Melodifestivalen 2015 – Andra Chansen

11:09 8 Mar 2015

Igår var det dags för andra chansen, och dessutom premiär för det nya formatet med fyra dueller där en går vidare till final och den andra blir kastad till vargarna och bortglömd för alltid! Det här gjorde att i princip allt hänger på vilken motståndare man får i duellen. Inte så rättvist kanske, men sen när har något i livet varit det? Dessutom så är det bra teve. Tidigare har bara två låtar gått från Andra Chansen till final, men i år blev det alltså fyra. Såhär var varje duell: 

Andreas Weise mot Linus Svenning: Backslick mötte flint, och för en gångs skull så besegrade flintet och gick till final! En stor seger för alla män utan hår på huvudet. Troligtvis så vann Linus tack vare sin folkliga approach, till skillnad från Andreas som såg ut att komma direkt från White Room, Rose, eller någon annan valfri nattklubb på rätt sida av Birger Jarls-gatan. Andreas, du borde lära dig att skilja på jobb och fritid! 

Hasse Kvinnaböske Andersson mot Kristin Amparo: Hasse Anderssons lätt sverigedemokratiska scenshow med björkar och dansande fioltjejer ställdes mot Kristins *starka* ballad. Här borde egentligen Kristin Amparo ha varit den självskrivna vinnaren, men eftersom svenska folket har en lång tradition av dålig smak sedan urminnes tider så vann naturligtvis Hasse Andersson. Vad har vi lärt oss av det här då? Underskatta aldrig en skånsk pensionär på en dansbana.

Dolly Style mot Dinah Nah: Kvällens kanske mest ointressanta duell där två låtar som handlade om ingenting speciellt ställdes mot varandra. En rätt avslagen historia om jag får säga det själv. Dinah Nah drog till sist det längsta strået, och det tycker jag att hon var värd efter sin långa karriär på 90-talet med popduon Karamell. Det här blir hennes motsvarighet till guldklockan för lång och trogen tjänst. Trist bara att ingen kommer ihåg hur låten hon ställde upp med igår låter eftersom den egentligen bara var ett hopkok av samtliga eurodiscohitar som någonsin skrivits.  

Behrang Miri ft. Victor Crone mot Samir och Viktor: Tydligen så är ”kille från Mellanöstern och kille som heter Viktor” en trend när det är dags att bilda duo. Känns väldigt oklart allting. Behrang Miri slängde in Malena Ernman i början av sitt framträdande, men vad har hon att sätta emot när Samir Badran dundrar in solbränd och vrålar att han vill ta en groupie. Ingenting! Jag tycker det är problematiskt att Samir och Viktor ännu inte har lärt sig hela texten till sin låt, men förstår att det inte alltid är så lätt. 

Annars då? Jo, Karin Adelsköld, Lars Åke Babsan Wilhelmsson och Brita Zackari gästade mitt och Hannas mellosnack. Karin Adelsköld fick feeling och tog av sig skjortan, slängde en boa över sig och tejpade över brösten under Loreens framträdande i mellanakten. Soliga Karin! Det var längesen jag var så nära ett par kvinnobröst. Har typ inte hänt sedan jag blev ammad, och jag kan inte påstå att jag har saknat det. Det blev iallafall en Expressen-artikel! TV-historia har skrivits! 

HÄR kan ni se mellosnacket igen hur många gånger ni vill!!! Allvarligt talat vet jag inte var mitt liv är på väg längre. Ena dagen bestämmer man träff med Odd Spångberg och dagen efter kollar man på Melodifestivalen med Babsan. Hur blev det såhär egentligen? Är typ rädd för mig själv. 

En kommentar | “Melodifestivalen 2015 – Andra Chansen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Hej Sonja skriver:

    Har väntat på din uppdatering Frans! Jag kunde ju inte se mello igår utan var på bio i stället och gick sedan på en bar, längtade efter mello hela tiden!

    Och jag tror att Loreen och Karin har en trend på G här , jag är jättesugen på att tejpa kryss över mina bröst nu. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp