

  Att påstå att SD är höger är dock fel. De ligger någonstans runt mitten, med tydlig vänsterpolitik gällande skatter och välfärd. SD är som sossarna under tidigt 60-tal, med en extrem invandringspolitik. Så hur mycket jag än ogillar Vänsterpartiet så måste jag nog vara beredd att hålla med Federley här

 4. Erica Blomberg skriver:

  Edit, menar självklart ”ogillar Centerpartiet” ;)

 5. Joel Persson B skriver:

  Roliga Gifar, men känner att du har lite fel här.
  Jag är vänster, hatar SD men att påpeka att deras politik inte är vänster är fel. Partiet, uppenbart populistiskt, bedriver gammal sossepolitik med rasistiska inslag. I de flesta frågor har de mer gemensamt med S än med M, speciellt i fråga om skatter osv. De är väl mest av allt center (alltså i skalan, inte nyliberala som centerpartiet, men i de ideologiskt viktigaste frågorna lutar de mer åt vänster i i stort sett allt. (förutom invandringen då)

 6. Joanna skriver:

  Det är såklart att SD är ett högerparti. 8-9 av 10 gånger har de röstat med allianspartier i riksdagen. Till EU-valet har de sökt sig till högerkonservativa partier, utöver högerrasistiska partier. Om ni ser till deras politik utöver rasismen, är den liksom alla fascistiska partier, värdekonservativ. Såklart att de, liksom moderaterna vill ge sken av att bry sig om arbetarklassen, men i praktik och teori så är SD så höger de kan bli.

 7. Arsam M skriver:

  Jag håller inte med dig, Jonna. Det en röstar om i riksdagen är knappast så pass ideologiskt buret att det definierar ens åsikter. Kolla bara på SD i Landskrona, de och Socialdemokraterna kommer typ alltid överens.
  SD är folkhemsromantiker ala sossarna och värdekonservativa ala KD. Om jag skulle placera dem någonstans på den politiska skalan så är det strax till höger om sossarna.
  Btw: UKIP är snarare libertarianska än konservativa, kolla deras politik.

 8. Hej Sonja skriver:

  haha oh shit

 9. Jasmin skriver:

  Soraya Hashim, du är så jävla rolig / trogen bloggläsare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp