Svinfluensa

10:50 22 Feb 2016

Ja fy fan vad sjuk jag har varit, det går liksom aldrig över. Under friska perioder tänker jag ändå ganska ofta att det vore lite skönt att bli halvsjuk och få ligga hemma i några dagar och bara kolla tv-serier. Så blev det inte. Jag mådde piss och kollade skitdåliga filmer istället (kan rekommendera exakt ingen av de över 20 filmer jag lyckades klämma i mig, eller jo The Overnight på Netflix kan ni se om ni gillar skruvade indiekomedier och Jason Schwartzman, som man ju gör. Varn för livets största och minsta penisatrapper). Något med sjukhjärnan gjorde att jag inte ens klarade av att se om favoritserier. Tills jag började må lite bättre. Så nu ska ni få två urstarka tips.

The Affair

SHOW_42_34_35_1.eps

The Affair ligger på HBO Nordic och jag rekommenderade den i somras när jag tipsade om tv-serier i P4. Då liksom nu tycker jag att det är en riktigt knullig serie = den bygger upp stämningar på ett urstarkt sätt. Men under andra säsongen så blir den bra på riktigt, eller på fler sätt. När relationerna mellan alla får utvecklas och framför allt när de svikna parternas sidor av saken också börjar skildras. Ja, alltså serien handlar om Noah och Alison som är gifta på varsitt håll men blir kära i varandra och har en – you guessed it – affair. Formen är att vi i nutid möter karaktärerna under ett mordförhör och de tittar tillbaka på hur allt började och var. Först Noah som berättar hur han föll för Alison och andra hälften av varje avsnitt berättar hon sitt perspektiv (okej, ibland berättar hon först). Vilket ju gör att man som tittare inte riktigt vet vad som är sant, de minns saker på olika sätt. Så man måste vara alert. Jag har nog aldrig varit med om en serie som är så här långsam där jag inte plockar upp mobilen hela tiden, men här händer inte det. Mest av allt gillar jag de svikna karaktärerna, Joshua Jackson (alltså Pacey från Dawson’s Creek) och Maura Tierney (Cityakuten) är helt fantastiska. Relationer mellan alla: föräldrar och barn, ex, svärföräldrar, det nya paret – de är så starka, de får ta tid och bli jävligt jobbiga och jag gillar det. Jag gillar att det inte känns som att de bara vevat ihop det här, utan att människorna bakom verkligen har ansträngt sig för att skildra något. Kanske inte så konstigt med serier som In Treatment, House of Cards och How to make it in America på sina CV:n. Aaaa just det, den fick en Golden Globe också för bästa dramaserie. Ja, ni fattar – den här ska ni se!

 

30 grader i februari

svt-30graderifebruari-2015-e00-811a-jpg

Äntligen är den tillbaka, det kan ni inte ha missat! Och jag behöver kanske inte säga så mycket om den för er som såg första säsongen och tyckte om den lika mycket som jag gjorde. Men för er andra som missade den första säsongen så har svt äntligen lyckats ordna så den ligger uppe på play nu. Ni har 180 dagar på er!

Shoutout till när Glenn ska förklara för sin fru Oh att allt är bra (alltså ”dee” på thai) och på den bredaste göteborgskan bräker:

– Jo men det ÄR dee, det är gör-dee! 

Du som skrev detta i manus, gift dig med mig tack.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg