Missa inte när Dr. Martens #StandForSomething-turné intar Debaser Strand på torsdag

7:40 10 Sep 2014

Det klassiska skomärket Dr. Martens har varit med oss länge nu. Den klassiska Bouncing Soles-känga var en andra världskriget-doktors skapelse som sedan fick ett fäste i den brittiska arbetarklassen under 70-talet vilket skulle öppna porten till en blomstrande musikvärld. Om det fanns något alla de unga subkulturernas musikskapande hade gemensamt så var det den luftdämpade sulan som bar dem på scen när genres som ska, punk och många fler tog form. Därför är det mer än passande att Dr. Martens #StandForSomething-turné tar plats på Debaser Strand imorgonkväll.

Turnén har under veckan tagit sig igenom Europa med brittiska Pulled Apart By Horses som headliner. Även ifall deras konserter inte är riktigt så våldsamma som bandnamnet insinuerar kan nog publiken ändå räkna med att Leeds-rockbandet kommer dåna av riff tills varenda bilalarm i Hornstull ljuder och i detta kommer de även assisteras av ett band ifrån Stockholm.  

Söder om Söders egna Holograms bröt någon gång upp låset till en katakomb fylld av mytomspunnen postpunk, försvann in i det mörka och steg efter tre dagar ut i det ljusa som ett tecken på genrens pånyttfödelse. De har hyllats långt utanför hemlandets egna gränser och många verkar vilja jämföra dem med Joy Division. Liknelsen är inte helt odudlig då de lyckas göra musik som känns lika nostalgisk som den är nyskapande. Med deras två album ABC City och Forever har deras stadsflyktiga bombardermang av synthar bland gitarrer gjort dem till ett av vårt lands mest spännande exporter. Imorgon hör du dem tillsammans med Pulled Apart By Horses och Dinosaur Pile-Up – dörrarna öppnas kl. 19, du finner mer information här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg