Lär känna den lovande raptalang Floyd från Atlanta – före resten av världen gör det

5:23 26 Jul 2016

Sommarens stora rapbubblare är Floyd, Atlantas nästa autotunefiltrerade rapexport som dominerar Soundclouds flöden.

Det tåls att upprepa, Atlanta är raps kanske mest potenta stad när det kommer till skapelsen av medryckande traphits. Från den nyligen frisläppta frälsare Gucci Mane till alla hans apostlar som Young Thug och Future, listan av rappare med en talang för autotune, perfekt klingande refränger och råa gatuberättelser kan göras lång. Och även ifall Guwops återkomst med ett nytt album är stadens huvudsakliga fokus just nu så har vi samtidigt en rad unga talanger redo för rampljuset, och en av dem råkar vara Floyd.

Visst, associationerna namnet väcker är kanske lite mer grundade i rockgenren, vilket egentligen är rätt logiskt då Floyd för sig likt en rockstjärna på sina låtar. Hans portfolio är kanske inte den djupaste men på bara några låtar har redan lyckats etablera en påtaglig självsäkerhet i det han gör. För de bekanta med kollektivet Keyworld – som Floyd är en del av – kommer detta knappast som en överraskning då rapparen backas upp av ett gäng begåvade producenter.

Den hittills största hiten som finns att finna på Floyds Soundcloud är Be Us, en tv-spelssamplande och basskickande banger i alla dess bemärkelser, vars kristalglimrande potential är uppenbar då den på bara en månad har lyckats samla på sig över 100 000 spelningar. Under de två senaste veckorna har han följt upp denna succé med den ljudande pengaoden Money – självklart namn där – och dancehallinfluerade Attention, en kärlekshistoria med en ljudbild vars soundcloudinramning skulle kunna göra den till Floyds nästa repostbomb.

Trenden är uppenbar, Floyd kommer snart lämna internets bekvämlighet för större scener, se till att du befinner dig där då.

 

En kommentar | “Lär känna den lovande raptalang Floyd från Atlanta – före resten av världen gör det”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Rabattkoder skriver:

    Rabattkoder är ett utmärkt sätt att belöna kunder som hjälper dig marknaden genom att registrera dig för ditt nyhetsbrev eller lämna feedback på din kupongerna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg